Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2020 Salı 20:39
POSBIYIK’TAN ÇOCUKLARA MÜJDE! “OYUNCAK MÜZESİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan çocukları sevindirecek haber geldi. Abdi İpekçi Salonu’ndaki çalışmaları denetleyen Başkan Posbıyık, “Buraya Oyuncak Müzesi kurmak için çalışmalara başladık. Yan tarafına da atölye yapıyoruz. Bütün ülkelerin Büyükelçiliklerinden geçmiş kültürlerini yansıtan oyuncak talep ettik. Halkımıza da çağrıda bulunuyorum, siz de elinizdeki geçmişten kalan oyuncakları bize getirin, isminizle burada sergileyelim” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ‘Oyuncak Müzesi’ kurmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Abdi İpekçi Salonu’nda yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Posbıyık, ilgili ekipten son durum hakkında bilgi aldı, çocuklara ‘Oyuncak Müzesi’nin müjdesini verdi.

“ÇOCUKLARIMIZA ARMAĞAN ETMEK İSTİYORUZ”

İnönü Parkı’ndaki Abdi İpekçi Sergi Salonu’nu yeniden dizayn ederek Oyuncak Müzesi kurma çalışmalarına başladıklarını söyleyen Başkan Posbıyık, tüm ülkelerin Büyükelçiliklerinden de geçmiş kültürlerini yansıtan oyuncak talep ettiklerini, gelen oyuncakları bu müzede sergileyeceklerini belirtti.

Müzenin yanına bir de atölye kuracaklarını açıklayan Posbıyık, şunları söyledi;

“Abdi İpekçi Salonu’nda tadilata başladık. Buraya ‘Oyuncak Müzesi’ yapacağız. Mevcut tuvaleti de kaldırarak ileride daha hijyen bir tuvalet inşa edeceğiz. İçeride yapacağımız tadilat sonrası eskiden kalma, geçmişimizden kalma oyuncakları bu mekanda toplayacağız. Aynı zamanda bütün Büyükelçiliklere yazı yazdık. Dünyadaki bütün ülkelerden geçmiş kültürlerini yansıtan oyuncak talebinde bulunuyoruz. Gelen oyuncaklar için içeride yeni bir dizayn ve dolaplar yapmak suretiyle çocuklarımızın geçmişteki oyuncaklarla iç içe olmasını sağlayacağız. Mado’nun altındaki tuvaleti kaldırdıktan sonra burası çocuklar için oyuncak atölyesi olacak. Bu atölyede çocuklar kendi zekalarına göre oyuncak yapacaklar. Bir atölye için gerekli olan tüm araç-gereçleri, malzemeleri alacağız. Ön taraftaki bahçeyi çocukların açık havada oyuncaklarla oynadığı bir alan haline getireceğiz. Burasını ‘Oyuncak Evi’ olarak Ereğli halkına ve çocuklarımıza armağan etmek istiyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda büyük bir çaba ve çalışma içerisindeler.

-ESKİ OYUNCAKLARINIZI GETİRİN, İSMİNİZLE SERGİLEYELİM-

Buradan çağrıda bulunuyorum. Köylerimizde, kentlerimizde yaşayan vatandaşlarımız lütfen geçmişten günümüze gelen oyuncaklarını müzemize getirsinler. Kültür Müdürlüğü’müze getirebilirler. Müzede bu oyuncaklara yer verilecek ve aynı zamanda oyuncakların altına veren şahsın adı, soyadı kimliği yazılacak ve sergileyeceğiz. Böylece görsel olarak bu oyuncaklar herkes tarafından izlenmiş olacak. Ereğli’ye ‘Oyuncak Evi’ ile güzel bir katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz. İnönü Parkı’nda mekan olarak, yer olarak da çok güzel olacak. Ereğli dışındaki vatandaşlarımızdan da ellerindeki oyuncaklar için talepte bulunuyoruz. Bir an evvel burayı çocuklarımızın hizmetine açmak istiyoruz.”

 
Gösterim : 1344
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21505023, Bugün: 920 kez ziyaret edilmiştir.