Kayıt Tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba 21:16
BAŞKAN POSBIYIK, BELEDİYENİN HİZMETLERİNİ ANLATTI
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis toplantısında kentte süren çalışmaları değerlendirdi, 4 yeni su deposu yapacaklarını açıkladı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kasım Ayı Meclis toplantısında belediyenin yaptığı çalışmaları açıkladı.

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“BİSİKLET YOLU, SAHİLLE BİRLEŞİYOR”

“Her tarafta çalışma alınımız var, Ereğli şantiyeye döndü. Müthiş bir çalışma içindeyiz en son bisiklet yolunu Yöresel Evler ve Kemer’in oraya kadar bağlamak istiyorduk. Bisiklet hattını yapmak en büyük arzumuzdu. O bölgede SİT alanı vardı oradan geçemiyorduk. Bunun için Anıtlar Yüksek Kurulu’na başvurduk. O alanda yüzeysel açılımla derine inmeden Müze Müdürlüğü gözetiminde hızla ilerliyoruz. 10 kilometrelik bir bisiklet yolumuz, Balı-Ereğli arasını biz yapıyoruz geri kalanı Kaymakamlık ve Özel İdare yapıyor.

-AKARCA TARİHİ SOKAK DÜZENLEMESİ-

Akarca Mahallesi sokak çalışmaları belli noktaya geldi. Çok güzel olduğuna inanıyorum bitmek üzere.

-SÜS HAVUZU-

Yine Bozhane’de bir süs havuzu yapıyoruz, aynı zamanda da rahmetli Yaman Civan’ın yaptığı anıtı da ortaya çıkardık. Boyadık ve mermerlerini değiştiriyoruz. Orada bir bütünlük yapacağız. İleriye dönük bir projenin de devamını yapacağız bölgede.

-AKM’Yİ BİTİRDİK, ÇOK AMAÇLI SALON BİTMEK ÜZERE-

AKM’yi bitirdik. İki gün önce sergi açılışı vardı. Gelen profesörlerden, hocalardan, sanatçılardan yine iltifatlar aldık ”İstanbul’da böyle salonlar bulamıyoruz” denildi. Salonu devreye sokmaya çalışıyoruz. Tamamen bitme noktasına geldi, koltuk ve halıları bekliyoruz. Halkın hizmetine çok amaçlı salon olarak sunmak istiyoruz.

-ESKİ BELEDİYE BİNASI-

Eski belediye binasını ihaleye verdik. Tarihi yerler olduğu için bu konuda yetkili firmalar ihaleye kabul ediliyor. Ereğli’de o yetkinlikte firma yok. İhaleye giren olmadı. Ocak ayını bekliyoruz. Oğuz bey ve Altuğ bey bu iş için gayret gösteriyor. İhalesini yapmak istiyoruz.

-OFİS YANI BALIK LOKANTASI-

Ofis yanındaki lokantayı, her şeyi tamam olmasına rağmen bizi şikayet ettiler. Çürümeye terk edildi. Bunu engellemekle ne kazanıyorlar bilmiyorum. Zaten hükümet buraya yatırım yaptığı falan yok. Ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar yatırımları engellemek için. Şuanda bakanlık inceleme yapıyor, onun için açamıyoruz.

-SAKİNDERE’DE ÇALIŞMALAR-

Sakindere’de müthiş bir çalımsa var. Halk memnun dağları taşları deviriyoruz. Yedi güçlü makinemiz var, çalışmalarımız hızla devam ediyor. Daha da güzel olacak. Devam edecek.

-UYUYAN GÜZELDE YOLLAR AÇILDI, BELEN YAŞAM ALANI-

Uyuyan Güzel’de bütün yollar açıldı. Hatta inşaatlar başladı yavaş yavaş. Belen Yaşam alanını 2 milyon TL ye yapmıştık. Yolları tamamen açtık. Belen Uzunçayır birleştirdik. Oralar baya genişledi istinat duvarlarını yapmaya başladık. Uyuyan Güzel sanayi bağlantısını yaptık. O bölgeden hastaneye gitmek isteyenler için. Ana cadde trafiğini rahatlatmış olacağız.

-4 YENİ SU DEPOSU YAPIYORUZ-

Aktaş’ta çalışmalarımız devam ediyor. 4 yeni su deposu ihaleye verdik. Onu yapıyoruz devam ediyor. 6 tane jeneratör ihalesi yaptık . Elektrik kesildiği zaman depolara motorlar durduğu için belli süre sonra su verilemiyordu. Jeneratörlerimiz vardı zaten ama bunu ortadan kaldırmak için yeni ihale yaptık.

-BELEN’DE YENİ ŞEHİR MEZARLIĞI-

Belene şehir mezarlığı çalışmaları devam ediyor. Şehitlik de ortaya çıkıyor. İstinat duvarı çalışmaları devam ediyor.

-ASFALT ÇOK PAHALANDI-

Asfalt çok pahalandı. Enflasyonist artışlar bizi etkiledi. Geçen sene bütçe fazlası varken simdi bütçe açığı var, elektrik, mazot mümkün değil karşılamak. Sahildeki aydınlatmaları bile biz ödüyoruz. Vatandaşların büyük bölümü su parasını yatıramıyor. Çünkü; yok elinde. Halkımızın sıkıntılarını biliyoruz. Emlak vergisini yatıramıyor. Tahakkuk tahsilat azaldı. Belediyede bütçede göreceksiniz 300 milyonken bütçemiz 800 milyona çıktı bu enflasyondan dolayı büyüme bu bütçe açıklarını getiriyor maalesef. 10 bin ton asfalt döktük. Bir kamyon asfalt 40-50 bin lira, eskiden 70 bin ton asfalt dökerdik. 10 bin ton döktük. 200 bin metrekare civarında emisyon asfalt döktük.”

 
Gösterim : 581
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552591, Bugün: 2534 kez ziyaret edilmiştir.