Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2019 Cuma 19:28
İŞTE SEVGİ BARIŞ DOSTLUK ÖDÜLLERİNİN TARİHİ!
Karadeniz Ereğli 21 yıldır Sevgi Barış ve Dostluk Ödülü veriyor. Kimi zaman dünya barışına sundukları katkıdan dolayı, kimi zaman Türkiye'nin tanıtımı için attıkları adımlar nedeniyle, kimi zaman da dostluğu, kardeşliği esas aldıkları, insanlığa verdikleri hizmet için...

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Sevgi Barış Dostluk ödüllerinin 21 yıllık tarihini anlattı:

"Türkiye’nin nobeli olarak adlandırdığımız, Sevgi, Barış, Dostluk ödüllerini 21 yıldır veriyoruz. Çok titiz bir araştırmanın neticesinde, festival Yürütme Kurulu tarafından bu ödüller veriliyor. Ödülün ana amacı, sevgiye, barışa, dostluğa dayanan bir ifadeyi bulabilmek. Bu vesile Türkiye’de ve Dünya’da sevgi, barış, dostluk için çaba gösteren, o yolda yürüyen ve bunu sürekli olarak gündemde tutan kişileri seçmekte, çok titiz davranıyoruz.

COSTAS ANASTAPULOS: 1995'te ilk kardeş kent ilişkisini Karadeniz Ereğli ile Yunanistan Hydra Adası arasında gerçekleştirdik. İki kardeş kent, ilk defa kardeşlik adımı attığı için, uluslar arası Abdi İpekçi Barış Ödülü’ne layık görülmüştü. Daha sonraki festivalimizde de Hydra Belediye Başkanı Costas Anastapulos Ereğli’de Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü ile ödüllendirilmiştir.

TTT, EMAK, AKUT: Büyük depremde TTK, EMAK(Yunanistan Deprem Heyeti) ve AKUT birlikte, yardıma koşmuşlardı ve yaralıları deprem kalıntılarının arasından çıkarmışlardı. Türkiye’yi çok etkilemişti bu. Bunu Dünya Barışına katkı ve büyük bir hizmet olarak gördük, ödülü onlara verdik.

FATİH TERİM: Fatih Terim'in Roma’da futbol alanında harikalar yarattığı dönemde İtalya ve Türkiye arasında bir yakınlaşma oldu. Sevgiyi barışı ve dostluğu ön plana çıkardılar ve ondan dolayı da Fatih Terim’e Ödülü takdim ettik.

A MİLLİ BASKETBOL TAKIMI: A Milli Basketbol Takımımız Avrupa ikinciliğini aldığı yıl Türkiye’nin Avrupa'da tanıtılmasına büyük katkıları oldu. Ödülü Avrupa Milli Basketbol Takımı’na verdik.

SAUVASS ELİOFOTOV VE OKTAY KAYALP : Yine Kıbrıs'ta Rum kesimi ile Türk kesimi arasında barış dalgaları esmeye başladı. Sauvass Eliofotov Belediye Başkanı'yla Lefkoşa Belediye Başkanı Oktay Kayalp’i birlikte Ereğli’ye davet edip, Sevgi, Barış,Dostluk Ödülü’nü her ikisine verdik.

AZİZ YILDIRIM: Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu yıllarda, başarıdan başarıya koşan Aziz Yıldırım’a birlikteliği sağladığı için yine Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü’nü vermeye karar verdik.

YAVUZ DONAT: Köşe yazarı Yavuz Donat'a, dostane yazılarıyla insanları olumlu etkilediği için bu ödülü takdim ettik.

DİLEK SABANCI: Özellikle engellilerle ilgili çok büyük çalışmalar yapan Sabancı Ailesi’nin çok değerli bireylerinden biri olan Dilek Sabancı’ya bu ödülü verdik.

ERDEMİRSPOR: Türkiye Erkekler Voleybol Ligi şampiyonu olan Erdemirspor’a yine Sevgi, Barış,Dostluk Ödülü’nü vermekten büyük mutluluk duyduk.

RAUF DENKTAŞ: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a, -Allah Nur içerisinde yatırsın- Türkiye’nin Nobeli sayılan Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü’nü vermekten büyük onur duyduk.

SÜLEYMAN DEMİREL: Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Rahmetli Süleyman Demirel’e Karadeniz Ereğli’de Sevgi, Barış,Dostluk Ödülü’nü vermek bizim için gerçekten çok büyük bir mutluluk kaynağı oldu.

TURGUT ÖZAKMAN: Bu ödüllerimizin arkası kesilmedi ve "Şu Çılgın Türkler" kitabının yazarı Rahmetli Turgut Özakman’ı yüz binlerce seveninin önüne çıkarıp Karadeniz Ereğli festival sahnesinde kendisine Sevgi, Barış,Dostluk Ödülü’nü verdik.

TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ: Ülkemizi, toprak bütünlüğümüzü korumak için şehit olan gazi olan yurttaşlarımızı ve yakınlarını sevgiyle kucakladığı için Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni Ereğli’ye davet edip Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü’nü takdim ettik.

TÜRKAN SAYLAN: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı, Onursal Genel Başkanı Sayın Türkan Saylan’a yine Sevgi, Barış,Dostluk Ödülü’nü takdim etmekten büyük mutluluk ve onur duyduk. Onu da rahmetle anıyoruz.

ELDAR, NİGAR: Azerbaycanlı Eurovision birincileri Eldar ve Nigar’ı Türkiye’ye davet ettik, ödül verdik. Ereğlililere konser verdiler aynı zamanda...

KADİR İNANIR, TÜRKAN ŞORAY: Kırgın, dargın denildiği anlarda Kadir İnanır’la Türkan Şoray’ı birleştirdik. Türk Sinemasında Yeşilçam’a büyük hizmetleri bulunan ve halk tarafından çok sevilen Kadir İnanır ve Türkan Şoray’a aynı anda Sevgi, Barış,Dostluk Ödüllerini takdim ettik.

ERTUĞRUL SAĞLAM: Bursaspor’u lig şampiyonu yapan Ertuğrul Sağlam’a Bursaspor teknik direktörüne Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü’nü vermekten mutluluk duyduk.

JAPONYA BÜYÜKELÇİSİ VE TURKCELL: Japonya Büyükelçisi'ne ve Turkcell Genel Müdürlüğü’ne yine ödüllerimizi verdik.

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU: Pek çok dine mensup insanları bir araya getiren Antakya Medeniyetler Korosu’nu Ereğli’ye davet ettik ve ödül verdik. Koro konser de verdi.

İBRAHİM İZMİRLİOĞLU, ZUHAL YILMAZ: Karadeniz Ereğli’ye büyük hizmetleri dokunan, eğitim konusunda her yerde ismi geçen ve Ereğli için eğitim için birikimini her damla kuruşuna kadar eğitime harcayan ve ‘’Eğitim Dede’’ diye sıfat taktığımız İbrahim İzmirlioğlu’na Sevgi, Barış,Dostluk Ödülü’nü vermekten büyük onur duyduk. Allah nur içerisinde yatırsın. Yine rahmetli babası Kadri Yılmaz ve Zuhal Yılmaz’ın Karadeniz Ereğli’ye yaptıkları eğitim hizmetleri unutulmaz. Yaptığı okulları, eğitim fakültesini, asla Ereğlililer olarak unutmayız. Bu kente eğitim konusunda çok büyük hizmetleri oldu. Zuhal Yılmaz ve babası adına kendisine Sevgi, Barış,Dostluk Ödülü’nü takdim ettik.

ORHAN GENCABAY: Türk Müziği’nin unutulmaz sesi ‘’Baba’’ lakaplı Orhan Gencebay’ı Karadeniz Ereğli’ye davet ettik. Türkiye’nin sevgilisi olan Orhan Gencebay’a festivalimizde Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü’nü vermekten büyük mutluluk duyduk.

RUHİ CÖBEKOĞLU: Karadeniz Ereğli’de 20 yıl belediye başkanlığı yapan, şu anda maalesef rahmetli olan sevgili büyüğümüz Ruhi Cöbekoğlu'na, yaptığı hizmetlerin anısına Sevgi, Barış,Dostluk Ödülü’nü vermekten büyük mutluluk duyduk.

PROF.DR.MEHMET HABERAL: Bütün Dünya’nın tanıdığı, saygıyla andığı, ilk karaciğer naklini yapan büyük üstat Prof. Dr. Mehmet Haberal’a Sevgi, Barış,Dostluk Ödülü’nü vermekten büyük onur duyduk.

TARKAN: Türkiye’nin sevgilisi, Avrupa’nın sevgilisi büyük sanatçı Tarkan’a Karadeniz Ereğli halkı önünde festivalimizde Sevgi, Barış,Dostluk Ödülü’nü vermekten büyük mutluluk ve onur duyduk.

EKREM İMAMOĞLU: 21. Festivalimizde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını büyük bir başarı ile kazanan ve Türkiye’nin sevgilisi olan, sayın Ekrem İmamoğlu’na 21. Festivalde Sevgi, Barış,Dostluk Ödülü’nü vermek, bizim için, Ereğli için büyük bir onurdu ve Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra ilk seyahatini Karadeniz Ereğli’ye yaptı. İlk ödülünü Karadeniz Ereğli festivalinde bizim elimizden alması da çok büyük bir onurdu."

 
Gösterim : 29780
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549715, Bugün: 3820 kez ziyaret edilmiştir.