Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 21:07
‘Maden Şehit Aileleri Kamu Kurumları İçin Üretiyor’
Kdz. Ereğli’de Maden Şehit Aileleri Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Maden Şehit Aileleri Kamu Kurumları İçin Üretiyor’ konulu proje için Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın da katılımı ile açılış etkinliği düzenlendi.

Maden Şehit Aileleri Derneği tarafından hazırlanıp İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen ‘Maden Şehit Aileleri Kamu Kurumları İçin Üretiyor’ konulu proje için açılış etkinliği düzenlendi.

Kepez Cumhuriyet Halkevleri’nde gerçekleştirilen açılış etkinliğine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Maden Şehitleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, maden şehitlerinin aileleri, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.

ÇETİN’NDEN DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Zonguldak Maden Şehitleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, hayata geçirdikleri projenin toplam bütçesinin 115 bin 800 TL olduğunu söyledi ve “Derneğimize aktarılan ödenek ile dikiş makinelerimizi aldık ve atölyemizi kurduk. Diğer demirbaşlarımızı da temin etmeye çalışacağız. Projemizin amacı kadınlarımıza yönelik maden şehit ailelerine ekonomik destek sağlamak için destek kursları edindirmek. Projemizin onaylanmasında İçişleri Bakanlığımızın Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne, Zonguldak Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’a, Kdz. Ereğli Kaymakamımız Sayın Mehmet Yapıcı’ya, kursiyerlerimize yer tahsisi sağlayan ve destek veren Sayın Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a, kursiyerlerimizin yemek ihtiyaçlarını karşılayan, derneğimize katkı sağlayan ERDEMİR Genel Müdürü Sayın Salih Cem Oral’a, yine kursiyerlerimize aylık 700 TL ödeme desteği sağlayan Zonguldak İŞKUR Müdür vekilimiz Sayın Hakkı Alkan’a, kursiyerlerimize ustalık eğiticiliği desteği veren, projemizin işbirlikçisi Halk Eğitim Müdürü Canan Ayan müdürümüze, Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy’a, Zonguldak Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Gülden Ak’a, derneğimize destek veren GMİS Başkanı Hakan Yeşil’e ve yönetim kuruluna, Amele Birliği Başkanı Şenol Yücel ve yönetimine maden şehit aileleri adına teşekkür ederim.”dedi.

AK, “AİLELERİN MADDİ KAZANÇ SAĞLAMASINI İSTİYORUZ”

Zonguldak Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Gülden Ak konuşmasında böylesine anlamlı bir projenin işbirlikçisi ve destekçisi oldukları için duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Projemizin ilk amacı aslında kurulurken sağlık çalışanları ve kamu çalışanlarına destekleyici kişisel koruyucu kıyafetler yapmaktı. Ama inşallah yavaş yavaş buna ihtiyacımız kalmayacağını düşünerek de diğer türlü ailelere dikiş-nakış eğitimleri vererek kendilerine maddi kazanç sağlama düzeyine getirmek için çaba sarf ediyoruz.”ifadelerine yer verdi.

POSBIYIK, “ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK TEMEL GÖREVİMİZ”

Etkinlikte söz alan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise 17 maden şehidi yakınının oluşturulan atölyede çanta üretimine başladığını dile getirerek, “Daha sonra hem ürün çeşitliliğine gidecekler hem de kendi atölyelerini kurmayı planlıyorlar, bu çok sevindirici. Üretime katılıyorlar, gelir elde ediyor ve meslek sahibi oluyorlar. Bunlar çok önemli. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün desteklediği, Zonguldak Valiliği’nin, Kaymakamlığın, Belediyemizin, Halk Eğitim Merkezi’nin, İş Kur’un ve Erdemir’in bir parçası olduğu çok güzel bir proje. Kepez Cumhuriyet Halk Evleri'ni bu amaçla tahsis etmekten büyük memnuniyet duyduk. Her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Madenci ailesi olmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Bu toprakların en acı kaderini onlar yaşar. Şehitlerini her zaman gönlünde, yüreğinde taşıyan bir milletin ve kömür memleketi Zonguldak’ın bir evladı olarak şehitlerimizi unutmamız asla mümkün değil. Çocuklarıma, torunlarıma hep bu bilinci verdim. Ereğli halkının da aynı duyarlılıkta ve bilinçte olduğunu biliyorum. Bu vatanın kalkınması ve gelişmesi için canını ortaya koyan maden şehitlerimizin anılarını yaşatmak sorumluluğumuzdur. Bizlere şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak temel görevimizdir. Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum."

TUTULMAZ, “BU TÜR PROJELERE DEVLETİMİZ DESTEK VERİYOR"

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da kömürün geçmişten beri Zonguldak’ın önemli geçim kaynağı olduğunu ifade etti ve “kömür bu bölge için kutsal. Kömürle ilgili olan her şey kutsal. Onun için kömüre bölgemiz ayrı bir değer veriyor. Tabi bu arada şehit olan madencilerimiz var. Onların manevi şahsiyetlerine, onlara olan borcumuzun bir gereği olarak bu tür projelere devletimiz destek veriyor. Kamu kurum ve kuruluşları madenci şehitlerimizin ailelerine yakın olmak, onlarla işbirliği yapmak konusunda da büyük bir çaba gösteriyor. Az önce de bahsedildiği üzere çok sayıda kurum işbirliği içerisinde. Bu sevindirici bir durum. İşbirliği kültürümüz biraz zayıftır ama burada bunu aşmışız bundan da büyük bir mutluluk duydum. Emeği geçen başta dernek başkanımız olmak üzere kurumlarımızın yetkilerine teşekkür ve tebrik ediyorum. Hizmet alan kursiyerlerimizin iyi bir şekilde kendilerini geliştirerek, daha sonra kendi işlerini kurmalarını, hem kendileri üreten konumuna gelmeleri, ülkenin refahına katkı sağlamaları hem de çalışayı ve sosyalleşmeyi sağlamalarını diliyorum.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Protokol, kursiyerlerin atölyedeki çalışmalarını inceleyerek bilgi aldı.

Açılış etkinliği verilen ikramların ardından son buldu.

 
Gösterim : 615
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553774, Bugün: 3717 kez ziyaret edilmiştir.