Kayıt Tarihi: 3 Mayıs 2015 Pazar 18:08
İnsanlar çöple kaplı sahilde uçurtma uçurdu, öğrenciler çöp topladı
Zonguldak'ta Kozlu sahilini kaplayan çöpler ve küçük kayalar, üniversiteli gençlerin duyarlılığı sayesinde temizlendi. Yaklaşık 90 inşaat mühendisliği bölümü öğrencisi, insanların denizi seyredip çocuklarıyla uçurtma uçurduğu çöplerle kaplı sahili temizledi. Öğrenciler, "O insanlar temiz (ortamda) uçurtma uçursunlar, bu bize yeter." dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Zonguldak Kozlu Sahili'ni kaplayan evsel atık ve büyük taşları temizledi. Yaklaşık 90 öğrencinin katıldığı sosyal sorumluluk projesinde ilk önce görev dağılımı yapan üniversiteli öğrenciler, yüzlerce metre uzunluğundaki Karadeniz sahilini çöpten arındırdı. Kimi öğrenciler tırmıklarla çöp ve taşları ayıkladı, bir öğrenciler de küreklerle çöp poşetlerine doldurdu. Kozlu Belediyesi'nin de destek verdiği çalışmada, iş makinesine doldurulan çöp poşetleri kamyona yüklenerek çöp alanına nakledildi.

Büyük bir zevkle sahili temizlediklerini belirten 3. sınıf öğrencisi Muhammed Yuşa (23), "Kozlu sahilini temizleme görevini üstlendik. İnşaat mühendisliği bölümünde okuyoruz. Sosyal sorumluluk kapsamında, böyle güzide bir mekanı temizlemek gerçekten bize de büyük bir zevk veriyor. İnşallah ileride yine böyle güzel şeyler yaparız. Açıkçası bu kadar yorucu olacağını düşünmemiştik. Zorlu görev yorucu oldu; ama insanlara yaşattığımız temizlik duygusu bize bu yorgunluğu unutturuyor." dedi.

'İNSANLAR TEMİZ UÇURTMA UÇURSUN, BU BİZE YETER'

Yuşa, gazetecilerin 'Bir tarafta insanlar uçurtma uçuruyor, sizler burada temizlik yapıyorsunuz' hatırlatması üzerine şunları söyledi: "O insanlar temiz ortamda uçurtma uçursun, bize bu yeter diye düşünüyorum. Bu bizim için gayet güzel bir duygu. Bizler sosyal sorumluluk için temizlik yaptığımızı söyleyince insanlar da mutlu oluyor. Onların yüzlerinin güldüğünü görmek açıkçası bize daha fazla şevk veriyor"

Murat Öztürk (21) isimli öğrenci ise "İnsanlar sonuçta aileleriyle veya arkadaşlarıyla birlikte bu sahile geliyorlar. Burada oturuyorlar. Buranın ne kadar temiz olduğunu görürlerse o kadar mutlu oluyorlar. Bu projeden sonra çöp atarken bir kere daha düşüneceğiz." ifadesini kullandı.

BEÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Çapa, proje hakkında şu bilgiyi verdi: "Üniversite olarak geldik, sağ olsun belediye yardım etti. Hep beraber Kozlu sahilini temizliyoruz. 85-90 öğrencimiz var. Gruplara ayırdık. Bir grup kayaları topluyor, bir grup tırmıklarla çöpleri topluyor, diğer bir grup öğrenci de bunları paketliyor. Böylelikle gidebildiğimiz kadar yere gidip bizim de kullandığımız bu bölgeyi insanlara daha da güvenli hale getirmeye çalışıyoruz. İnşallah her sene bu projeyi yapacağız. Bence bu üniversite ve şehir ortak çalışması için güzel bir örnektir."

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN: ÖĞRENCİLERİN DUYARLILIĞI SEVİNDİRİCİ

Denizin, daha önceki yıllarda şehir çöplüğü olarak kullanılan alandaki atık maddeleri sahile bıraktığını hatırlatan Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, öğrencilerin duyarlılığının çok sevindirici olduğunu kaydetti. Şahin, "Bu bizim için gerçekten sevindirici bir olay. Biz de belediye olarak araç desteği sağladık. Toplanan çöplerin poşetlendikten sonra kamyonla naklini sağlayalım dedik. Tırmık ve kürek gibi alet edevatı sağladık. Önemli olan öğrencilerin buna karar vermiş olmasıdır. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

 
Gösterim : 1320
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21672600, Bugün: 2305 kez ziyaret edilmiştir.