Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2019 Salı 16:50
OYAK’IN EREĞLİ’YE TUTUMUNA KARŞI; “YOL HARİTASI BELİRLENDİ…”
Kdz. Ereğli’de 12 Ekim’de siyasi partiler, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen “Kdz. Ereğli Geleceğini Konuşuyor” toplantısından sonra oluşturulan “Kdz. Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu” çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

"Erdemir’in kazandırdıklarının, OYAK’ın kaybettirdiklerinin" konuşulduğu, kamuoyu tarafından da büyük ilgi ile takip edilen ve ses getiren ilk toplantının ardından 10 Kasım Pazar günü kentin geleceği için tekrar bir araya gelen siyasi parti ve STK temsilcileri ikinci toplantıda da önemli kararlar aldılar.

EREĞLİ’NİN GELECEĞİ İÇİN ELLER SIMSIKI KENETLENDİ

Toplantıya, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, BBP İlçe Başkanı Turabi Çelik, Saadet Partisi Temsilcisi Gökhan Göktaş, TSO Başkanı Arslan Keleş, Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı İrfan Erdem, MÜSİAD Şube Başkanı Abdülkadir Çınar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Esnaf Kafelat Odası Temsilcisi Kemal Özer, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Yeminli Mali Müşavir Erol Şahin ve Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay katıldı.

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Yapılan ikinci toplantıda birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşen ilk toplantı sonrası yaşanan süreç masaya yatırılarak yeni bir yol haritası belirlendi.

PLATFORM İCRA ORGANLARI BELİRLENDİ

Platform Yürütme Kurulu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Aslan Keleş, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ve Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç tarafından oluştu.

Platform sözcüsü olarak Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem görevlendirildi.

GENİŞ KAPSAMLI VE SONUÇ

ODAKLI EYLEM PLANLARI KAPIDA!

Platformda OYAK’ın Ereğli’ye karşı tutumunun değişmemesi halinde, gelecek günlerde daha geniş kapsamlı ve halk katılımlı toplantılar yapılması, hukuksal süreçlerin başlatılması ve kent adına somut sonuç odaklı proje ve demokratik eylemlerin başlatılması kararı alındı.

 
Gösterim : 4798
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21640468, Bugün: 453 kez ziyaret edilmiştir.