Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2015 Pazartesi 22:24
TGF Genel Başkanlığı’na Yılmaz Karaca seçildi
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı’na Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca seçildi. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ise TGF Genel Saymanlığına getirildi.

TGF’ nin Ankara’da yapılan 8. Olağan Genel Kurulu’nda iş başına gelen yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirerek görev dağılımı yaptı. Genel Başkanlık görevine Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca getirilirken, Genel Başkanvekilliği’ne Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, Genel Sekreterliğe Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Genel Başkan Yardımcılıkları’na İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Veli Altınkaya, Sabah Gazetesi Ankara Yayın Yönetmeni Osman Altınışık, Genel Sekreter Yardımcılığı’na Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek, Genel Saymanlığa Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık getirildi. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ise Yönetim Kurulu üyelikleri görevini üstlendi.

MÜCADELE SÜRECEK

Genel Başkan Yılmaz Karaca, görev bölümü sonrasında yaptığı açıklamada, TGF’nin daha aktif bir çalışma dönemi içerisine gireceğini vurguladı. Karaca, “Genel Kurulumuzun ilk toplantısında 200’e yakın delegemizin hazır bulunmuş olması TGF’ nin ülke genelinde en yaygın ve en büyük örgütlü gücüne sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Meslektaşlarımızın meslek örgütlerine olan aidiyet duygusuna bir kez daha tanık olmamız, bizlere ayrı bir güç ve heyecan vermiştir. Yeni görev döneminde mesleki sorunların çözümüne yönelik çok önemli projelerimiz ile gündeme geleceğiz. Tabii ki, demokrasi, basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti konusunda evrensel standartlara ulaşma noktasındaki kararlı mücadelemiz de sürecek. Anadolu basınının değişim ve gelişimini sağlamaya yönelik çabalarımız da gerek üye meslek örgütlerimiz gerekse ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte uyum içinde çalışarak devam edecek.”

 
Gösterim : 2127
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550260, Bugün: 203 kez ziyaret edilmiştir.