Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2018 Cuma 19:48
OCAKÇI “BİZİM KURACAĞIMIZ BELEDİYE MECLİSİ, ZENGİNLER MECLİSİ OLMAYACAK”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den aday adaylığını açıklayan Önceki İlçe Başkanı ve Yüksek Mimar Şerif Sertan Ocakcı;”Ereğli ve Ereğli halkı için benim gibi yola çıkan birçok arkadaşımız, büyüğümüz var. Fakat diğer adaylardan bugüne kadar belediyeyi eleştiren, yerden yere vuran cümleler beklerdim, olmadı. Olsun onların eksiğini biz tamamlarız ”dedi.

BİZ HİZMET İÇİN GELİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Ereğli Önceki İlçe Başkanı ve Yüksek Mimar Şerif Sertan Ocakcı, Ereğli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Parti binası önünde kurulan platformda konuşan Ocakcı, "Biz hizmet etmek için geliyoruz, kişi anlamında gelmiyoruz, bir ekip olarak gelmek istiyoruz. Bizim derdimiz, ben belediye başkanıyım değil, biz belediye başkanı olacağız bu memlekette ve bu memleketi hep beraber, kardeşçe yöneteceğiz ”diye konuştu.

Aday adaylığı açıklamasında Ereğli Belediyesine de eleştirilerde bulunan Ocakcı,4,5 yıldır Ereğli Belediyesinin kötü yönetildiğini iddia ederek; “4,5 senedir o kadar kötü yönetiyorlar ki bu kenti kendi adamları bile on tane aday çıkardılar” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanvekili Sevdakar Aras’ında kısa bir konuşma yaptığı programda, Ocakcı yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

"HİZMET ETMEKTEN GURURU DUYUYORUM"

Hepimizin amacı yaşanabilir, bugünden daha mutlu bir Kdz Ereğli yaratmak ve tek davamız var; o da Kdz Ereğli, Bu memleketin insanlarından oluşan bir ailenin evladıyım. Ereğli’de doğdum, Ereğli’de büyüdüm, üniversite hayatına şehir dışına çıktım ve memleketime tekrar geri döndüm. O günden, bu güne hizmet etmekten gurur duyuyorum.

“ DİĞER ADAYLARDAN BELEDİYEYİ ELEŞTİRMELERİNİ BEKLERDİM”

Ereğli ve Ereğli halkı için benim gibi yola çıkan birçok arkadaşımız, büyüğümüz var. Fakat diğer adaylardan bugüne kadar belediyeyi eleştiren, yerden yere vuran cümleler beklerdim, olmadı. Olsun onların eksiğini biz tamamlarız.

“4,5 SENEDİR O KADAR KÖTÜ YÖNETİYORLAR Kİ”

4,5 senedir o kadar kötü yönetiyorlar ki bu kenti kendi adamları bile on tane aday çıkardılar, bizim bile muhalefet etmemize gerek kalmadı. Bu neyi gösteriyor? Başarısız olduklarını gösteriyor. Bunu biz söylemiyoruz, bunu on aday ile kendileri söylüyorlar.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞINA VE YÖNETİMİNE TALİBİZ”

Ereğli’miz için, geleceğimiz için bizden sonraki kuşaklara; gelişmiş, modern bir Ereğli bırakabilmek için kent ve şehircilik konularındaki tecrübelerimizi paylaşabilmek için ben ve arkadaşlarım genç bir kadro olarak belediye başkanlığına ve yönetimine talibiz.

“BEN DEĞİL, BİZ BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIZ”

Biz hizmet etmek için geliyoruz, kişi anlamında gelmiyoruz, bir ekip olarak gelmek istiyoruz. Bizim derdimiz; ben belediye başkanıyım değil, biz belediye başkanı olacağız bu memlekette ve bu memleketi hep beraber, kardeşçe yöneteceğiz. Kimseyi ötelemeden, kimseyi kırmadan; o mahalleden bize oy çıkmış, buradan çıkmamış demeden yöneteceğiz. Kardeşçe yöneteceğiz ve öğrenecekler nasıl olduğunu.

“BİZİM KURACAĞIMIZ BELEDİYE MECLİSİ, ZENGİNLER MECLİSİ OLMAYACAK”

Biraz ezber bozalım; bizim kuracağımız belediye meclisi, zenginler meclisi olmayacak. Her meslekten, mümkün olduğu kadar her mahalleden temsili yetin olduğu Ereğli Belediye Meclisi olacak. Öyle zenginlerden, müteahhitlerden olmayacak. Parası olması gerekmeyecek belediye meclisi için, bilgisi, kültürü olması gerekecek sadece.

