Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2019 Çarşamba 01:07
İŞÇİ ALIMI, SEÇİM YATIRIMINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Zonguldak ve İlçeleri'nde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçi alımları için başvuruların İş-Kur üzerinden gerçekleştirileceği duyurulmuştu. 11 Şubat gece saat 01.00 itibariyle Zonguldak Merkez ve ilçelerde, sabah başvuruları gerçekleştirebilmek için başvuru noktalarında uzun kuyruklar oluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran seçimleri öncesinde Zonguldak'ta yılbaşına kadar 1500 işçi alacağını söylemesinin ardından işçi alımları 2019 yılının Mart ayına kadar sarktı ve bu işçi alımları 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi, seçim yatırımı haline dönüştürüldü. Ayrıca dile getirildiği gibi 1500 işçi değil 1000 işçi için iş alım ilanı çıksa da, Çalışma Bakanı geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 1500 işçi alınacak iddiasını sürdürdü.

Zonguldak'ta maden işçisi olmak isteyerek, geceden başvuru kuyruğuna giren genç madenci adaylarını CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; beraberinde CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal ve CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman ile ziyaret etti. Kuyruktaki işçilerin tek tek ellerini sıkan CHP Heyeti, genç madenci adayları ile sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Yavuzyılmaz; 1000 işçinin 700'ünün Zonguldak, 200'ünün Bartın ve 100'ünün Karabük'ten alınacağını belirtirken, bu 1000 kişilik kadro için en az 30 bin başvuru beklendiğini söyledi. TTK'nın eksik istihdam ile çalıştığını vurgulayan Yavuzyılmaz, "TTK için norm kadro 14 bin 500 iken şu anda 7 bin 200 çalışan işçi var. Bu yıl itibariyle de binin üzerinde işçi emekli olacakken, bin işçi alınması TTK'yı büyütmek değil küçültmek anlamına geliyor.

Burada da insanlar Büyük Madenci Yürüyüşü'nde Ocak Ayı soğuğunda battaniyeleri sırtlarına sarıp Ankara'ya yürüdükleri görüntüler gibi yine üzerindeki battaniyelere sarılarak başvuru kuyruğunda bekliyor. Gecenin bir yarısında ekmeklerinin peşinde soğukta bekliyorlar. AKP'nin madenciye, emekçilere ve Zonguldak'a reva gördüğü bu eziyettir. Norm kadro ihtiyacı 14 bin 500 işçi iken ve yaklaşık 30 bin kişi bu havada bu kuyrukta ekmeği için bekliyorken, AKP 1000 işçi alımını tüm bu insanlara, bu açlık ile yoksulluk sınırının altında mücadele eden 30 bin kişiye lütufmuş gibi sunuyor.

CHP olarak maden işçilerimizle herzaman olduğu gibi burada da yine dayanışma içindeyiz. TBMM'de madencilerin sorunlarını ve TTK'daki norm kadro açığından hareketle, işçi alımı yapılması gerektiğini defalarca kez dile getirtiğimiz gibi, yapılacak işçi alım kuralarında da kimsenin hakkı yenmemesi ve torpile müsade edilmemesi için, kura çekim günü bizzat kuranın çekileceği salonda olacağım. Kimsenin AKP'nin hakkaniyetine güveni kalmadı. Hiçbir genç kardeşimizin, madenci adayımızın hakkının yenmesine müsade etmeyeceğiz. Milli Piyango ve Sayısal Loto'da ikramiye çekilişlerinin üzerindeki soru işaretleri ortadayken, gelecek kaygısı taşıyan 30bin gencimizin, ekmek derdini çözebilme umudunun istismar edilmesine, torpil ve insan kayırmacılığına izin vermeyeceğiz. CHP olarak işçilerimizle dayanışma içinde olmayı, kader birlikteliği yapmayı sürdüreceğiz. İşe alınacak bin adayın dışında kalacak olan, işsiz bırakılan 29 bin başvuru sahibi gencimizin umutlarının daha şimdiden yıkılmasına kesinkez sebep olduğu halde bunu bir müjde olarak sunanların değil, her zaman hayatı, ekmeği ve mücadeleyi paylaşma tarafında kurada çıkacak bin ve çıkmayacak 29bin maden işçisi adayı olan genç kardeşlerimizin herzaman yanında olmaya devam edeceğiz."

 
Gösterim : 1856
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21663337, Bugün: 254 kez ziyaret edilmiştir.