Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2019 Çarşamba 20:46
“Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Atölyesi’ törenle açıldı
Kdz. Ereğli Pestilci Ortaokulu’nda okul aile birliği ve velilerin katkılarıyla oluşturulan ‘Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Atölyesi’ için açılış töreni yapıldı. Açılışa Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

“BÜYÜK HAYALLER KURUYORUZ”

Öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte sunduğu müzik dinletisi ile başlayan açılışta konuşan Okul Müdürü Tayfun Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye’ sloganıyla hayata geçirilen ‘2023 Vizyonu’ çerçevesinde okulda gerekli planlamaları yaptıklarını ifade etti. Öztürk, “bugün de Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Atölyesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Büyük düşünüyor ve büyük hayaller kuruyoruz. Çocuklarımızın bilim, sanat, spor ve kültür becerilerini geliştirmek ve onlara fırsat eşitliğini sağlamak bizim görevimizdir. Eğitim yöneticisi olarak öğretmenlerimize ve öğrencilerimize 21’inci yüzyıl becerilerini geliştirmelerine ortam sağlamalıyız. Atölyemizde öğrencilerimizin somut deneyler yaparak; bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında gelişmelerini beklemekteyiz. Atölyemizin bir numaralı finansman kaynağı velilerimizdir. Sayın veliler, birlikte güzel işler yapıyoruz. Açtığımız atölye devlet-millet işbirliğinin güzel bir örneğidir. Bu vesile ile aile birliği temsilcilerimize ve sizlere ortak bir amacı paylaşıp bu amaca ulaştığımız için teşekkür ediyorum” sözleriyle konuştu.

“ÇABUK UYUM SAĞLAYAN BİR İLÇE”

Kaymakamı Çorumluoğlu da atölyenin açılışında katkısı bulunan herkese teşekkürlerini sundu. Çorumluoğlu, bilim ve teknoloji kadar sanat ve sporu da hayatın bir parçası haline getirmek gerektiğini ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: “Ereğli’ye geldiğimden beri geçen 15 aylık süre zarfında okullarımızın başarısı zaten takdire şayan bir durum. Burada okul yöneticilerimizin olduğu kadar değerli öğretmenlerimizin de buna katkı sağladığını düşünüyorum. Ama Ereğli’de mutlu ve memnun olduğum bir husus var ki; o da okul aile birliklerimizin velilerimizin bu işe katkı sağlaması. Çünkü burada ne yapılırsa yapılsın, sizin ve bizim çocuklarımız okuyor, geleceğin Türkiye’sinin çocukları okuyor. Onlar için ne yapsak azdır. Kdz. Ereğli gelişmelere de çabuk uyum sağlayan bir ilçe. Bunu basit bir örnek açıklayacağım; geçen sene BİLSEM için yaklaşık 2 bin 300 civarında öğrenci başvurusu olmuş, bu sene 3 bin 838 kişi başvurmuş. Demek ki; velilerimizde BİLSEM açıldı ve çocuklarımız bu okula da gitmeli intibakı sağlanabilmiş. Benim meslekte 30’uncu yılım bu kadar çabuk uyum sağlayan bir ilçede ben çalışmadım. Bundan memnuniyet duyuyorum. Çünkü biz 21’inci yüzyılda dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasına gireceksek bugün bu atölyede çalışan çocuklarımızla gireceğiz. Her alanda sadece bilimde değil, sanatta da gireceğiz. Girecekse bu çocuk Ereğli’den girecek. Bunun altyapısını sağlamak da burada okul müdürlerimizin, ilçe yöneticilerimizin ve ilçe kaymakamı olarak da benim görevim. Biz bu toplumun hizmetkârıyız. Hizmet edeceğiz ve bir süre sonra bu bayrak yarışını bu çocuklarımıza.” Daha sonra atölyenin açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri ve davetlileri içeride bulunan materyaller hakkında bilgi aldı. Açılış ikramların ardından son buldu.

 
Gösterim : 1461
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552215, Bugün: 2158 kez ziyaret edilmiştir.