Kayıt Tarihi: 3 Temmuz 2019 Çarşamba 16:45
EREĞLİ SAHİLİ DEĞİŞECEK!..
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçeye üniversite kurulması için önemli adımların atıldığını ifade ederken, sahilde büyük bir proje hazırlığında oldukları müjdesini vererek, denizin ortasına cami projesini hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu yapıldı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçeye üniversite kurulması için önemli adımların atıldığını ifade ederken, sahilde büyük bir proje hazırlığında oldukları müjdesini vererek, denizin ortasına cami projesini hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, konuşmasına öncelikle Süper Lig Şampiyonu olan Kdz.Ereğli Belediyespor oturarak voleybol takımını temsil eden Belediye Meclis üyesi Tarkan Atik aracılığıyla kutlayarak başladı.

Ereğli’de hızlı bir faaliyet içerisinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Meclisinin önümüzdeki aylarda çok önemli olaylara imza atacağına yürekten inandığına dikkat çekti.

Posbıyık, gündem dışı yaptığı konuşmada kısa kısa şu bilgileri verdi:

SEFERBERLİK VAR!..

“Üniversite için Ereğli’de tüm siyasi partiler, Valimiz, Kaymakamımız üniversite için hep beraber el ele verdik büyük bir anlayış birliği içerisinde bu memlekette üniversite kurulması için büyük bir seferberlik var. Allah nazarlardan saklasın, gayet iyi gidiyor. Arazilerde gidiyoruz, geziyoruz, yerleri tesbit ettik. Bu Ereğli meselesi, siyasette falan filan yok bu işte. Büyük bir aşama kaydettik. Hastane arkasındaki yer 3 kat, 12 yıllık izin geldi. İnşaat yapabilir haldeyiz. Ayrıca Sarıkorkmaz’da 270+170 yani 400 küsür araziyi de hemen hemen çizimleri falan büyük bir çalışma içerisindeler ve son aşamalara geldi, mülki amirlerimizin talimatını bekliyoruz. Belki Ağustos-Eylül aylarında bu Belediye Meclisine getirilip kararı alacağız, meclise getireceğiz, imara geçireceğiz. İmara geçmesi demek işin olduğu demektir. Bu iş inşallah bizlere, sizlere nasip olacak. Dua ediyorum bozulmasın. Bu tarafta da hastane üzerinde de kesin laflar söylemek istemiyorum sizlere bilgi aktarıyorum. Her halde 2 Fakülte yapacağız, biri Denizcilik, biri de Turizm. Değişebilir tabiî ki de. Bunun ön hazırlığı içinde çalışma yapıyorlar. Mülki amirlerle, siyasi parti ilçe başkanlarıyla devamlı ilişki içerisindeyiz. İnşallah Belediye Meclis üyeleri olarak sizlerde bu hayırlı işe imza atmış olacaksınız.

COŞKUYLA KUTLADIK

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93. Yılını kutladık. Asıl bizim kentimizin, denizin olduğu yerde bu eğlencelerin kutlanması gerekir. Karada kiler bunu kutlayamazlar, deniz kentlerinin bunu kutlaması lazım. Dolayısıyla bunu 5 sene sonra bunu yaptık, halkın katılımı çok yüksek oldu. Çok büyük moral olduğuna inanıyorum.

FESTİVAL İLÇE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNACAK

Şimdi de festival için büyük bir hazırlık içerisindeyiz. Meclis üyelerimizin hepsi festivalde görevlidir. Kalabalık olacak. Ereğli'nin adını Türkiye'ye duyurmak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Sanatsal faaliyetlerimizle dolu. Festivalde her an bir hareket olacak. Ereğli'ye büyük bir insan kitlesi gelecek ve ekonominin iyi olacağını ümit ediyoruz.

DENİZİN ORTASINA CAMİ…

Sahilde büyük bir çalışmamız var. Siyasi partilerimizin, amirlerimizin desteği ile ortak mücadele ile sahilde büyük bir değişime gidiyoruz. Yatlar geliyor, sığınacak bir yer bulamıyorlar. Kayıkların alabora olmaması için götürü alan projesi hazırlanıyor. Büyük bir ihtimalle denizin ortasına bir cami. Yine kıyıları doldurmak suretiyle sahili değiştireceğiz. İki proje kullanıyoruz, belediye olarak kendi imkanımız ile proje hazırlıyoruz. Yani yürüyüş yolunu deniz yoluna alacağız. Bazı problemlerimiz var maddi konuda.

SİSTEM ÇÖKMÜŞ!

Hiç felaket tellallığı yapmak istemiyorum, eskiyi kötülemek gibi bir yapının içerisine girmek istemiyorum ama bazı sıkıntılarımız var. Plajda gofret, çikolata, sade gazoz satıyoruz. İhale yapmışlar, yüzde 80'ini satamazsak ceza yiyeceğiz. Et hala geliyor, Ankara'daki bir firma tarafından. Etler buraya geldiğinde mezbanede soğutma vardı arıza yaptı, yeni bir yer tespit ettik. Firma terminal alanına bir soğutma yeri yapmış. Enteresan şeyler. Sayım falan yok ambarlarda. Belediye Başkanı belediye başkan yardımcılarına, 'güvenmiyor musunuz?' demiş, sistem tamamen çökmüş. Kafelere giren çıkan malın tespiti yok. Yeniden belediyeyi dizayn ettiremeye çalışıyoruz. Kurumsal bir hale getirmek hedefindeyiz.”

Başkan Posbıyık’ın konuşmasının ardından Meclis gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Kent Meydanı projesi çerçevesinde Belediye Hizmet Binası, yeraltı otoparkı ve Kent Meydanı Peyzaj düzenlemeleri projelerinin hazırlanması işi için Belediye ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında yapılacak olan protokollerin imzalanabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşülürken, Meclis toplantısının ikinci oturumu 4 Temmuz 2019 Perşembe günü saat 10.30’da yapılacak.

 
Gösterim : 1114
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551541, Bugün: 1484 kez ziyaret edilmiştir.