Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 17:38
OYUNCAK EVİ’NİN MAYIS PROGRAMI AÇIKLANDI
Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi’nin Mayıs ayı atölye programı açıklandı. Şehirde fotoğraf maratonu atölyesi yapılıp, seçilecek fotoğraflarla sergi açılacak. Dünya klasiği Küçük Prens atölyesi ve minikler için hikayeler ve drama atölyesi de Mayıs ayının programı kapsamında yer alıyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi’nin atölye çalışmaları büyük ilgi görüyor. Farklı yaş gruplarına yönelik düzenlenen atölyeler 4 ile 12 yaş grubunu kapsıyor. Oyuncak Evi’nin Mayıs 2022 atölye programında da üç çarpıcı atölye yer alıyor. 9-12 yaş grubu çocuklar şehirde fotoğraf çekimi yaparak seçilecek fotoğraflarla sergi açacaklar. Diğer atölyede bir klasik olarak kabul edilen Küçük Prens kitabının sayfaları aralanacak ve 7-10 yaş grubuyla keyifli bir keşif yolculuğuna çıkılacak. Ayrıca minikler için de eğlenceli hikayeler ve drama etkinlikleri var.

İşte Mayıs ayı programının ayrıntıları:

Mayıs 2022 atölye programı

14 Mayıs Cumartesi

Saat: 10.30 – 12.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: (9-12)

Konu: Şehirde Foto Maraton Atölyesi

Eğitmen: Fotoğraf Sanatçısı Cemil Rüştü Baykal

Foto Maraton Atölyesinde, ilk durağımız Oyuncak Evi olacak. Burada, fotoğraf çekimi hakkında yapılacak kısa sunum ardından, hazırlayacağımız kimliklerimizi boynumuza takıp, çekim için yola koyulacağız. Şehrin ara sokaklarında yürüyerek, fotoğraflar çekerek Cehennem Ağzı Mağarası’na kadar ulaşacağız. Çekimlerimiz tamamlandıktan sonra araçla Oyuncak Evi’ne döneceğiz ve çektiğimiz kareleri bilgisayara aktaracağız.

(Not: Atölyeye katılacakların yanlarında fotoğraf makinesi ya da fotoğraf çekebilecekleri cep telefonu vb. cihaz getirmeleri gerekmektedir. Çekilecek fotoğrafların bilgisayara aktarılabilmesi için yanlarında aktarma kablosu da bulunmalıdır.)

(Daha sonraki süreçte Fotoğraf Sanatçısı Cemil Rüştü Baykal ve ekibi, bu fotoğraflar arasından seçmeler yapacak ve her katılımcının çektiği fotoğrafların yer aldığı sergi hazırlanacak. Sergi için katılımcılarla yeniden iletişime geçilerek bilgi verilecek.)

(Bu çalışma Karadeniz Ereğli Fotoğraf Sanatı Amatörleri Derneği KEFSAD’la işbirliği çerçevesinde gerçekleşmektedir.)

21 Mayıs Cumartesi

Saat: 11.00 – 12.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: (7-10)

Konu: Küçük Prens Atölyesi

Eğitmen: Çocuklar İçin Felsefe Eğitmeni, Serpil Soyer

Hep söylenir. Şanslıysanız bu kitapla küçükken tanışırsınız. Küçüklerin gözüyle yetişkinleri görmek çok ilgi çekici değil mi! Bu atölyede, koleksiyonların, müzelerin konusu olan, bir klasik olarak kabul edilen Küçük Prens kitabından yola çıkarak keyifli bir keşfetme yolculuğuna çıkacağız. Büyümek istiyor muyum? Büyükler keşfetmekten korkar mı? gibi sorulara yanıt arayacağız. Bu çalışmamıza keyifli oyunlar ve etkinlikler de eşlik edecek.

28 Mayıs Cumartesi

Saat: 11.00-12.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: (4-6)

Konu: Resimli kitaplarla eğlenceli bir dünyaya yolculuk ve drama atölyesi

Eğitmen: Dr. Öğretim Üyesi Gizem Özer Özbal

Bu atölyede miniklerleyiz. Birbirinden eğlenceli ve öğretici hikayelerden yola çıkıp, oyunlar, şarkılar, resimler ve drama eşliğinde unutulmaz bir yolculuk yapacağız. Bol kahkahalı, bol oyuncaklı ve çok keyifli bir buluşmaya hazır olun.

(Bu çalışma ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi’yle işbirliği çerçevesinde gerçekleşmektedir)

Atölye çalışmalarından yararlanılabilmesi için velilerin 0372 310 01 44 No’lu telefonla arayıp form doldurması ve imzalaması gerekiyor.

Veliler atölye sırasında çocukları teslim edecekler. Atölye bitiminde çocuğu teslim alacak kişinin bilgileri önceden Oyuncak Evi yönetimine iletilecek ve kimlik gösterildikten sonra çocuklar teslim edilebilecek.

Atölyeler pandemi koşulları nedeniyle en fazla 15 kişiyle sınırlı olacak. Talebin yoğun olması durumunda yeni tarihler belirlenecek.

 
Gösterim : 645
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548385, Bugün: 2490 kez ziyaret edilmiştir.