Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2018 Çarşamba 20:21
SEVGİ-BARIŞ-DOSTLUK KÖPRÜSÜ ÇÜRÜYOR!!!
İlçemizde Alemdar Gemisi ve Elif Otel arasında Ereğli sahilinde gezen insanlar için tasarlanarak yapılmış Sevgi-Barış-Dostluk köprüsü çürüyor!

Ereğli sahilinin en güzel yapıtlarından olan ve bilhassa gece ışıklandırması ile sahile ayrı bir güzellik katan Sevgi-Barış-Dostluk Köprüsü bakımsızlıktan çürümeye başlamış durumda.

Her sene bahar aylarında boyanarak bakımı yapılması gereken köprü Ereğli’de birçok eser gibi unutulmuş ve kaderine terk edilmiş görülüyor!

EREĞLİ BELEDİYESİ NE İŞ YAPAR?

Yaklaşık 10 ay önce fırtına sonrası birçok kesimi patlayan Ereğli sahilinde tamir işleri kaplumbağa hızıyla devam ederken kötü hava şartlarından etkilenen bir çok yapıtın korunmaması, bazılarının da “çürüme” noktasına gelmesi Ereğli halkını isyan noktasına getirmiş durumda.

Yıllarca her karesi ayrı ayrı güzelliklerle süslenmiş, Türkiye’nin en uzun kıyı ve yürüme alanına sahip Ereğli Sahili bugünlerde tüm güzelliklerini tek tek bakımsızlık ve ilgisizlikten kaybetmeye başladı.

Bilhassa Sevgi-Dostluk-Barış Köprüsü bakımsızlıktan çürümeye yüz tutmuş durumda. Yakında köprü üzerindeki demirlerin çürüme nedeniyle yırtılma ve kopma noktasına geleceği, bu şekilde kullanılan köprünün yayalar için tehlike arz etmeye başlaması bekleniyor!

Ereğli Belediyesi’nin ise yapılan eserleri neden korumaya almadığı, bu eserlerin bakımını neden zamanında ısrarla yapmadığı da merak konusu!

Geçtiğimiz günlerde yaz mevsiminin bitmesiyle Ereğli sahilinde incelemeler yapan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın bu olumsuzlukları neden görmediği ve yetkililere bu gibi yerlerin onarımı için neden emir vermediği de ayrı bir soru işareti!

Yaz aylarında Ereğli sahilini “işportacıların cenneti” haline getiren ve “işgaliye” adı altında Ereğli’nin tüm sahilini gezilmez hale getiren Ereğli Belediyesi yetkilileri “işgaliye” izni alan kişilerin Ereğli Belediyesi ile kira anlaşmaları bittikten sonra Ereğli Sahilini denetlemesi ise “göstermelik show” olarak yorumlandı.

EREĞLİ SAHİLİ DÖKÜLÜYOR!

Ereğli sahilinde Sevgi-Barış-Dostluk Köprüsü gibi bir çok yer de bakımsızlıktan dökülüyor!

Geçmişte yapılan birçok ahşap bina her yıl “vernik” sürülerek korunması gerekirken, Yöresel Evler, Yaşlılar evi Cöbekoğlu Köprüsü ile birlikte yavaş yavaş çürümeye yüz tutmuş durumda.

Şirin Ereğli Gazetesi olarak Ereğli Belediyesi yetkililerini uyarıyoruz!

Ereğli Sahili çürüyor!

Önlem almazsanız Türkiye’nin en güzel sahili bakımsızlık ve ilgisizlikten çok yakında yok olacak!

 
Gösterim : 1822
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21672350, Bugün: 2055 kez ziyaret edilmiştir.