Kayıt Tarihi: 28 Mart 2022 Pazartesi 14:10
GÖRME VE GEZME ŞANSINI KAÇIRMAYIN
'Siyah Beyaz Fotoğraflarla Anılarda Karadeniz Ereğli' Fotoğraf Albümünün tanıtımı yapıldı.

Kdz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği, tüm hemşehrilerini davet ettiği ve her Ereğlilinin mutlaka gezip görmesi gereken bir sergi düzenledi. Atatürk Kültür Merkezinde yer alan Osman Zeki Oral salonunu 26 Mart-3 Nisan 2022 tarihleri arasında gezilebilecek olan serginin açılışını Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve Kdz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Aydın Erol birlikte yaptılar. AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Saffet Bozkurt’un da katıldığı sergide dernek yayınlarından 'Siyah Beyaz Fotoğraflarla Anılarda Karadeniz Ereğli' Fotoğraf Albümünün tanıtımı ve imza günü gerçekleştirildi.

26 Mart cumartesi günü saat 14.00’deki açılış töreninde konuşan Aydın Erol, “1990 yılında bastırdığımız ilk albümümüzde yer alan fotoğrafların bulunması, toparlanması ve o günün teknolojisine göre tab edilmesi küçümsenecek bir uğraş değildi kuşkusuz. Zorun başarılması, ikinci albümümüzün bastırılmasına dair tereddütlerimizi bir anda ortadan kaldırıverdi. Yıl 2006 olmuştu ve bu sefer saklı köşelerinde eski fotoğrafları olan hemşerilerimiz bizlere cömert davranmışlardı. Hiç düşünmeden ikinci albümümüzü bastırdık. Bugün ise bambaşka bir dünyada yaşıyoruz. Sanal alem denen bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Gazetelerin, kitapların bile internet aleminden okunduğu, çeyiz sandıklarında itinayla saklanan fotoğrafların gün yüzüne çıkarılıp boy boy paylaşıldığı bir sanal dünyada üçüncü bir albüm bastırılması ne kadar doğru olabilirdi? Bu soruyu kendimize sormadan edemezdik. Ancak bu sorunun cevabı derneğimizin kuruluş felsefesinde daha ilk günden verilmişti zaten. Öncü olmayı ve kalıcı eserler bırakmayı en baştan kabullenmiştik.

Çocuklarınıza, torunlarınıza bırakabileceğiniz bu üçüncü albümümüz bu duygularla oluşturulduk.” Sözleriyle konuştu. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, belediye olarak kültür ve sanata destek vermeyi sürdürdüklerini belirtirken Alemdar Vapuruna İstiklal Madalyası verilmesi konusundaki çabalara dikkat çekti. Posbıyık, Doç. Dr. Evrim Şencan ve Alemdar’ın son kaptanı Refik Akdoğan’dan söz etti. Posbıyık, Alemdar’a madalya talebiyle ilgili olarak da milletvekillerinin verdikleri kanun teklifine sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Gerçekten de görülmeye değer bu sergi, özellikle büyük kurum ve kuruluşlar açısından da büyük fırsat. Sergideki albüm ve kitaplar, bu kuruluşlar için iş ilişkileri kurdukları kişi ve kurumlara göndererek Ereğli’nin tarihi zenginliklerini de anlatma şansı veriyor.

 
Gösterim : 651
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553643, Bugün: 3586 kez ziyaret edilmiştir.