Kayıt Tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 19:34
Bu Soba Başka Soba!
Karadeniz Ereğli'de Demircanlar Yapı Montaj Ferforje Olarak faaliyet gösteren firma tarafından yapılan dumansız soba vatandaşların ilgisini çekti. Sıkıştırılmış talaşın ve fındık kabuklarının yakıt olarak kullanıldığı soba, içindeki tasarım sayesinde normal tip sobaya göre iki kat daha fazla sıcaklık veriyor. Üstünde seyyar aparat da bulunan soba, yemek pişirmeyi de mümkün kılıyor.

Karadeniz Ereğli'de demircilik sektöründe deneyimli bir firma olan Demircanlar Metal'in sahibi Murat DEMİRCAN yeni projeleri dolan bu soba ile özellikle köylerdeki vatandaşların ilgisini çekiyor.

Soba hem küçük olması ve yanı zamanda da kolay yakılması ile zahmetsiz olarak adlandırılıyor. Hem de sıkıştırılmış talaştan elde edilen pelet hem de fındık kabuğu ile az kül çıkartarak kullanımı kolaylaştırıyor. Ürünün içinde bulunan bulunan turbo sistemi adı verilen uygulamayla duman sobanın içinde dönerek gazın tekrar yanmasını sağlıyor. Yanıcı madde olarak kullanılan pelet ise içerisinde herhangi bir kimyasal içermediği için hem zararlı gaz zehirlenmesinin önüne geçiyor hem de doğayı kirletmiyor.

Ürünün görsel ve fiziksel olarak birkaç değişik tasarımının olduğunu aktaran söyleyen DEMİRCAN, az bir yakıt ile çok ısı veren sobalarını şöyle anlatıyor;

"Çok az bir pelet ya da fındık kabuğu ile iki kış geçirme garantisi veriyoruz. Sobamızın farklı birkaç tasarımı daha var. Özellikle kuzineli sobalarımız büyük ilgi görüyor.

Kışın bir yandan ısınırken bir yandan kuzinesinde istediğin,z yemeği pişirebiliyor, çaydanlık aparatı sayesinde birde çayınızı demleyebiliyorsunuz.

Turbo sistemi sayesinde yakıtta cimri ama ısıda cömert olan sobamızda biz üretici olarak iddialıyız. Çok az bir yakıt ile kışı geçirebilir ayrıca mutfak ihtiyacı olan tüp vs. gibi ürünlere de daha az ihtiyaç duyarsınız."

"Pelet 1 tonda yüzde 2'lik kül oranına sahiptir" Normal tip sobalarda pelet gibi yüksek kaloriye sahip yanıcı maddelerin kendi tasarladığı sobadaki gibi enerji vermeyeceğini savunan DEMİRCAN, "Pelet, kömüre kıyaslandığında daha yüksek kaloriye sahip. Normal tip sobalarda bu farkı göremeyiz, kömürü o tip sobalarda hissedebiliriz ama bizim sobamızda o farkı aratmıyor. Pelet, kimyasal içerik içermeyen bir üründür, çevre dostudur ve doğayı kirletmez. 1 tonda yüzde 2'lik kül oranına sahiptir. Şu anda da Türkiye'de yaygınlaşmaya başladı. Lodoslarda, ters rüzgarlarda normal sobalarda zehirlenmeler yaşanıyordu fakat bu sobada öyle bir risk yok. Çünkü odundan zehirlenen bir insan görülmedi" diye konuştu.

Ürünün yakıt deposunun ufak olması, hafif ve bakım istememesi nedeniyle daha çok kafe ve atölyelerde talep edildiğini vurgulayan DEMİRCAN, "Sobaya hasret kalan herkes ürünü tercih ediyor. Çünkü külü, pisliği, dumanı yok. Normal sobanın iki katı sıcaklık veriyor. Üstündeki seyyar aparat sayesinde tencere, tava veya çaydanlık koyabiliyorsunuz. Kuzineli modellerimiz ise ev hanımlarının vazgeçilmezi oldu. "diye konuştu.

 
Gösterim : 3058
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549739, Bugün: 3844 kez ziyaret edilmiştir.