Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2020 Salı 13:49
EYLEM ERTUĞRUL; Cumhuriyet’in ilanının 97. yıldönümüne ulaşmanın haklı gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.
Üç kıtaya altı yüz boyunca hükmetmiş dünya tarihinin en büyük imparatorluğunun toprakları üzerinde, 1900’lü yılların başlamasıyla birlikte işgal planları yapan ve o toprakları kana bulayan emperyalist unsurlara karşı, bu büyük milletin hep birlikte gösterdiği direnişle kazanılan cephe zaferlerinin ardından, dünya tarihinin görüp görebileceği en büyük askerî deha olarak kabul edilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’imiz, bugün de, ezilen ve sömürülmek istenen ülke ve milletler için en güzel örnek ve rehberdir.

1919’un 19 Mayıs’ında Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşinin aydınlattığı ve misak-ı milli sınırları ile belirlenen bu vatan topraklarında, tarihini bilen; geçmişini ve bugününü, Ata’sını ve ülkesini seven her Türk insanı için 29 Ekim’ler gurur ile kutlanan bayramlardır. Bayramımız kutlu olsun!

97 yıl boyunca, Cumhuriyet’i ve onun değerlerini yok etmek; Büyük Ata’nın temel ülküsü olan yurtta ve dünyada barışı baltalamak için didinen mihraklara karşı o Cumhuriyet’i koruduk. Korumaya devam edeceğiz. Özellikle, milletimizin tarihinin her safhasında da kendilerine rastlanan iç mihrakların, bu vatanın bütünlüğünü ve milletin birliğini bozmaya yeltenen kirli emellerine karşı, milletimizin en büyük dayanağı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve onun liderinin ellerinde kurulan ve savaşlarla yorgun düşmüş milletin de desteğiyle ayağa kaldırılan şanlı Cumhuriyet’imizin tüm dünya milletlerine ilelebet ışık olması için her birimiz yılmadan ve tek bir gün dahi hayıflanmadan çalışacağız. Ulu Önder’imizin işaret ettiği gibi, iktidarın içinde bulunabileceği her türlü gaflet ve dalalet karşısında, bundan önce nasıl susmadıysak, bundan önce nasıl çaresizce beklemediysek, yarınlarda da bu gafletin karşısında dimdik duracağız.

Cumhuriyet, bu milletin tek limandır. O limanın feneri de Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bağımsızlığı, milletinin karakteri olarak kabul etmiş Ata’mızın açtığı ufku geniş yolda bir adım dahi duraklamadan geleceğe uzanacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle yüce Türk Milleti’nin en büyük bayramının kutlu olmasını diliyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve O’nun dava arkadaşlarının emaneti emin ellerdedir.

Eylem Ertuğ ERTUĞRUL

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı

 
Gösterim : 11490
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552335, Bugün: 2278 kez ziyaret edilmiştir.