Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 22:53
Amatör balıkçılık bitirilmek mi isteniyor?
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul yaptığı yazılı basın açıklaması ile Amatör balıkçıların sorunlarına değindi.

Ertuğrul; “Bugün amatör balıkçıların bir sezonda tuttuğu balığı bir voli kayığı yaptığı iki molada topluyor. Böyle bir oran karşısında amatör balıkçıya uygulanan bu sınırlama anlamsız kalıyor.” Diyerek yetkilileri bu konu hakkında daha duyarlı olmaya çağırdı.

Ertuğrul’un açıklamasının tammaı şu şekilde; “15 Ağustos itibariyle balık av sezonu amatör balıkçılar için başladı. 1 Eylül itibariyle de profesyonel balıkçılar için av sezonu başlayacak.

Deniz emekçisi Balıkçı dostlarımıza iyi bir sezon ve bol kazançlar diliyoruz.

Balık nesillerinin devamı için sürdürülebilir avcılık çok önemlidir. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Ancak AKP iktidarı tarafından çıkarılan bir yönetmelikle amatör balıkçı dostlarımıza büyük darbe vuruldu.

Palamut çaparisine en fazla 10 kanca, istavrit çaparisine 6 kanca sınırı getirildi. Bu uygulamada amaç nedir ?? Sahil güvenlik ekipleri oltacıları takip etmek durumunda, teknelerde kanca sayıyorlar, çünkü bu masabaşında hazırlanmış yönetmeliği uygulamak zorundalar.

Özellikle palamut avcılığında tekne ile dolaşmak zorundasınız. Yakıt maliyetleri, tekne bakım masrafları dehşet artmış durumda. 10 kanca ile ne kadar balık tutacaksınız, buzdolabınıza ne kadar koyabileceksiniz, eşe dosta ne kadar balık verebileceksiniz ?

Bugün amatör balıkçıların bir sezonda tuttuğu balığı bir voli kayığı yaptığı iki molada topluyor. Böyle bir oran karşısında amatör balıkçıya uygulanan bu sınırlama anlamsız kalıyor.

İktidar bu uygulamada da gerçeklikten kopmuş. Bir yönetmelik çıkarıyorsunuz, bari işi bilenlerin yorumunu, fikrini sorun.

AKP yetkililerine sesleniyorum, değiştirin bu yönetmeliği, hem balıkçımıza, hem sahil güvenlik ekiplerimize eziyeti bitirin. Ağız tadıyla balığımızı tutalım, sofralarımız bereketlensin.”

 
Gösterim : 971
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548734, Bugün: 2839 kez ziyaret edilmiştir.