Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 20:32
AKP’DEN POSBIYIK’A VEKİL UÇAR DESTEKLİ SALVOLAR!
AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı’nca, Milletvekili Hamdi Uçar’ın katımlıyla basın toplantısı düzenlendi. AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, ilçede üzerinde tartışmaları süren Cami yapımı konusunda, “7 ayda ne oldu da Sayın Başkan kendi hazırladığı ve kamuoyuna açıkladığı projeyi hayata geçirmek istediğimizde ortalığı karıştırmaya çalışmaktadır” dedi. AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar da, Aynı zamanda şehrin silueti olacak projelerden bir tanesidir. Buraya gelecek insanlarımızın hem turizm amaçlı, hem ibadet amaçlı kullanacağı bir eserdir. Böyle bir heyecan, bir istek var” dedi.

Karadeniz Ereğli Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’nin AK Partili üyeleri, parti teşkilatı mensupları ve partililer katıldı.

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, toplantının açış konuşmasında, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

20 yıllık AK Parti iktidarı sürecinde Türkiye’de olduğu gibi bölgede de önemli hizmetler hayata geçirildiğini ifade eden Bozkurt, su, yükseköğretim altyapısı, doğalgaz, Ulaşım, Sağlık, Kamu binaları, adliye hizmetleri, spor gibi alanlarda önemli hizmetler verildiğini anlatan Bozkurt şunları söyledi:

“ Ereğli-Devrek arası 55 kilometrelik karayolunun 42 kilometrelik kısmının yapımını tamamladık, geriye kalan 13 kilometrenin yapım çalışmaları devam ediyor. Kdz. Ereğli Hükümet konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binalarının tüm proje işlemleri tamamlandı ve 2022 yılı içerisinde ihaleleri yapılıp temellerini atacağız.Kdz. Ereğli Yunuslu Köyü mevkisine açık ve kapalı cezaevi projesi yapımı Adalet Bakanlığı tarafından onaylandı. İl Özel idaresi tarafından yolu ve köprüsünün yapımı işi 2022 yılı programa alındı ve cezaevi inşaatına bu yıl içerisinde başlanması planlanıyor. Kdz. Ereğli Kırmacı Mahallesi meclisindeki eğitim vadisine ilçe genelindeki özel çocuklarımızın eğitim-öğretimlerini gerçekleştirebilecekleri anaokulu, ilk, orta ve lise binalarından oluşacak Özel eğitim Kampüsü projesi için Özel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanımızın onayına sunuldu. Kdz. Ereğli’ye 4 adet anaokulu yapımı projesi 2022 yılı yatırım programına alınmıştır. Erdemir’e en büyük işçi alımı gerçekleşmektedir. Tersaneler bölgesinde bu yıl içerisinde yeni yatırımlar devreye alınarak önemli ölçüde istihdam artışı sağlanacaktır. Yine Kandilli Bölgesinde ki Ermaden Alacaağzı’ndaki maden ocaklarında hazırlık aşaması devam etmekte olup üretim aşamasına geçildiğinde önemli sayıda istihdam sağlanacaktır,”

BOZKURT’TAN BELEDİYEYE ELEŞTİRİ SALVOSU

25 yılı aşkın zamandır bu ilçede yöneticilik yapanların sahilden başka ortada hiçbir eseri yokken AK Parti’nin yaptığı hizmetleri hiçe saymaya kalkmasını ibretle izlediklerini belirten Bozkurt şöyle dedi:

“Kent Meydanı Projesi’ni yer altına 3 bin araçlık otopark yapmak kaydıyla hayata geçireceğini vaat eden Sayın Halil Posbıyık, seçimlerin ardından önce belediyenin ekonomik durumunun iyi olmadığını, bu projeyi belediye bütçesi ile hayata geçirmenin mümkün olmadığını ifade etmiş, bir süre sonrada adını açıklamadığı hayırsever tarafından Kent Meydanı ve 4 kat otopark yapılacağını açıklamıştır. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen ne ortada ne bir hayırsever vardır nede kent meydanının temeli atılabilmiştir. Sayın Başkanın kent meydanı ve katlı otoparkı yapacağını söylediği hayırsever kimdir? Hayırsevere kent meydanını yapması karşılığında her hangi bir taahhüt verilmiş midir? Buda belirsizdir. Sayın Başkan 18 yıldır Belediye sarayı yapacağını söylemekte ancak hayata geçirmemektedir. Eski Belediye Binasının bulunduğu yere Kent Müzesi yapacağını söylemiş, defalarca projesini çarşaf çarşaf gösterip müjdeler vermiş ancak ihalesini dahi yapmayı becerememiştir.”

Bozkurt, konuşmasında spor kompleksinin yıkılıp yerine balık restoranı yapılmasını, Bozhane’deki kafelerin özelleştirilmesini eleştirerek, şehrin her tarafına heykeller yapıldığını ifade etti.

2012 İmar revizyonunda yirmi otuz yıl revizyona ihtiyaç olmayacağını söyleyen Posbıyık’ın yeniden revizyon çalışmasına girdiğini ifade eden Bozkurt, “Bunun amacı nedir” diye sordu.

