Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 21:05
KDZ. Ereğli'de büyük tehlike! Sökülen gemide ASBEST mi var?
Kdz. Ereğli tersaneler bölgesinde bir Tersane firmasının yurt dışından getirildiği iddia edilen 50 metre uzunluğundaki gemide ruhsatsız söküm yaptığı iddia edildi.

Ruhsatsız gemi söküm yapıldığı ihbarını alan çevreciler Gülüç polis merkezine şikayetçi olurken, polis memurları ile birlikte söküm yapılan firmaya giderek tutanak tutturdular.

Yurtdışından getirilen iki gemiden birinin yarıya kadar söküldüğünü belirten çevreciler geminin tamamının 40-50 cm asbest ile izole edildiğini, işçilerin hiçbir önlem alınmadan çalıştırıldığını ileri sürdüler.

Tersanelerin 500 metre mesafesinde Gülüç ile Ereğli plajları olduğunu hatırlatan çevre dostları, asbestin bir zerresinin bile solunum yoluyla alınması halinde akciğerlere yerleşerek kansere neden olduğu uyarısında bulunurken, “Şaşkınız Ereğli gibi çevreye duyarlı bir bölgede bu faciaya göz yumanları anlamakta zorlanıyoruz.. Tersanlerin hemen 500 metre mesafesinde gülüç ve ereğlinin plajları var. Asbestin bir zerreciği insana solunum yoluyla akciğerlerine yerleştiğinede kanser riski nerdeyse kesindir.. Korkunç bir çevre felaketi ile yüz yüzeyiz.. şimdilik bilgi için.. gelişmelere göre o felaketin olduğu bölgeye topluca gitme durumunu değerlendireceğiz” şeklinde uyarıda bulundular.

 
Gösterim : 624
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548106, Bugün: 2211 kez ziyaret edilmiştir.