Kayıt Tarihi: 4 Mayıs 2021 Salı 22:28
KANDİLLİ BELDESİ'NE YENİ BUTİK PLAJ
Kdz. Ereğli’ye bağlı Kandilli Belde Belediyesi’nin proje sahibi olduğu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 455 bin 290 TL destek sağladığı Kandilli beldesinde atıl durumdaki plaj, fiziki altyapı çalışmaları yapılarak Zonguldak’ın kıyı güzelliklerinden biri haline getirildi.

Kdz. Ereğli’ye bağlı Kandilli Beldesi’ne BAKKA’nın desteği ile yeni bir butik plaj kazandırıldı. Kandilli Belediyesi’nin proje sahibi olduğu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 455 bin 290 TL destek sağladığı Kandilli beldesinde atıl durumdaki plaj, fiziki altyapı çalışmaları yapılarak.Zonguldak’ın kıyı güzelliklerinden biri haline getirildi.

Kandilli beldesinin saklı cennetlerinden bir tanesi olan Alacağzı Plajı denizi, doğası ve görsel güzellikleriyle günümüzde son derece önemli bir turizm bölgesi olarak görülüyor.

2003 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından dağınık çalışma yerlerinin bir araya toplanması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi gibi nedenlerle işletmesi kapatılan Alacaağzı Plajı, belediyenin girişimi ve BAKKA’nın desteği ile denizi, doğası ve görsel güzellikleriyle son derece önemli bir turizm bölgesi haline getirildi.

SIRADA KAMP ALANI VAR

Bölgeye kazandırılan yeni plaj hakkında BAKKA’nın yaptığı açıklamada; “Sosyal imkanlara erişimleri kısıtlı olan engelli bireylerin, rahatlıkla rehabilite edilebilecekleri nitelikteki mevcut atıl plajın herkesin kullanabileceği nitelikte fiziki altyapıya sahip olacak şekilde düzenlenmesi projenin temel amaçlarındandı ve yakın zamanda atıl durumda bulunan alana kamp merkezi de kurularak bölgenin önemli bir eksikliğin giderilmesi hedeflenmektedir.” denildi.

Öte yandan; Atıl durumda olan tesisin turizme kazandırılarak Tempo Travel Dergisi’nde iki sayfalık bir tanıtım haberi yaptırıldığı da ifade edildi.

 
Gösterim : 764
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552373, Bugün: 2316 kez ziyaret edilmiştir.