Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2022 Cuma 22:36
BAŞKAN POSBIYIK: BU TESİSTEN HER YAŞTA İNSANLAR FAYDALANABİLİR
Kdz. Ereğli Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kepez, Belen, Belen Yenimahalle ve Uzunçayır bölgesine değer katacak yeni sosyal yaşam alanını halkın kullanımına açtı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Şalvarspor – Yazmalıspor Kadın Futbol Takımlarının da gösteri maçı yaptığı açılışta tesisin Ereğli’ye hayırlı olmasını diledi.

Kdz. Ereğli Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kepez, Belen, Belen Yenimahalle ve Uzunçayır mahallelerine değer katacak olan 2800 metrekare alanda; içerisinde halı saha, spor aletleri, çocuk parkı ve oturma alanlarının yer aldığı yeni sosyal yaşam alanını halkın kullanımına açtı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, açılışta bölge halkıyla bir araya geldi. Her yaştan insanların faydalanabileceği tesisi bölge halkıyla birlikte gezen Başkan Posbıyık, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

2013 YILINDAN İTİBAREN İLÇEMİZDE 13 SOSYAL YAŞAM ALANI YAPTIK.

“Cumhuriyet Bayramımızda bugün bu tesisi açarken, çocukların yüzündeki sevinci görünce son derece mutlu oldum. Bütün amacımız zaten gençlerimizi, çocuklarımızı sevindirmek. 2013 yılından itibaren ilçemizde 13 sosyal yaşam alanı yaptık. Bunları geliştirmeye ve genişletmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bu bölgelerde yol çalışmalarına girdik. Hemen yan tarafta İsmet İnönü Ortaokulu’nun yanından geçen yolu açtık, Uyuyan Güzel tepesinin orada birçok yolları açtık. Sakindere’de sürekli olarak çalışıyoruz. Bisiklet yolları yapıyoruz, yeni özel tesisler yapmaya çalışıyoruz.

Ülkenin ekonomik durumu iyi değil. Büyük sıkıntı çekiyor halkımız. Onlara her türlü maddi ve manevi desteği vermeye çalıştığımız gibi hizmetlerimizi de sürdürüyoruz. Tabiki bu dönemlerde belediyelerde büyük sıkıntı çekiyor. Vatandaşlar belediyeye su parasını dahi yatıramıyorlar. Sıkıntı içerisindeler, haklı olarak paraları yok emlak vergisini yatıramıyorlar. Boğazlarını sıkacak değiliz. Öte yandan enerji, belediyeler için çok önemli. Sahildeki aydınlatmayı dahi devlet bize ödettiriyor. Suyun gelmesi için büyük enerji masrafları yapıyoruz. Yakıt giderleri. Şimdi elektrik kesintilerinde bazı motorlar çalışmadığı için su kesintilerinin önüne geçmek için, altı tane daha jeneratör aldık. İlave 4 tane daha su deposu yapıyoruz çünkü Ereğli devamlı olarak gelişiyor. Ekonomik sıkıntı olmasına rağmen insanlar doğal güzelliğiyle, güneşiyle insan yapısıyla beğendikleri için Ereğli’de kalmak istiyorlar, buradan ev almak isteyenler çoğalmaya başladı. Biz de belediyede buna göre yeni yatırımlar yapıyoruz.

BU TESİS 4 MAHALLENİN ORTAK NOKTASINDA.

Bu arada gençlerimizi ve çocuklarımızı da unutmuyoruz. Burada yaptığımız tesis 4 mahallemizin ortak noktası. Bu tesisleri yapmak Ereğli Belediyesi olarak yapmak zor değil, bütün mesele mülkiyeti bize ait olması. Buradaki yolu açmak 20 senelik hayalimdi. Eski muhtarın teyzesinin yerleri de vardı. Beni kaç defa getirdi teyzesine, yalvardık, ‘Burayı ver, çocuklar dolanmasınlar yolu açalım, okula gitsinler’ dedik. Vermedi. En sonunda biz 18. madde uygulamasıyla hallettik, buradan çocuklar direk okula gidecekler. Yolların oturmasını bekliyoruz, ondan sonra kanalizasyon ve doğalgaz hatları yapılacak, istinat duvarları bitirilecek, peşinden de sıcak asfalt dökeceğiz.

Bu tesis bize 2 milyon TL’ye mal oldu. Mahallelerimize ve halkımıza helali hoş olsun. Tesisin içerisinde 800 metrekare halı saha, spor aletleri, çocuk parkı ve oturma alanları var. Gece aydınlatması da bulunuyor. Alan, her yaştan insanlarımızın keyifle kullanabileceği bir sosyal yaşam alanı oldu. Bu sosyal alanın içerisinde anne, babalar çocuklarıyla, torunlarıyla güzel vakit geçirecekler, spor yapma imkanı bulacaklar. Bölge halkımıza ve Ereğlimize hayırlı, uğurlu olsun.“

Konuşmasının ardından Başkan Posbıyık tesisin kurdelesini eşi Neriman Posbıyık ve mahalle muhtarlarıyla birlikte keserek halkın kullanımına açtı.

Tesislerin açılışı nedeniyle Şalvarspor – Yazmalıspor Kadın Futbol Takımlarının gösteri maçı yaptı.

Açılışa, bölge halkıyla birlikte belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

 
Gösterim : 582
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21641557, Bugün: 1542 kez ziyaret edilmiştir.