Kayıt Tarihi: 8 Kasım 2019 Cuma 17:41
OYAK’IN EREĞLİ’YE VERDİĞİ ZARARLAR BROŞÜRLE ANLATILIYOR“OYAK BÜYÜYOR, EREĞLİ KÜÇÜLÜYOR”
Kdz. Ereğli’nin yaşamında OYAK yönetiminin anlayışından kaynaklanan büyük sorunlar üzerine kurulan ‘Kdz. Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu’ ilçenin havasından, ekonomisine yaşadığı sorunları içeren bir broşür hazırladı. OYAK öncesi ve OYAK sonrası Ereğli’nin anlatıldığı kitapçıkta Erdemir-OYAK gerçeği verilerle ortaya konuyor. Halkın bilgilendirilmesi amacıyla kitapçığın dağıtımına başlandı.

Kdz. Ereğli’de, son yıllarda giderek büyüyen ve OYAK Yönetiminin anlayışından kaynaklanan yaşamsal sorunlar “Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu” tarafından kitapçık haline getirilerek basıldı.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin öncülüğünde 12 Ekim’de düzenlenen ‘Ereğli Geleceğini Konuşuyor’ toplantısının ardından kurulan ‘Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu’ Ereğli'de alarm veren konulara ilişkin son durumun, verilerin, açıklamaların ele alındığı bir kitapçık hazırlayarak bilgilendirme amaçlı olarak halka dağıtmaya başladı.

OYAK ÖNCESİ EREĞLİ, OYAK SONRASI EREĞLİ

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısı ardından platform gönüllüleri tarafından dağıtımına başlanan kitapçıkta “Erdemir bizim Gözbebeğimiz” başlıklı bilgilerin ardından Erdemir’in kamu hisselerinin OYAK’a satılmasının ardından ilçeye verdiği zararlar anlatılıyor. OYAK’ın “Kâr odaklı anlayışı”, Ereğli’yi küçülttüğüne dönük örnekler, rakamlar ve fotoğraflarla yer alıyor. OYAK’ın “Özel Endüstri Bölgesi” olmak için çalıştığına dikkat çekilen broşürde, OYAK “Yasalara ve hukuka saygılı olmaya davet” ediliyor.

ON BİNLERCE KİŞİYE ULAŞTIRILACAK

Sosyal medya üzerinde www.kdzeregligeleceginesahipcikiyor etiketiyle de ilçenin sesini duyurmaya çalışan platform, hazırlanan kitapçığı, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilere, bakanlara, milletvekillerine, sendikalara, çevre örgütlerine, yerel, bölge ve ulusal basın mensuplarına, Ereğli’de yaşayan her vatandaşa ulaştırmak için çalışma başlattı.

 
Gösterim : 1273
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550589, Bugün: 532 kez ziyaret edilmiştir.