Kayıt Tarihi: 17 Mart 2019 Pazar 01:06
40. Sanat Yılı Gecesi
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (NRW) tanınmış, bölgesel sanatçısı Sezai Çağdaş, “40. Sanat Yılı Gecesi’’ sebebiyle, Gelsenkirchen şehrinde bulunan Güneş Düğün Salonu’nda bir program düzenlendi.

Yılmaz ADIYAMAN /ALMANYA

Gecede Türkiye’den gelen, Bedia Akartürk, Latif Doğan, Sinan Yılmaz, Ramazan Çelik ve Ali Seven gibi sanatçılarda sahne aldı. Sahne açılışını ilk olarak Sezai Çağdaş yaptı. Çağdaş, “Benim için bugün çok önemli bir akşam. 40. yıl herkese nasip olmaz. Ben bunu çok şükür yaşadım. Bugün güzel bir gece olacak. 40. yılımda sizler eşimiz, dostumuz, akrabalarımız, arkadaşlarımız ve gelen misafirlerimizle hep birlikte eğleneceğiz. Ayrıca Türkiye’den gelen sanatçı dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Onlarda 40. yılımda beni yalnız bırakmadılar ve vefaları için de şükranlarımı sunuyorum. Gelen misafirlere de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmasının ardından organizatör ve menajer Ömer Civelek, sanatçıya 40. yıl anısına bir plaket takdim etti.

Daha sonra sahne alan sanatçı Çağdaş, “Zonguldak’ın üstünden karga geçiyor” ile açılış yaptı. Sahneye yılların sanatçısı Bedia Akartürk’e devretti. Akartürk “Zahidem” şarkısı ile başladı. Akartürk ise sahneyi sanatçı Latif Doğan’a teslim etti. Doğan, meşhur şarkısı “Küstüm” ile neşelendirdi. Doğan ise sanatçı arkadaşı Sinan Yılmaz’a bıraktı. Yılmaz ise “Kolbastı” ile misafirleri çoşturdu. Hayranları oyun pistine akın etti. Yılmaz sanatçı Ali Seven ile de düet yaptı. Son olarak da Bolulu sanatçı Ramazan Çelik sahne aldı. Çelik “Çiftetelli” ile salonu adeta yıktı. Sanatçılar sahneden inerek, masaları dolaşarak hayranları ile bol bol selfie çektirdi. 500’ün üzerinde müzikseverler doyasıya eğlendi.

Organizatör ve Menajer Ömer Civelek, “Sezai bey benim 38 senelik arkadaşım. Arkadaşıma vefa borcum olduğunu düşünerek, ‘’40. Sanat Yılı’’ programını organize ettim. Kendisi ile konuştum ve öncülüğünü yaparak bu geceyi düzenledik. Burada sahne alan sanatçılarımız, hiçbir tanesi bir kuruş para almadı. Hepsi destek ve katkı amaçlı katıldı. Sanatçı arkadaşlarımın hepsine de çok teşekkür ediyorum. Bugün bu geceye katılan misafirlere de teşekkür ediyorum.” Dedi.

 
Gösterim : 12973
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553750, Bugün: 3693 kez ziyaret edilmiştir.