Kayıt Tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 19:32
Araç satışlarına yeni düzenleme geliyor.
Son dönemlerde sık sık konuşulan ikinci elde düzenleme hakkında resmi açıklama geldi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kayseri'de düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde düzenleme hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yönetmeliğin hazır olduğunu ifade eden Muş; şirketlerin, galerilerin ve kiralık otomobil markalarının aldıkları sıfır aracın hemen satımına kısıtlama getireceklerini açıkladı. Bu kısıtlamaya göre araçlar 6 ay ve 6.000 kilometreyi geçmeden satışa sunulamayacak.

Muş: "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, kiralık otomobil markaları 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak"

"Bir bakıyorsunuz sıfır ikinci el araç ilanları var. Dolayısıyla yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, kiralık otomobil markaları için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz."

"Gerçek anlamda ihtiyacı olanlar alsın. Gerçek anlamda ikinci el olacaktır böylece. Şirketlerde ortak fiyat belirleme veya piyasayı manüpile gibi konular varsa o Rekabet Kurulu’nun görev alanı ve soruşturma açtı, inceliyor. Varsa yanlışlık gereğini yapar yoksa kapatır. Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız"

 
Gösterim : 581
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644819, Bugün: 145 kez ziyaret edilmiştir.