Kayıt Tarihi: 7 Ağustos 2019 Çarşamba 19:28
İKİSİ DE YIKTI, AMA NEYİ?
Ereğli’de önceki dönem belediye başkanı Hüseyin UYSAL tarafından yapımı tamamlanamayan ve kentin girişinde çirkin bir görüntü oluşturarak adeta bir “Ucubeyi” andıran üst geçit ayakları yeni Belediye Başkanı POSBIYIK tarafından yıkıldı.

Ereğli’ de önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve ekibi tarafından Elmatepe mahallesi girişinde yapımına başlanan ancak yüksek gerilim hattının hemen altında kaldığı ve aynı zamanda da mahalle sakinlerinin de şikâyeti üzerine inşaası durdurulmuştu.

Yaklaşık 3 yıldır beklenen ve kentin girişinde çirkin bir görüntü oluşturarak adeta bir “Ucubeyi” andıran üst geçit ayakları yeni Belediye Başkanı Halil POSBIYIK’ın talimatı ile belediye ekipleri tarafından iş makineleri ile yıkıldı.

Yıkım sırasında konuşan mahalle halkı, yıkımı gerçekleştiren Ereğli belediyesi yeni yönetimine teşekkür ettiklerini söylediler.

Öte yandan önceki dönem Belediye Başkanı UYSAL’ın göreve geldikten sonraki ilk aylarda kent meydanındaki eski belediye başkanlarına ait aynı zamanda da sanatsal değeri olan büstleri yıkmıştı. Yine göreve geldikten sonraki aynı döneme denk gelerek kentin girişindeki ucube niteliğindeki köprü ayaklarını yıkan mevcut Belediye başkanı Halil POSBIYIK’ın bu eylemi ile UYSAL’ın sanat eserleri üzerindeki yıkım eylemi karşılaştırılarak kamuoyunda “her ikisi de göreve geldiğinde yıktı” şekline yorumlanıp konu ile ilgili iki olay arasındaki ironiye dikkat çekildi.

 
Gösterim : 3981
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21673786, Bugün: 3491 kez ziyaret edilmiştir.