Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2014 Perşembe 21:23
Balıkçının Yüzünü Karadeniz Hamsisi Güldürüyor
Eeğli'de Karadeniz hamsisi tezgahlarda yerini aldı. Balıkçılar, 5 ila 7 liradan satışa sunulan hamsi balığının Hopa'da avlandığını, Gürcistan'a geçiş yaptıktan sonra avlanamayacağını ifade ediyor.

Balık sezonunun açılması ile birlikte çinekop, palamut, sarı kanat, mezgit, lüfer, hamsi, barbun, istavrit gibi balık çeşitleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Balık avının bol geçtiği günlerde fiyatlar uygun olurken, tezgahlardaki balıkların azalması ile birlikte fiyatların da arttığı gözleniyor. Son günlerde ağlara takılan Karadeniz hamsisi balıkçıların yüzünü güldürürken, tezgahtaki balıkların fiyaı 5 ila 20 lira arasında değişiyor.

Balıkçı Şenol Sönmez, "Hamsi balığı 5 ila 7 lira arasında satılıyor. Çinekop 10 ila 20 lira arasında değişiyor. Onun dışında Palamut yeniden dönüş yaptı. 300-400 gram palamutlar da tanesi 5 liradan satılıyor. Vatandaşın ilgisi şu sıralar biraz durgun gidiyor. Ya balığın satış yeri çok olduğundan ya da vatandaş bu sene balığa doydu diyelim. Yakın bir zamanda balıkçılık bitecek. Hamsi de zaten Hopa'da yakalanıyor. Gürcistan tarafına geçecek. Ondan sonra tutması da satması da zorlaşacak. Özellikle vatandaşların şu son haftaları değerlendirmesini bekliyoruz." dedi.

Balık tezgahı sahiplerinden Arslan Açıkgöz, Adem Çetin ve Tanju Polat ise Karadeniz hamsisinin yüzlerini güldürdüğünü, 5 liraya kadar düşen hamsi fiyatlarının vatandaşlar tarafından rağbet gördüğünü söylediler.

 
Gösterim : 1658
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21673985, Bugün: 180 kez ziyaret edilmiştir.