Kayıt Tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba 21:12
“KENT MEYDANI BAĞIŞÇISI TEHDİT EDİLDİ, SEÇİM SONRASINA KALDI”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Partili Belediye döneminde yıkılan eski terminal alanına Kent Meydanı yapmak için bağışçı ile anlaştıklarını ancak bağışçının baskı ve tehdit gördüğü için Kent Meydanı işinin seçimlerden sonraya kaldığını açıkladı. Kdz. Ereğli’ye hizmet gelmesini engelleyenlerin belli olduğunu söyleyen Başkan Posbıyık, “Kent Meydanına cami yapılmasına izin vermediğim için Ereğli’yi cezalandırıyorlar” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kasım Ayı Meclis toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Posbıyık, Kent Meydanı’nı yapacak bağışçının baskı ve tehdit edildiğini belirterek, seçim sonrasına kaldığını açıkladı.

Başkan Posbıyık’ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Meşhur Kent Meydanı. Açık ve net olarak konuşuyorum. Bağışçıya baskı yapıyorlar, ‘Seçimler yaklaştı, CHP’li başkana oy kazandırmak mı istiyorsunuz siz’ diye. ‘Kent meydanına bağış yapmayacaksınız’ diyorlar. Aylardan beri konuşuyorum bağışçılarla. Bağışçılar “büyük baskı görüyoruz seçime kadar bir şey yapmayacağız” dediler.

Bir takım baskılar ve hatta tehtidlerle Kent Meydanı’na yapacak bağışçı, ‘seçime kadar bekleyelim’ dedi. Çok büyük baskılar var. Hak veriyorum onlara da. Diğer konularda da Ereğli Belediyesi’ne yardım edilmeyecek, onlara mı kazandıracaksınız diyorlar. Dolayısıyla yaptırmayan belli. Zaten orayı yıkan da ben değilim. Benden evvelki AKP döneminde paldır küldür yıktılar o hale getirdiler. Benimle hiçbir alakası yok. Ben onların yapmadıklarını yapmaya çalışıyorum.

Türkiye’de İller Bankası’na bir tek lira borcu olmayan belediye Ereğli Belediyesi. Neden kredi vermiyorlar bana?, ‘Çünkü camiyi istedikleri yere yaptırmıyorum.’ Ben cami yapmayalım demiyorum, 12 tane yer gösterdim yapalım diye. Ama ben 1971’den bu yana belediyeciyim. O istedikleri yere cami olmaz. Trafik alt üst olur, kargaşa olur. Onun için yaptırmayan adres bellidir. Seçim sonrasına kaldı. Böyle yıkık vaziyette kalmasının nedeni de benden evvel ki AK Parti döneminde oranın yıkılmasıdır.”

 
Gösterim : 550
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551111, Bugün: 1054 kez ziyaret edilmiştir.