Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2019 Çarşamba 14:51
Almanya’daki Ormanlılar Gelsenkirchen’de buluştu; Ramazan ÇELİK İle Coştu!
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti‘nin (NRW) Gelsenkirchen şehrinde faaliyet gösteren Almanya Ormanlılar Derneği, 2004 yılında kuruldu. Dernek, Almanya’da yaşayan Ormanlıları bir araya getirmek için gece düzenledi.

Yılmaz Adıyaman - GELSENKİRCHEN-Güneş Düğün Sarayı’nda düzenlenen geceye Almanya’da yaşayan Ormanlılar akın etti. Katılımcılar gecenin geç saatlerine kadar eğlendi. Derneğin kadın kolları üyeleri evlerinde hazırladıkları, yöresel yemekleri ve tatlıları gelen misafirlere ikram ettiler. Yaklaşık 1300 kişinin katıldığı etkinliğe yoğun bir ilgi vardı.

Gazetemiz İmtiyaz sahibi Kurtuluş AYYIDIZ’ın da davetli olarak katıldığı geceye, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Avrupa Zonguldaklılar Derneği yönetim kurulu üyeleri Yusuf Karail, Ali Sarı, Mehmet Kuzucu, Suat Değirmencioğlu, ve Dinslaken Beşiktaşlılar Dernek Başkanı ve gazeteci Yılmaz Adıyaman katıldı.

Programa, Türkiye ve Almanya ulusal marşlarının okunmasıyla başlandı. Açılış konuşmasını Ormanlı Dernek Başkanı Abdullah Akay yaptı. Akay, “Öncelikle bugün aramızda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum, hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri, bütün yönetim kurulu olarak saygıyla selamlıyoruz. Aramızda Alman üyelerimiz ve misafirlerimiz de var. Bu geceye destek veren sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu geceyi organize etmemizin nedeni Almanya’da yaşayan Ormanlıları bir araya getirmek diyen Dernek Başkanı Akay, “Bizler dernek yönetimi olarak, gurbette yaşayan Ormanlıları her 2 senede bir araya getirmek istiyoruz. Bu geceden elde edilen geliri, Ormanlı beldemizin ihtiyaçları için harcayacağız” diye konuştu.

Dernek başkanın konuşmasından sonra sanatçılar, Sezai Çağdaş, Sinem Erenler ve konuk sanatçı Ramazan Çelik sahne aldı.

Derneğinin davetlisi olarak katılan Ormanlılar Belediye Başkanı Bayram Başol, “Almanya’daki hemşehrilerimle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Şahsım adına burada faaliyet gösteren dernek yönetimine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yönetici ve Sayman Necmettin Özsoy ise, “Hemşehrilerimizle bu güzel gecede bir arada olmaktan çok mutlu ve sevinçliyim. Yaklaşık bin üçyüz kişi katıldı. Geceyi yapmamızın sebebi, beldemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaşıp yardım etmek. Camimizin morguna, beldemizdeki köprülere ve okullarımıza destek vermeye çalıştık. Hiçbir beklentimiz ve çıkarımız yok. Biz bu işleri canıgönülden severek ve isteyerek yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan, derneğin Kadın Kolları Başkanı Fatma Koç, programa ellerinden gelen desteği verdiklerini söyleyerek, ne gerekiyorsa kalpten severek yaptıklarını, gelecek yıllarda gerçekleştirilecek etkinlikte de kadınlar olarak, her zaman desteklerini ve katkılarını sağlayacaklarını belirtti.

Gecenin sonunda konuk sanatçı Ramazan Çelik sahne aldı. Ormanlıları doyasıya eğlendirdi. Zonguldak’ın meşhur oyun havası “Zonguldak’ın üstünden karga geçiyor”u hep bir ağızdan hayranları ile birlikte söyledi. Çelik, gelen misafirlere unutulmayacak muhteşem bir gece yaşattı.

Milliyetçi Hareket Partisi Ormanlı Belediye Başkan adayı Tacettin Aldırmaz, soğuk algınlığından dolayı programa katılamadığını iletti. Aldırmaz, gecede mesaj göndererek, yönetime ve gurbetteki hemşehrilerine selamlarını söyledi.

 
Gösterim : 19558
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21632802, Bugün: 2310 kez ziyaret edilmiştir.