Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 20:29
BAŞKAN POSBIYIK, GAZETECİLERLE BULUŞTU
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Ereğli ve Alaplı’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin gününü kutlayan ve hediye takdiminde bulunan Başkan Posbıyık, kent gündemini değerlendirdi. Ereğli’nin Zonguldak’tan değil, Ereğli’den yönetilmesi için iktidar sahiplerine çağrı yapan Başkan Posbıyık, seçimlerin yaklaşmasına rağmen cami meselesini Ereğli gündemine taşıyanların arkasında AK Parti içinde milletvekilliği hesabı yapanların olduğunu söyledi. Posbıyık, “AK Parti içinde milletvekilliği meselesi için bir grup diğer gruba gol attı’ mesajı verdi ve Ereğli halkının sahiline sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Halk Kafe’de basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Posbıyık, kent gündemine ilişkin de önemli mesajlar verdi. Posbıyık, cami meselesinin Ereğli gündemine taşınmasında AK Parti içindeki milletvekilliği sıralaması hesaplarının olduğunu ifade etti.

Ereğli ve Alaplı ilçesinde görev yapan çok sayıda gazeteciyle buluşan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

-BASIN BULUŞMAMIZ 1994 YILINDAN İTİBAREN GELENEKSEL HALE GELDİ”

1994 yılından itibaren geleneksel hale getirdiğimiz 10 Ocak buluşmalarını bu yıl da sürdürüyoruz. Tüm basın mensuplarımızın çalışan gazeteciler günü’nü kutluyorum.

Çok zorlu dönemlerden geçiyoruz. Yıllardan beri belediye başkanlığı yaptığım için bunu çok net görebiliyorum. Bazen arkadaşlarımızla sohbet ederken söylüyorum, ‘Bu dönem ilk defa belediye başkanı olan bir arkadaşın durumuna acıyorum’ diyorum. Çünkü pandemi koşulları, ardından dövizdeki oynamalar nasıl vatandaşı zor duruma soktuysa, tüzel kişilikleri belediyeleri de zor duruma soktu. Belediye başkanı olarak vatandaşın durumunu çok iyi izliyoruz. Çünkü canı yanan bize geliyor, aynı zamanda belediyenin vecibelerini yerine getirmek için tahsilatta, taahhukta çok eksikliklerimiz var. Kullandığımız malın yerine yenisini koyamıyoruz. Suyu Ereğli’de halkımıza ulaştırmanın çok büyük maliyeti var. Ereğli’nin coğrafi yapısı gereği... Elektrik ve mazotta yaşanan fiyat dalgalanmaları var. Vatandaşımızdan da tahsilat noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Haklı olarak vatandaşın maddi durumu iyi değil, çok büyük sıkıntılar var. Bütün buna rağmen Kdz. Ereğli Belediyesi dimdik ayakta. Devlete vergi borcu yok, sigorta borcu yok, müteahhide borcu yok. İşçinin, memurun ikramiyesini ve maaşını zamanından önce ödüyor. Bazı yatırımları yapamıyoruz. Mesela; eski belediye binası için ihaleye çıktık. Bu döviz artışlarından dolayı maalesef 400 bin lira teminatını bize bıraktı müteahhit. Ben bu işten vazgeçiyorum, dedi. Yasaklı duruma da düştü ama buna rağmen vazgeçti. Öz kaynağımız var zaten bize kredi vermiyor hükümet. Öz kaynağımızla orayı yapabilecek kabiliyetteyiz. Ama fiyatlar oynak olduğu için hala bekliyoruz. Mart sonunda, diyorlar. Düzene girer, diyorlar. Yarın sabah ne olacağını bilemiyoruz. İş yapamıyoruz.

-3 YENİ İŞ MAKİNESİ ALDIK-

Kent Meydanı’nda da aynı şekilde bir gecikme oldu. Bağışçı bekleyin, dedi bu dolar oynaklığından dolayı... Onu bekliyoruz. Ama Ereğli’de bir çok şeyi de yapıyoruz. Mesela Sakindere’de... Konu sadece derenin üzerinin kapatılması değil. Orada Göl Evleri’ne yol açıyoruz. 4 Mevsim’e, Aktaş’a yol açıyoruz. Kepez’de yeni yollar açtık. Şimdi birkaç gün içerisinde size göstereceğim. Üç tane iş makinesi aldık. Çok akıllıca davrandık ve zamlar gelmeden bağlantımızı yaptık. 1 dozer 1 ekskavatör 1 greyder aldık. Toplam 7,5 milyon tutarında. Size de basına da tanıtım yapacağız. Çevre yolunu yapmak için terminalin oradan başlayacağız ve eski hastanenin olduğu yere ineceğiz. Dolayısıyla trafiği rahatlatmaya çalışıyoruz. En önemli merkezlerden bir tanesi de Hatip camisi ... Cami önünde kargaşa var, onun için Sakindere’ye el attık. İnanılmaz zorluklar çekiyoruz, büyük paralar harcıyoruz ama muhteşem bir yer haline gelecek. Yakında meyvelerini almaya başlayacağız.

