Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2019 Salı 13:49
ÜNAL DEMİRTAŞ’TAN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA DESTEK!
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 8 Eylül Pazar günü, Ankara Tandoğan Meydanı’nda emeklilikte yaşa takılanların düzenlediği mitinge katıldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği tarafından, emekli olmalarını engelleyen yasanın 20’inci yılında Ankara’da miting düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve emeklilikte yaşa takıldıkları için mağduriyet yaşayan binlerce vatandaşın buluştuğu mitinge, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da destek verdi.

Miting alanında yurttaşlarla biraraya gelen CHP’li Demirtaş, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek şunları ifade etti: "Bugün Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen EYT mağdurlarına destek olmak, haklı taleplerini seslendirdikleri bu günde bir kez daha onlarla birlikte hükümete seslenmek için buradayız. Yoğun bir destek var, Cumhuriyet Halk Partisi’nden, İyi Parti’den milletvekili arkadaşlarımız, DİSK’ten, KESK’ten, Birleşik Metal-İş, TÜMTİS, Petrol-İş’ten ve Emekli- SEN’den temsilcilerle birlikte, EYT mağdurlarının yanındayız"

HAKLARINI İSTİYORLAR!

CHP'li Demirtaş, mitinge katılanların sesine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı, "Onlar aslında emekliliği hak ettiler, yani prim ve yıl şartını yerine getirdiler ancak sonradan getirilen yaş şartı nedeniyle emekli olamadılar.

Bu yurttaşlarımız hak etmedikleri bir şeyi istemiyor. Devlete, kanunlara güvenmek istiyorlar. Sigorta primlerinin başlatıldığı dönemde tabii oldukları yasaya göre emekliliği hak ettiklerinde, emekli olmak istiyorlar" diye konuştu.

CHP, EYT MAĞDURLARININ YANINDA!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin sorunun çözümü için çaba harcadığını vurgulayan CHP'li Demirtaş, düzenledikleri çalıştayı hatırlattı. "Bu konuda CHP Emek Büroları tarafından Sosyal Güvenlik Sistemi ve EYT başlığında bir çalıştay düzenledik. Konunun taraflarını ve uzmanları davet ettik. Bu çalıştaydan çıkan en önemli sonuç, emeklilikte yaşa takılanlara makul ve adilane bir çözüm üretilmesi gerektiğiydi" ifadesini kullandı.

Ünal Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve hükümet üyelerinin soruna yaklaşımına da tepki gösterdi. CHP'li Demirtaş,

"İşçiyi, memuru, emekliyi yani üreten, bu ülke için çalışan insanları görmeyen hükümet ve tek adam, emeklilikte yaşa takılanları da görmezden geldiler. Hatta onlarla dalga geçer gibi 'Erken emekli olacak gidecek başka bir işte de çalışmaya devam edecek. Yani çift dikiş. Böyle bir şey olamaz' dedi.

Her şeyin ateş pahası olduğu, mutfaktaki enflasyonun yüzde 50'lere çıktığı, genç işsizliğinin yüzde 25'leri bulduğu böyle bir dönemde emekliliğe hak kazanmış bu vatandaşlarımızı fırsatçı gibi gösteren bu ifadeler en hafif tabirle aymazlıktır" dedi.

KANUN TEKLİFİ MECLİSTE!

EYT ile ilgili olarak TBMM Başkanlığı'na bir kanun teklifi de sunan CHP'li Demirtaş,

"Mağduriyetlerine neden olan yasanın 20'nci yıldönümünde burada toplanan insanların talepleri çok net. Sigorta girişlerinin yapıldığı tarihteki yasaya göre hak ettikleri emekliliklerini almak istiyorlar. Hakları olduğu halde emekli olamıyorlar, dolayısıyla geçimlerini sağlayabilecekleri bir gelirleri de bulunmuyor.

Bu nedenle de çalışmaya devam etmeleri gerekmektedir. İşsizliğin çok yüksek boyutlara ulaştığı ülkemizde, emekliliğe hak kazanmış bu kişilerin iş bulmaları da imkansız. Ortada büyük bir mağduriyet var. Buradan bir kez daha hükümete sesleniyorum, seçim zamanında bu vatandaşlarımızı umutlandırıp sonra da yüzüstü bıraktınız. Kanun teklifimiz TBMM'de 1 yılı aşkın zamandır bekliyor. Gelin bu mağduriyeti ortadan kaldıralım ve hak ettiklerini bu vatandaşlarımıza verelim" ifadelerini kullandı.

 
Gösterim : 1385
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644076, Bugün: 4061 kez ziyaret edilmiştir.