Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2014 Perşembe 15:41
Devrek ve Çaycuma huzurevlerinde verem taraması
Ereğli Verem Savaş Derneği tarafından Devrek ve Çaycuma huzurevlerinde verem taraması yapıldı. Çaycuma Huzurevi Müdürü İzzet Örenli yapılan sağlık taramalarının kendilerini rahatlattığını söyledi.

Ereğli Verem Savaş Derneği gezici verem tarama ve röntgen aracı, Devrek ve Çaycuma huzurevinde kalan huzur evi sakinlerini verem taramasından geçirdi. Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan tarama ile ilgili yaptığı açıklamada, "Biz 40 yıldır bu mücadelenin içerisindeyiz, insanlara hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği olarak bölgemizde bulunan bütün huzurevleri, yurtlar, cezaevlerinin verem taramasını gelen taleplerle yapmaya çalışıyoruz. Beycuma Cezaevi'ne de gideceğiz. Orada da tahmini 600 kişiye röntgen çekilecek. Bütün bu filmler çekildikten sonra Zonguldak Verem Dispanseri'nde değerlendirilecek. Değerlendirme neticeleri kurum müdürlerine amirlerine verilecek. Şüpheli bulunanların Zonguldak Verem Dispanseri'nde ileri tetkikleri yapılacak. Bulaşıcı olması sebebiyle bir an evvel bu insanlar arasında tüberküloz hastası varsa tedavisine başlamak istiyoruz. Verem ilaçları devlet tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Bu çalışmalarımızı köy, fabrika nereden talep gelirse yapmayı sürdürüyoruz." dedi.

Çaycuma Huzurevi Müdürü İzzet Örenli sağlık taramalarının kendilerini rahatlattığını, çıkan sonuçlarla yaşlıların sağlık çalışmalarını yaptıklarını söyledi. Örenli, verilen bu hizmetlerden dolayı Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan’a teşekkür etti.

 
Gösterim : 1340
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552845, Bugün: 2788 kez ziyaret edilmiştir.