“BU MEMLEKETİN İNSANLARINA ÇAMUR GİBİ SU İÇİRMEYECEĞİZ”

Biz göreve gelince ne yapmayacağız biliyor musunuz? Bu memleketin insanlarına çamur gibi su içirmeyeceğiz. O meclise çıkıp da elimize bir bardak su alıp da bu temiz diye şov yapmayacağız. Kendimiz ne içiyorsak vatandaşa da onu içireceğiz, onu yedireceğiz. Başkasına anlattığımızı gelip halka başka türlü anlatmayacağız.

“BİZ BU KENTİN İNSANLARINI KANDIRMAYACAĞIZ”

Biz bu kentin insanlarının hayalleri ile oynamayacağız, bu memlekete kampus yapacağız, müjde demeyeceğiz. Bu kampusu kaybettiğimizde de kalkacağız diyeceğiz ki; özür dileriz Ereğli halkı, biz duramadık bunun arkasında, bu yüzden bu kampus gitti diyeceğiz ama onlar gibi boş boş sırıtıp zaten Ereğli’ye kampuse gerek yoktu ‘ demeyeceğiz, insanları kandırmayacağız. Biz insanları televizyonda ve basında kandırmayacağız, biz her gün televizyon karşısına, basın karşısına çıkıp müjde demeyeceğiz birileri gibi. Müjde diye anlattıklarında ortaya konmayan, ortaya getirilmeyen ve 1500-2000 tane öğrenciden bahsederken gerek yok demeyeceğiz. Bu memleket için ne gerekliyse onun mücadelesini vereceğiz”

“BUNLAR GİBİ EREĞLİ BELEDİYESİNİ MAHKEMELERDE İKİ PARALIK ETMEYECEĞİM”

Kdz.Ereğli’nin trafik sorununa dikkat çeken ve Kent meydanı üzerinden de Belediyeye eleştirilerde bulunan Ocakcı, “Bu memlekette bir trafik sorunu var, bir kent meydanı sorunu var. Bir sabah uyandık, adamın biri geldi Çengelköy imamı diye, dedi buraya bu olacak. Başkan yanlış yapıyorsun dedik, kanunsuz iş yapıyorsun, Ereğli halkının söz sahibi olduğu yerde dışarıdan bir adam geliyor ve bizim adımıza konuşuyor bunu yapamazsın dedik. Ne yaptılar yanlış yaptılar. Mahkemeye verdik, şehircilik ilkelerine aykırıdır dedi, yapamazsın dedi. Biz haklı çıktık. Eğer göreve gelirsem, bunlar gibi Ereğli Belediyesini mahkemelerde iki paralık etmeyeceğim.

“KORKU İÇERİSİNDE EKMEKLERİYLE TEHDİT EDİLEREK ÇALIŞIYORLAR”

İlçede belediye çalışanları ve işçileri korku imparatorluğu ile çalışıyorlar. Sosyal hakları yok, korku içerisinde ekmekleriyle tehdit edilerek çalışıyorlar. Buradan belediye çalışanlarına sesleniyorum; Dayanın arkadaşlar 5 ay sonra sizi özgürce haklarınıza sahip bir belediyede çalışacak ve siz Ereğli Belediyesinde çalışmaktan gurur duyacaksınız”

“EREĞLİ BELEDİYESİNİN EKONOMİSİNİ SEFERBER EDECEĞİM”

Buradan sesleniyorum bütün mahallelerde yaşayan, ekonomik durumu olmayan insanların üniversiteye hazırlanan çocukları için Ereğli Belediyesinin ekonomisini seferber edeceğim.

“EREĞLİ’NİN İL OLMASINI İSTEMEYEN BİR BELEDİYE BAŞKANI VAR”

Ereğli’nin il olmasını istemeyen bir belediye başkanı var, küçük olsun benim olsun zihniyeti. İl olmak istemeyen belediye başkanı ile yol mu yürünür”

“BİR ANNENİN GÖZYAŞI İÇİN DÜNYAYI YAKARIM”

Konuşmasında özel çocuklar için İlçeye ‘yaşam köyü’ yapacağını belirten Ocakcı;”Bir annenin şu söylemini duyun; “ Allah benim canımı çocuğumdan önce almasın, geride o çocuğum kimsesiz kalmasın”. O tedirginlikle yaşayan ciddi sayıda aileler var Ereğli’de. Buradan söz veriyorum; Ereğli’ye özel çocuklar için bir köy yapacağım. Bir annenin gözyaşı için dünyayı yakmayan Sertan ne olsun"dedi.

Aday adaylığı tanıtım programı Ocakcı ve partililerin toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 
Gösterim : 8222
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21634789, Bugün: 4297 kez ziyaret edilmiştir.