-HER TÜRLÜ TENKİDE AÇIĞIM-

Basın mensuplarının sıkıntılarını en iyi bilenlerden biriyim. Hangi sıkıntılardan geçtiklerini çok iyi biliyorum. Özellikle son zamanlarda basın mensupları iyice mağduriyet yaşamaya başladı. Bir takım kısıtlamalar çıkıyor. Kısıtlamalardan dolayı ilanları kesiliyor falan gibi birtakım problemler var. Basının yerinin ne kadar önemli olduğunun uzun yıllar belediye başkanlığı yaptığım için siyasetin içinde olduğum için en iyi bilenlerdenim. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak her zaman basınımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Basının uyarı yazıları başımızın üzerinde, hiçbir zaman bir belediye başkanının, bir milletvekilinin her şeyi görmesi mümkün değil. Ancak; basın mensuplarının yazdıklarını okuyarak yanlışlarını görebilir. Biz her türlü tenkide açığız. Eleştiriye hazırız, bundan mutluluk duyuyoruz ancak; bize, şahsiyetimize, ailemize hakaret edilmesi rahatsız eder. Ayrıca masa başı haber dili olmasın istiyoruz. Bana çekinmeden duyduğunuz bir olayı ne olduğunu sorabilirsiniz. Öğrenmek için atlayın bana gelin, telefon edin. Olayı bir kez de ben size anlatayım. Bir olay duyurulur. Bunun iki kanadına da sormak lazım bu olay doğru mu değil mi. Bu böyle olduğu takdirde eleştirilmekten, tenkit edilmekten mutluluk duyarız. Burada suni gündemler yaratanlar çok. Mesela; benim arsanın orada bir tane parça vardı onun için kimlerin yaptığını biliyorum. Suni gündem yaratılıyor. Yani beni lekelemek için, beni rahatsız etmek için böyle gündemler yaratıyorlar.

-CAMİ GÜNDEMİNİN ARKASINDA AK PARTİ’DE MİLLETVEKİLLİĞİ HESABI VAR-

Şimdi bir de Ereğli halkını rahatsız etmek için yeni gündem yarattılar. Şimdi, elimizden amfi tiyatro ve çevresini almak istiyorlar. Yani bilemiyorum; hangi politika, hangi akıldır seçimlerin erken olma ihtimali olmasına rağmen, böyle bir projeyle gelmek. AK Parti’li arkadaşlarımıza ne kazandırır, hiçbir şey kazandırmayacaktır. Kaybettirecektir, göreceksiniz. Tabii ki bu AK Parti’li kardeşlerimiz de bunu isteyerek yapmadılar. Meclis üyeleri AK Parti grubu meclis üyeleri hepsi de temiz beyefendi insanlar. Onlara parti içi bir oyun oynandığını biliyorum, olaya çok hakimim, çok iyi biliyorum.

-MİLLETVEKİLLİĞİ MESELESİ İÇİN BİR GRUP DİĞER GRUBA GOL ATTI-

Milletvekili meselesi için bir grup bir gruba gol attı. Onları halkın gözünde küçük düşürdü. Siyaseti, Zonguldak siyasetini iyi takip eden arkadaşlar var aramızda. Onların bir kez kendilerini zorlamalarını rica ediyorum. Siyasi açıdan ‘akıllıca’ bir gol attılar. CHP’ye falan gol atmadılar. Kendi adamlarına milletvekilliği hesabı için... Meclisi gözünüzün önüne getirin... Kimlerin milletvekili olmak istediklerini düşünün, buradaki gol bariz bir şekilde, net bir şekilde belli olur. Hayırlısı olsun, Allah yollarını açık etsin. Sahilimize hiç kimse dokunamaz ve Ereğli halkı dimdik ayakta. Ereğli halkıyla yollara dökülürüz. Herkes olaya sahip çıktı, o bakımdan çok mutluyum.

-EREĞLİ’Yİ EREĞLİLİLER YÖNETSİN-

Ben katılımlarınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Ben güzellikler diliyorum. Ereğli’de barış olsun diye diliyorum. AK Parti ilçe başkanıyla, belediye başkanı olarak bütün ilçe başkanlarıyla bir araya gelelim. Ereğli’yi Ereğlililer yönetsin. Ereğli’yi Zonguldak yönetmesin. Saffet bey benim çok yakın arkadaşım. Şimdi; yine çağrıda bulunuyorum. Bir araya gelelim. Uzak politika yapıyor, Zonguldak politikası yapıyor. Allah rızası için ya... Ereğli’de hiçbir şey yok. Ereğli politikası yapalım. CHP, AK Parti MHP bunları da kaldıralım. Havuzu iki ayda yapıyoruz, dediler. Geçen Temmuz’da yapılacak, dediler. Nerede havuz, gören var mı? Piyale Paşa Konağı bitiyor, dediler. İlk başkan olarak ben imza attım. Ne oldu müteahhit gitmiş. Bu tarafa para gelmiyor, Ereğli’ye... Zonguldak tünelinden buraya havale geçmiyor, parayı geçiremiyorlar. Hepinize teşekkür ediyorum. Gününüzü tekrar kutluyorum.”

Başkan Posbıyık konuşmasının ardından gazetecileri temsilen Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel, ERMED Başkanı Doğan Gönüllü, BATİYAC Başkanı Sina Çıladır ile Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı’ya hediye takdiminde bulundu. Dernek başkanları da söz alarak Başkan Posbıyık’a teşekkür ettiler ve basının yaşadığı zorlukları dile getirdiler.

 
Gösterim : 601
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549085, Bugün: 3190 kez ziyaret edilmiştir.