Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2022 Cuma 20:17
Kesilecek Ayakları Kurtarıldı…
Görev yaptığı yerde aniden rahatsızlanan Ufuk en yakın hastaneye kaldırıldı. Yapılan 1 aylık tedavi sonrası Ankara’ya sevk edildi. Lakin orada da 1-1.5 aylık bir tedavi sonuç vermeyince bacaklarının her ikisinin de diz kapağında aşağısının kesime kararı verildi. Karar vermeleri için Zonguldak’a geldiler. Karaman Belediye başkanının tavsiyesi üzerine İstanbul’da Dr. Murat Şener ve Gurbet Altay’a yönlendirildi.

Gencimizin ilk rahatsızlığından 3-3.5 ay geçmişti. Dr. Murat Şener tedaviye başladı. İlk olarak belirlenen oranda OZON TEDAVİSİ yapılmaya başlandı. Ayaklarının ikisinde damarı tıkandığı ve artık çürümeye başladığı için herhangi bir his de yoktu. Ozon Tedavisine başladığında 2 gün sonra ayak uçlarında sızı olmaya başladı ki bu da tedavinin olumlu olduğunu gösteriyordu.

Dr. Murat Şener bir ay sonra ilk anjiyosunun yaparak sol bacağının tümünü ve sağ bacağının bir kısmını açtı Bu arada belirli periyodlarla Ozon Tedavisi devam etmekteydi. İlk anjiyodan 1 hafta sonra da diğer bacağının da tüm damarlarını açarak tıkanıklığı önlemişti.

Ozon Tedavisinde hem damardan hem de ayaklarının her ikisine torbalama yöntemi ile 2.5 ay gibi bir sürede yürümeye başlamış ve yaraların iyileşmesi hızlanmıştı.

İlk geldiğinde duygularını anlatan U.D.; ”birçok kuruma gitmiştim ve hepsinde de her iki ayağımın kesilme kararı verilmişti. Artık rüyalarımda bile ayaklarımın olmadığını görüyordum. Benden daha çok da babam üzülüyordu. Tabii ki o üzüldükçe de ben daha çok üzülüyordum. Ayaklarım gittikçe yara olmaya ve yürüyememeye başlamıştım. Neredeyse 3 aydan çok fazla bir süre yürüyemiyordum. Belediye başkanımız bize İstanbul’a Gurbet başkanımın kliniğine yani Dr. Murat Şener’e göndermek istediğinde de içimde aynı duygu vardı. Yine bana bakacaklar tahliller muayeneler ve sonra kesilme kararını söyleyecekler diye düşünüyorum. Gurbet başkanım ve Dr. Murat Şener bana umut oldular. Dr. Murat Şener bana merak etme senin bacaklarının her ikisini de kurtaracağım bana güven dedi ve tedaviye başamıştık. Elit İstanbul’daki tüm personel adeta umut dağıtıyordu. Hepsi çok iyiydiler. Sonradan anladım ki sadece bana değil gelen herkese böyle davranıyorlarmış. Gurbet başkanım en yanın bir kalacak yer ayarladı ve umudum gittikçe artmaya başladı. Ozon aldıktan sonra da akşamları Gurbet başkanım arayarak hem benim hem de babamın hatırımızı ve bir ihtiyacımız var mı diye sorması da bize daha büyük bir destek oldu. İlk zamanlar ozon aldığımda ayaklarımın uçları sızlamaya başladı. Tabii ki telaşla doktoru ve Gurbet başkanım aradık onlarda çok iyi olduğunu tedavin iyi gidiyor dediklerinde ben de onlar gibi inanmaya başlamıştım. Gurbet başkanım otelden kliniğe bizi araçla aldırıyor tekrar geriye bıraktırıyordu. İyileşmenim sebebi sadece tedaviler değil aynı zamanda gerek Dr.Murat Şener’in, gerek Gurbet başkanımın gerekse de tüm personelin olduğunu düşünüyorum. Her yerde beni anjiyo yaparken bayıltmışlardı ama Dr. Murat Şener hocam beni bayıltmadan sohbet ederek anjiyo yaptı ve ayak damarlarımı açtı. Sonradan öğrendim ki sayılı damar cerrahisi uzmanlarından birisiymiş. Yani biz Belediye başkanımın sayesinde doğru adresi bulmuştuk.2.5 ay sonra ben artık yürüyordum. Bu duyguyu asla unutamam. Benimle beraber sağlığı ve psikolojisi bozulan babam da iyileşmeye moral bulmaya başlamıştı.50 den fazla ozon yaparak anjiyo yaparak Dr. Murat Şener beni hayata başlamıştı. Ozon aldığımda daha enerjik oluyordum. Hatta fizik tedaviye ihtiyaç duymadan yürümem de ozon tedavisine bağlıydı. Ozon tedavisini sadece benim gibi hastalar değil herkesin laması gerekmektedir. Her yere ağlayarak gittik ağlayarak döndük. Elit İstanbul’a ağlayarak geldik gülerek döndük. Ben başta aileme çok teşekkür ederim yanımda babam hiç ayrılmadı annemin de dualarını hep hissettim, Dr.Murat Şener’e çok teşekkür ederim, gerçekten samimi tutarlı ve de sevecen yaklaşımı ile bana destek veren Gurbet Altay başkanıma ve güler yüzlü Elit İstanbul çalışanlarına çok ama çok teşekkür edrim.” Dedi.

