Kayıt Tarihi: 6 Ekim 2020 Salı 15:35
BU NE AYMAZLIK!!! EVİNİZDE BÖYLE Mİ YAPIYORSUNUZ!
Sosyal medya hesabından “Şehrin göbeğinde bunu yapan doğayı nasıl katleder. Zabıta ve emniyeti göreve davet ediyorum para bunların canlarını acıtır.” Diyerek paylaştığı fotoğraflarla Kdz. Ereğli’deki çevre kirliliğine dikkat çeken duyarlı vatandaş, pis görüntü yaratan etrafa saçılmış çöplere dikkat çekti.

Hızla gelişip büyüyen Kdz. Ereğli’de sosyal yaşam kültürü de doğru orantılı büyümüyor. Bunun en büyük örneklerini zaman zaman sosyal medya hesaplarından çevre kirliliği fotoları paylaşan duyarlı vatandaşlar bize aktarsalar da gün içinde bir çoğumuz bu fotoğraflara benzer görüntülere sık sık şahit olabiliyoruz…

İNSANLARIMIZ ÇOK DUYARSIZ; ADETA ÇEVRESEL BİR KATLİAM YAPILIYOR…

Özellikle akşam saatlerinde sıcak yaz günlerinin son kaçamakları yapılırken, arkadaş/eş/dostlarla muhabbetin dibine vurulduğu anların sonrasında arkamızda bıraktığımız izler çevresel bir katliam olarak yorumlanıyor.

HEMDE ŞEHRİN MERKEZİ SAYILACAK YERLERİNDE!

Üstelik bu çevre katliamı şehrin göbeği tabir edilen merkezi yerlerde yapılması olayın vahametini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İnsanların oturdukları, sohbet ettikleri çimenlerin üzerinde bıraktıkları çöpler, kola/bira şişeleri sabah işine giden ya da spor yapmak isteyen vatandaşların ilk gördükleri manzara oluyor.

Bu gördükleri çirkin manzara karşısında bazı duyarlı vatandaşlar sosyal medya hesabından “Şehrin göbeğinde bunu yapan doğayı nasıl katleder. Zabıta ve emniyeti göreve davet ediyorum para bunların canlarını acıtır.” Diyerek paylaştığı fotolarla bunu yapanlara ders niteliğinde bir uyarıda bulunurken yetkilileri göreve çağırıyorlar.

OLAYA TEK TEPKİ PAYLAŞIMIN ALTINA YAPILAN YORUMLAR

• Olaya tek tepki şimdilik paylaşımın altına yapılan yorumlar olsa da yetkililerin bu konu ile alakalı gereken ciddiyeti göstermelerini bekliyorlar…

İşte paylaşımın altına yapılan yorumlar;

“Ulkede ciddi bir kültür sorunu var. Ne insana ne doğâya saygı... hiç ummadığın dağ başında bile bu manzarayla karşılaşıyorsun. Yüreğin burkuluyor!!!”

“Zaten ne zaman piknik alanlarına gittiğimde heryer tertemizse o zaman inanacağım bizde gelişme var diye ama nafile boklu çocuk bezini oraya atabilen o yemek artıklarını poşetiyle savuran ne kaldıysa atan insan sayısı yüzde 10 a düşerse biraz biraz düze… “

“Kopek bunlardan daha soyludur”

“Acilen çevre polisi oluşturulmalı”

“bu ülkenin insanının büyük bir kısmı insan değil, hatta hayvan bile değil, bildiğin mahlukat...”

“Maalesef durumumuz bu!”

“Kimse evimde hayvan beslemiyorum demesin ! Bence Ereğli de çok var... İyi de sokağa salmayın bari, bakın sapıtıyor zavallılar!!!!”

"Sabah markete gittim: maskeler ana caddede yerde. İnsanlarda maske yok. Olanın ya kolunda, ya çenesinin altında. Marketler maskesiz müşteri almıyor güya. ŞOK markette maskesiz müşteri vardı.😥 Biz güzelim millet; nasıl bu hallerdeyiz? Olur arada çürük-carik da bu kadar mı çoğalır?"

 
Gösterim : 12060
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551947, Bugün: 1890 kez ziyaret edilmiştir.