Kayıt Tarihi: 3 Ekim 2018 Çarşamba 19:39
CHP’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI… POSBIYIK’dan Coşkulu Kalabalık Eşliğinde “Aday” Gibi Açıklama!
31 Mart 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den aday adaylığını açıklayan önceki dönem Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık; “2014 Belediye Başkanlığı Seçimlerinde benim hatalarım ve yanlışlarım yüzünden benim ifademle ' Aşkım' Ereğli beni boşadı, ondan ayrıldık, nikâhımız sona erdi, ancak aşkım Ereğli'yi çok seviyorum, Zonguldak'ı seviyorum, Ereğli insanlarını seviyorum, onun için Ereğli'de yaşayanları düşünüyorum, Onunla tekrar nikâh tazelemek için, evlenmek için, aday adaylığımı açıklıyorum”dedi.

Kdz.Ereğli önceki dönem Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 31 Mart 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde CHP’den aday adaylığını açıkladı. CHP Kdz Ereğli İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras ve CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney’inde kısa bir konuşma yaptığı aday adaylığı açıklamasında söz alan önceki dönem Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı’ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Parti binası önünde yoğun katılımla aday adaylığını açıklayan Posbıyık; “Benim hatalarım var, benim çok hatalarım var, 5 senedir evde çalışma odamda bazen kendimi tokatladığım zamanlar oluyor, kendime yumruk attığım zamanlar oluyor, Halil bu hatayı nasıl yaparsın, bu adamı nasıl kırarsın, bu işi nasıl yaparsın dediğim zamanlar oluyor. Hata yaptığım, kalbini kırdığım, canını acıttığım insanlardan özür diliyorum. Buradan çıktıktan sonra da eğer benden özür dilemedin diyen birisi varsa ona sarılıp, öpmeye ve özür dilemeye hazırım. Ben sütten çıkmış ak kaşık değilim ama insanlar hata yapar ”diye konuştu.

Posbıyık,kendisinin kavgacı biri olmadığını ,Ereğli'yi ve Ereğli Belediyesini yönetmeyi özlediğini ifade ederek konuşmasında şunları söyledi;

"Gülen günler gelecek, bugün Dünya Gülümseme günü, sizlerin gülümsemesini istiyorum ve inşallah tekrar Allah sağlık verir Ereğli’nin başına gelirsem inanın Ereğlililerin yüzleri hep gülecek. Kriz olsun, ne olursa olsun biz az da olsa hasırımız ile birlikte birbirimize moral vererek, gülerek, eğlenerek Ereğli’yi sürekli yatırımlara boğarak insanları mutlu edeceğiz ve onların gülümsemelerini sağlayacağız. Ereğli’yi özledim, sizleri, Ereğli’de yaşayanları, Ereğli Belediyesini yönetmeyi özledim. Şırıl şırıl akan berrak su akıtmayı özledim,

“ ÇAMURSUZ, KATRANSIZ, KANALİZASYONSUZ SU AKITMANIN SÖZÜNÜ VERİYORUM ”

Suyu getireceğiz dedik, 1994’de geldik ve Allah’ın izni ile suyu getirdik şimdide berrak, şırıl şırıl, çamursuz, katransız, kanalizasyonsuz su akıtmanın sözünü veriyorum. Sahili yeniden yapılandırıp, yeniden peyzajını yapacağım, yeniden ışıklandıracağım sahilde hep beraber birlikte gezmeyi özlüyorum. Pazaryerini aynı yerde, aynı ortamda otoparkıyla, modern bir şekilde yeniden yapmayı, yeniden düzenlemeyi özlüyorum. Şehirlerarası otobüslerin yazıhanelerini açıp servis araçlarını işletmeye koyacağım günleri özlüyorum. Sevgi Barış Dostluk Festivalini özlüyorum. Tarkanları özlüyorum, Murat Bozları, Ajda Pekkanları özlüyorum. Esnafımın buraya giren parayla para kazanmasını özlüyorum. Hamsi Festivalini yapacağım günleri özlüyorum. Kabotaj Bayram’ında Yağlı Direk Festivali’nin yeniden yapılmasını özlüyorum. Ereğli’ye yeni bir festival daha ilave etmek istiyorum. Ereğli’de Ekim aylarında Dünya’nın ve Türkiye’nin en büyük caz sanatçılarını da getirmek suretiyle caz festivalini getirmeyi özlüyorum.

“ EREĞLİ BELEDİYESİ TOPAL ÖRDEĞE DÖNDÜ “

Ereğli 5 senesini kaybetti diyorlar, ne 5 senesi Ereğli Belediyesi topal ördeğe döndü ancak bu saatten sonra bir rehabilitasyon yapılmadığı taktirde Ereğli Belediyesi evlerinize kirli suyu getirir, çöpleri toplayabildiği kadar toplar. Burada ne sanayi ne ticari ne soysa ne kültürel ne sanatsal hiçbir şey olmaz, Ereğli’ye yazık oluyor.

“ BENİM İÇİN KÜÇÜK BİR AZINLIK ÖÇ ALMAK İÇİN GELİYOR DİYORLAR “

Benim için küçük bir azınlık öç almak için geliyor, intikam almak için geliyor diyorlar. Beni tanıyanlar tanır, ben sevgi dolu bir insanım, ben naif bir insanım, duygusal bir insanım. Bende kin, nefret asla yoktur olamaz. Ben Ereğli’nin, Ereğli’de yaşayan insanların belediye başkanı olmak istiyorum, herkese dokunmak istiyorum bende kin ve nefret olamaz. Ben Ereğli’de herkesi seviyorum. İş adamlarını da seviyorum, gençlerimizi de insanlarımız da seviyorum. Gecesini gündüzüne vermiş, zaman zaman arabası kurşunlanmış, zaman zaman evi kurşunlanmış, zaman zaman devlet korumasına alınmış bir insanım, lütfen o küçük azınlık bana bu yakıştırmayı yapmasınlar.

“ BENİM TÜRK METAL SENDİKASIYLA KAVGAM OLAMAZ “

Türk Metal Sendikası ile kavgası var diyorlar, benim Türk Metal Sendikasıyla kavgam olamaz, mümkünatı yok. Türk Metal Sendikasının burada yetki almasında en büyük payı olanlardan biri benim. Dün sabah Türk Metal Sendiikası Kdz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan’a telefon ettim, Sayın Başkanım Ereğli’de Belediye Başkanlığı açıklaması yapağım, şahsınızda Türk Metal Sendikasının tüm yöneticilerini açıklamama davet ediyorum dedim. Sayın Başkan Metin Ercan da ‘ Başkan hayırlı olsun yolunuz açık olsun ‘ dedi. Benim hiç kimseyle kavgam yok. Benim hiç kimseyle kavgam yok, bireylerle kavgam olmuştur, bireylerle kavgam olduğu diye sendikayla kavga olamaz, eğer hata yaptıysam o bireylerden de özür diliyorum. Kasıtlı bir hareketim yok, ben geçmişle, ilgilenmiyorum, ben ileriye bakıyorum"

Posbıyık konuşmasının ardından eşi Neriman Posbıyık ile birlikte kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara kırmızı karanfil dağıttı...

 
Gösterim : 1480
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551073, Bugün: 1016 kez ziyaret edilmiştir.