Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2021 Cumartesi 18:00
‘’Bİ HAREKETİNE BAKAR HAYAT’’
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, durdurulan araçların sürücülerinin yanlarına giderek uyardı, görevliler broşür ve maske dağıttı, kadın jandarma kolonya ve çikolata ikramında bulundu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak’ın Gökgöl mevkisi ile Gökçebey İlçesi Bakacakkadı beldesindeki trafik kontrol noktalarında emniyet ve jandarma güvenlik görevlilerinin durdurduğu araçların sürücülerinin yanı sıra beraberindekiler ile yolcuların yanlarına giderek, İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da trafik güvenliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan '’Bi Hareketine Bakar’' kampanyasının ikinci faz çalışmasına yönelik bilgiler verdi.

Vali Tutulmaz, araç sürücülerine (Bi Hareketine Bakar kampanyasını biliyormusunuz? Nereye gidiyorsunuz? Trafik kurallarına uyuyormusunuz?) gibi sorular yönelterek cevapları almasının ardından kampanya hakkında bilgilendirmeler yaparak uyarılarda bulundu.

Bu arada görevliler araç sürücülerine ve beraberindekilerin yanı sıra yolculara broşür ve maske dağıttı, kadın jandarmalar kolonya ve çikolata ve ikram etti.

Vali Tutulmaz’a, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak’ın Devrek İlçesi Kaymakamı Ümit Altay, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversite (ZBEÜ) Rektörü Mustafa Çufalı’da eşlik etti.

İçişleri Bakanlığı’nca düzenlenen ‘’Bi Hareketine Bakar Hayat’’ ana temalı sloganı, Türkiye'deki vatandaşların trafik farkındalığının artırılmasına yönelik hayata geçirilen kampanyayı temsil eder.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 ilin Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve 81 İl Valiliğine gönderilen yazıda, Kasım ayında yapılacak kampanya için hazırlanan görseller, il ve ilçelerde eş zamanlı olacak şekilde billboardlarda ve sosyal medya platformları başta olmak üzere yerel ve ulusal basın yayın organları, kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu otogar, havalimanı, AVM, otobüs ve metro durakları gibi alanlar ile kurumsal iletişim sayfalarında yer almaya başladı.

8 Kasım Pazartesi gününden itibaren kampanyanın, ‘’Bilgilendirme’’, ‘’Kısa Videolar’’, ‘’Yaşayarak Görme’’ fazlarına etaplar halinde geçiliyor.

8 Kasım öncesinde ise valilikler ve valiler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kampanyayı duyurmaya başladılar.

JANDARMAYA ZİYARET

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak’ın Devrek İlçesi Kaymakamı Ümit Altay, ZBEÜ Rektörü Mustafa Çufalı ile birlikte Zonguldak’ın Gökçebey İlçesi Bakacakkadı Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Jandarma görevlilerinin ikramlarda bulunduğu protokolde yer alan yöneticiler, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Hakimiyet Gazetesi Zonguldak Bölge Sorumlusu Orhan Akyüz, Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şaban Yılmaz ile İnanış Gazetesi Muhabiri Muhammet Karapınar ile sohbet ettiler.

 
Gösterim : 624
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550482, Bugün: 425 kez ziyaret edilmiştir.