CAMİİ PROJESİ… “SAHİLİN BÖLÜNMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

“ Sayın Başkan 2021 yılının Haziran ayındaki Belediye Meclisi toplantısında Camii projesinin denizin bir kısmı doldurularak amfi tiyatronun olduğu bölgeye yapılacağını kendisi görselleri ile birlikte bizzat açıklamıştır. Ancak 7 ay geçtikten sonra Sayın Başkan o günkü projeleri ve söylemlerini unutmuş olacak ki, bu gün kendisinin söylediği yere camii yapılmasına şiddetle karşı çıkacağını söylemektedir. Şu an gündeme gelen sahile camii projesi Sayın Başkan’ın daha önce kendisi tarafından hazırlanan ve kamuoyuna açıklanan proje ile temel esasları aynıdır. Bakanlığın göndermiş olduğu imar planında sahilimize ilave 29 bin metrekare dolgu yapılarak yeni yürüyüş alanları, çocuk parkları gibi sosyal donatı alanları kazandırılmış olacaktır. Sahilin bölünmesi yada büyük bir alanın ortadan kaldırılması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. 7 ayda ne oldu da Sayın Başkan kendi hazırladığı ve kamuoyuna açıkladığı projeyi hayata geçirmek istediğimizde ortalığı karıştırmaya çalışmaktadır.”

KALKAN’IN SUNUMU… CAMİ İÇİN ÖNERİLEN ALANLAR NEDEN REDDEDİLDİ?

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Kalkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak sahilinde yapılan Uzunmehmet Camiinin açılışında “inşaallah Ereğli’ye de bir cami kazandıracağız” müjdesi çerçevesinde Bakanlık tarafından Kdz. Ereğli’de yapılacak olan Cami için arazi etüt çalışmaları başlatıldığını ifade ederek, önerilen beş alanda cami yapımına itiraz edilmesinin nedenlerini açıkladı.

Kalkan şunları kaydetti:

“Çalışılan Bu Alanlar; 1- Eski Hastane Alanı – Yeni Yapılacak Üniversite Alanı; bu alanda üniversite binası yapılmasına yönelik projelerin tamamlanması sebebiyle uygun görülmemiştir.

2- Süleymanlar Mahallesi 2670 ada 1 parsel olan taşınmaz üzerinde Kdz. Ereğli Müze Müdürlüğünce Düzce Üniversitesinden akademisyenlerin bilimsel danışmanlığında arkeolojik kazıların devam etmesi, arkeolojik sit alanında bulunması sebebiyle uygun görülmemiştir.

3- Eski Terminal Alanı –Ereğli Belediyesi tarafından Yeni Yapılacak Kent Meydanı bu alanda düşünüldüğünden uygun görülmemiştir.

4- 2545 Ada 1 Parsel;Mülkiyeti Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş’ye ait olan bir parsel olduğundan ve lokasyonu sebebiyle uygun görülmemiştir.

5- Ekim 2021 tarihinde yeniden yapılan arazi tespit çalışmaları çerçevesinde 3 numaralı taşınmaz olarak açıklanan eski terminal olarak bilinen alanın güneyinde kalan ve mevcutta askeri lojman, otobüs durağı ve katlı otopark olarak kullanılan Müftü Mahallesi, 2436 ada, 19, 30 ve 40 parseller tespit edilmiştir. Bu taşınmazlar üzerinde bulunan parseller ele alınmıştır. Ancak bahse konu alanda katlı otoparkın bulunduğu 2436 ada 19 nolu parselde Ereğli Hükümet Konağı yapımına yönelik projelendirmenin yapıldığı, 2436 ada 30 parsel nolu taşınmaz üzerinde katlı otopark bulunduğu, bu taşınmaz ile ilgili olarak mahkeme sürecinin devam etmesi sebebiyle uygun görülmemiştir.”

UÇAR: “ŞEHRİN EN NEZİH, EN NADİDE YERLERİNDE OLMASI LAZIM”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ise konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı.

Uçar şöyle konuştu:

“Ereğli bölgemizin en hareketli, en dinamik, sosyal ve ekonomik anlamda en önemli ilçelerinden bir tanesi. Basınıyla, sivil toplumuyla, iş dünyasıyla ilimizin lokomotifi olan ilçelerimizden. Belediye başkanının açıklamalarını dinledikten sonra aslında üstünde konuşacak bir şey yok. Belediye başkanımızın göreve geldikten sonra hal tavır ve hareketlerini vatandaşlar olarak takip ediyoruz. Bunları burada enine boyuna cevap vermenin dışında, süresini doldurmaya çalışan bir belediye ve yeni projelerin hayata geçmesi için heyecanı olan bir belediye başkanı görmüyoruz. Şehirde sürekli kutuplaşma, tartışma ortamı yaratmanın ötesinde, uzlaşı içerisinde şehrimize yapılacak projelerin hızlı bir şekilde gelmesi konusunda herkesin sahip çıkması lazım diyoruz. Bu bahsettiğimiz projelerle ilgili yaklaşık bir buçuk yıldır istişare halindeyiz. Belediye başkanımızla da sayın valimizin koordinatörlüğünde bir araya geldik, tartıştık, konuştuk, böyle bir çalışma yapıldı. Amacımız, Zonguldak’ta olduğu gibi Ereğli’ye de yakışır bir eserin kazandırılmasıdır. Sadece bir ibadethane olarak görülmesin. Aynı zamanda şehrin silueti olacak projelerden bir tanesidir. Buraya gelecek insanlarımızın hem turizm amaçlı, hem ibadet amaçlı kullanacağı bir eserdir. Böyle bir heyecan, bir istek var. Bu talebin yerine getirilmesi konusunda siyasi malzeme yapmadan herkesin sahip çıkması lazım. Şehrin en nezih, en nadide yerlerinde olması lazım. Yurt dışında görüyorsunuz, mabetlerin en büyük kent meydanlarında olduğunu görüyorsunuz. Turizm amaçlı, kiliseleri, sinagogları geziyorlar. Biz de şehrimizin güzel bir yerinde böyle bir eser kazandırılması için yola çıktık. İnşallah bu eserin Ereğli’ye kazandırılması için çaba sarf edeceğiz.”

 
Gösterim : 924
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548192, Bugün: 2297 kez ziyaret edilmiştir.