Kayıt Tarihi: 7 Kasım 2018 Çarşamba 20:21
Yaşama tutunmak için 55 bin TL gerekiyor
Ereğli’de altı yıl önce işe giderken geçirdiği motosiklet kazasında yüzde 97 engelli kalan İsmail Aslan, sürekli yatakta yatmasından dolayı vücudunda enfeksiyonlar oluştu. Aslan, tedavi gördüğü hastanenin masraflarını ödeyip yeniden hayata tutunmak için 55 bin TL’ye ihtiyaç duyuyor.

Kdz. Ereğli ilçesinde yaşayan İsmail Sevim 2012 yılında sabah saatlerinde işe yetişmek isterken Ova Köyü’nde motosiklet kazası geçirdi. Yaşanan kaza sonrası aylarca tedavi gören Aslan, yüzde 97 engelli kaldı. Üç çocuk babası Aslan 6 yıl boyunca cihazlarla yatağa bağlı olarak yaşam mücadelesi verdi. Sürekli yatmaktan dolayı vücudunda enfeksiyonlar oluşan Aslan’ın durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. Yılın neredeyse 7-8 ayını hastanelerde geçiren ve tedavisi için 75 bin TL gereken Aslan’a Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından 20 bin TL yardım yapıldı. Hastanede halen tedavisi devam eden Aslan, kalan miktarı ödeyemeyecek durumda olduğunu ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

Oturduğu evin kendi yaşamına uygun hale getirilmesi için bankadan kredi çekip tamir ettirdiğini ve zor durumda olduğunu belirten Aslan yaşadıklarını şu sözlerle anlattı; “2012’de işe işe giderken kaza sonucu yüzde 97 engelli kaldım. Devamlı yatakta yatmamdan dolayı ve hareketsizlikten vücudumda Bası yaraları (yatak yaraları) oluştu. Bu yaralardan enfeksiyon, kemik erimesi başladı ve bunun için diğer hastanelere SSK ve Zonguldak Bülent Ecevit Araştırma Hastanesi’ne başvurduğumda ‘bu tedaviyi burada yapamayız’ dediler. Şu anda devletin eşime verdiği bakıcı maaşı ve malulen emeklilik maaşım var. Ortalama aylık gelirim iki maaş 2 bin civarı yani. Hastane masrafları 75 bin lira gibi bir ücret verdiler. Bu 75 bin lira konusunda da benim maddi durumum ve ödeme imkânım olmadığı için Kaymakamlığa başvurduk. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşmadan 20 bin lira hastane hesabına yatırmış. Geriye kalan 55 bin lirayı da yardım evrakı ile beraber arkadaşlarım şu anda esnaflardan yardım topluyorlar. Yani sesimi duyan yetkililerin ve vatandaşların yardımlarını bekliyorum Allah rızası için.”

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın kendilerine çok yardımcı olduğunu, birde Kaymakamlığın tedavi için kendilerine 20 bin TL destek verdiğini belirten İsmail Aslan’ın eşi Fatma Aslan, yılın 7-8 ayında sürekli hastanelerde tedavi için uğraştıklarını söyledi. Aslan konuşmasında “Birçok hastaneye gittiysek de ‘biz bu ameliyatı şuanda yapamayız, eşinizin durumu şuanda bunu getirmiyor’ denildi. ‘Bacağının kesilmesi gerekir’ denildi. 3 tane çocuğum var, ikisi okula gidiyor. Uzun zamandan beri yani senenin 7-8 ayı hastanedeyiz eşimle birlikte. Tedavi için gerekli olan 75 bin liranın, 20 bin lirasını kaymakamımız yatırdı, Allah razı olsun ondan. 50 bin lira kadar bir açığımız daha var. Bu 50 bin lirayı toparlamak için insanlarımızdan yardım istiyoruz. Şuanda tedavimizin maliyeti yüksek miktarda olduğu için bende kendim bakıcı maaşı ile geçindiğim ve tedavi ücretini ödeyemediğim için hayırseverlerden iş adamlarından, herkesten yardım bekliyoruz” dedi.

İsmail Aslan’ın tedavisinde görev alan Kdz. Ereğli Anadolu Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emre Özdengil ise sürecin çok zorlu geçeceğini dile getirdi. Op. Dr. Özdengil yaptığı açıklamada “İsmail Bey, yaklaşık 2- 2,5 hafta önce Bası ( yatak yaraları) sebebiyle ortopedi ve plastik cerrahiler tarafından opera edildi. Ortopedi tarafından kemik iltihabı cerrahisi yapıldı. Benim tarafımdan da oluşan açık yaraların kapatılması yapıldı. Takiplerinde de, yarada kısmen ayrışmalar olunca yara bakım tedavisine alındı. Bu hafta içerisinde bir aksilik olmazsa tekrar bir operasyona girecek. Hem ölü dokuların temizlenmesi hem de açık yaraların kapatılması açısından. İsmail beyin yaraları tabi çok büyük ve ciddiydi. Yani hayatını tehdit eden pozisyonlara gelmişti. Kemik iltihabı vardı ve ciddi Bası yaraları vardı. Daha öncede operasyon geçirdiği için bizim elimizde fazla alternatif kalmamıştı” şeklinde konuştu.

6 yıldır yatağa bağımlı yaşayan İsmail Aslan, tedavisinin yapılıp sağlığına kavuşması için hayırseverlerden gelecek yardımı bekliyor.

 
Gösterim : 1877
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548602, Bugün: 2707 kez ziyaret edilmiştir.