Zonguldak Dernekleri Federasyonu Onursal başkanı öğretim görevlisi Gurbet Altay;

“Ufuk kardeşimiz bize ilk geldiğinde umutlarını yitirmişti. Bizler yıllardır Ozon tedavisini birçok hastamıza uyguluyor ve olumlu etkileri görüyorduk. Ufuk kardeşimizi de Dr. Murat Şener daha önce kurtardığı hastalarımız gibi kurtaracağına emindim. Tedavi ilk günden itibaren sonuç vermiş etkisini göstermeye başamıştı.24 yaşındaki bir gencin umutsuzluğunu umuda ve sevince dönüştürmek de bizler için ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Ufuk kardeşimizin yüzündeki sevinç ve geleceğe güvenle bakması aynı zamanda memleketim Zonguldak’tan bir gencimizin olması beni ayrı sevindirdi. Bizler Zongudak’tan gelen hastalarımızı sağlıklarına kavuşturduğumuz için ayrı bir mutlu oluyoruz.Kendi memleketimin insanlarına hizmet etmek bana ayrı bir sevinç kaynağı oluyor. Özellikle son dönemde Ozon Tedavisi ile migren gibi, vitiligo gibi, sedef, egzama gibi, romatizmal hastalıklar gibi tedavilerde hatta kanser tedavisinde kullanıyor ve birçok başarıya Dr. Murat Şener sayesinde imza atıyoruz. Ben de 4 yıl önce kalp krizi ile gelip tanıştığım Dr. Murat Şener’le aynı kurumda ortak olarak çalışmaktan gurur duyuyorum.Bizler her zaman hemşerilerimize kapımız ardına kadar açıktır. İnşaallah Ufuk gibi başka insanlara da umut vermeye devam ederiz.” Dedi.

Elit İstanbul Yönetim Kurulu başkanı kardiyolog ve ozon terapisti Dr. Murat Şener;

“Ufuk bize umutsuz gelmişti. Ben ilk baktığımda daha önce Zonguldak’tan iyileştirdiğim hastalarımı da düşünerek iyileşeceğine emindim. Daha önce Zongukdak’tan başka hastalarda ayağı kesilme kararı ile gelmişlerdi ve yiriyerek memleketine döndüler. Ufuk zor bir vaka değildi sadece geç kalmıştı. Yine de herkesin bir fırsata ihtiyacı vardı ve gerek Ozon tedavisi gerek anjiyo yaparak hem bağışıklık sistemini güçlendirmiş olduk hem de ayak damarlarını açtık. Tabii ki Ozon tedavisini iki yöntemle yaptık. Birinci yöntem damardan kana karıştırılarak verdik böylece kandaki oksijen miktarını artırdığı için iyileşme süreci daha iyi oldu hem de torbalama dediğimiz yöntem yani ayağına özel torbalarda ozon gazı verdik. Böylece dıştan da yaraların iyileşmesini sağladık. Bu her iki yöntemle yaralar süratle iyileşmeye hatta kasların güçlenmesi de sağlandı. Böylece Ufuk zamanla yürümeye ve işlevini yitirmeyen hücreler iyileşmeye başladı. Ozon vücuda girince iyileştirme ve hücrelerin yenileme özelliği ile bilinmeyen birçok olumlu etkileri oluyor. Hiçbir yan etkisi olmayan ozon tedavisi ile Ufuk’u ayağa kaldırmıştık. Tekerlekli sandalyede gelen hastamız yürüyerek evine dönmüştü. Tabii ki burada Ufuk’un iyileşme azmi de yadsınamazdı. Yani gerek bir gerekse Ufuk elbirliği ile yürümeyi sağlamıştık. Şeker hastalarına da uyguladığımız Ozon tedavisi şeker, kollesterol ve tansiyonu da dengelemesi bu hastaların birçok kullandığı ilaçları artık almamasını da sağlamaktadır. Bizlere inanan ve güvenen hastalarımız sayesinde sağlıklarına kavuşmaları bizler için de ayrı bir sevinç kaynağı olmaktadır. Gurbet beyin Zonguldaklı hemşerilerine verdiği destek de yadsınamaz. Ozon tedavisinde yaptığımız çalışmalarda başarı olmamızın en büyük mimarlarında ekip arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ederim.”dedi.

Elit İstanbul İstanbul Florya’da birçok branşta hizmet eden ayrıca sağlık turizminde de tüm dünyadan hastanın geldiği ve bir Zonguldaklı hemşerimiz Gurbet Altay’ın ortak olduğu kurum olarak daha başarılı projelere imza atacağına inanıyoruz.

 
Gösterim : 1137
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21635138, Bugün: 4646 kez ziyaret edilmiştir.