Kayıt Tarihi: 7 Mart 2017 Salı 09:43
Bağışıklık Sistemi Nedir, Güçlendirilmeli midir?
Bağışıklık sistemi vücudu dışarıdan gelen biyolojik etkilere karşı koruyan hücrelerden ve organlardan oluşmuş bir sistemdir.

Vücudumuzu kötü bakteriler ve enfeksiyonlarla savaşarak korur. Zaman zaman yanlış beslenmelere ve hava şartlarına istinaden bağışıklık sistemimiz zayıf düşer ve akabinde ise patojenler nezle, grip gibi vücuda kolayca yerleşirler. Bağışıklık sistemimizin zayıflamasıyla tümör oluşma riski de artmış olur.

Bilindiği üzere vücudumuz milyonlarca hücreden oluşur. Bu hücreler tüm organlarımızı sarmalarlar. Bir tehlike hissettiklerinde ise harekete geçip vücudumuzu savunurlar. Bu iyi hücreler zayıfladığında ya da öldüğünde vücudumuz saatler içinde bakteri, parazit ve mikroplarla dolar. Oysa bağışıklık sistemimiz güçlü olursa bunların hiçbiri vücudumuza giremez.

Bağışıklık Sistemimizi Güçlendirmek İçin Ne yapmalıyız

Günlük beslenmelerimizde tatlı ve unlu gıdaları azaltmalı, alkol ve sigaraya hayır demeliyiz. Tatlı ile tuzluyu bir arada tüketmemeliyiz. Ağırlıklı olarak ise A-E-C-B vitamini içeren gıdalara yer vermeliyiz. Demir eksikliği lenf bezlerini bozar, çinko eksikliği bir çok virüs cinsinin çoğalmasına sebep olur.

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için doğal ürünlerin ne işe yaradıklarına bir göz gezdirelim;

ZENCEFİL EXTRATI: Enfeksiyon azaltıcı ve kolon kanserinden koruyucudur.

ZERDEÇAL EXTRATI: Antioksidant ve kanser türevlerinden koruyucudur.

EKİNEZYA EXTRATI: Tüm dünyada bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde ve antiviral aktivite için yaygın olarak kullanılır.

ÇÖREK OTU EXTRATI:

Ölüm hariç her derde deva olan çörek otu vücudumuzda kireçlenme ve ödem başta olmak üzere bir çok faydası bulunur. Özellikle tümörlerde küçültücü etki yaptığı saptanmıştır.

PROPOLİS: Arılardan elde edilen doğal antibiyotik ve antioksidanttır.

KARA ÜZÜM EXTRATI: Çok güçlü antioksidanttır. Kan yapıcı ve alyuvarları artırıcı özelliğinin yanı sıra kan damarlarını ve lifleri güçlendirir.

GİNKBO BİLOBA EXTRATI: Çağımızın hastalığı unutkanlık ve bunun çaresi bu doğal ürün demek abartı değildir. Kılcal damarlarımıza kan akımını sağlayarak unutkanlığı giderir, hafızayı güçlendirir. Varise karşı doğa alternatiftir.

Sağlıcakla kalın...

 
Gösterim : 19601
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644616, Bugün: 4601 kez ziyaret edilmiştir.