Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2018 Pazartesi 20:50
CHP’den BEŞİBİRYERDE Şow…
Karadeniz Ereğli’de, CHP İlçe Başkanlığı’nca 27. Dönem Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasının önündeki alanda gerçekleştirilen ve yüzlerce partilinin izlediği toplantı öncesinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

CHP İlçe Sekreteri Sevdekar Aras’ın sunduğu toplantının açış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, seçimin ülke kadar Zonguldak’ın geleceğinin şekillenmesinde önem arzettiğini, bu kapsamda adaylarının belirlendiğini söyledi. Ocakcı, “Bir dil bulacağız, memleketimize, cumhuriyete, bu topraklara, Gazi Mustafa Kemal’e, çocuklara, gençlere borcumuz var. Bir dil bulacağız ve her şeyi anlatmaya yetecek. Biz bu dili bulduk, Muharrem İnce. Bu önemli süreçte hepimize düşen ilk görev partimizin bayrağı altında bir ve beraber olarak, ülkemizin içinde bulunduğu sosyal, siyasal, ekonomik çöküşten kurtarmak için mücadele etmek ve Türkiye’yi tek adam rejiminden kurtarmaktır. Bu uğurda her CHP’liye, her vatansevere ihtiyaç var” dedi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney ise seçim bildirgelerinde toplumun tüm kesimlerini kapsayan projeler bulunduğunu ifade ederek “CHP İl Örgütü olarak milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm üyelerimiz, kapı kapı dolaşarak bunları anlatacağız. Zonguldak’ın sorunlarını ve çözümlerini anlatacağız, kömürle var olan kentimizin kömürle birlikte yok olmasına izin vermeyeceğiz. Zonguldak’ın yenden eski günlere döneceğini, yeni iş alanları yaratacağımızı ve yeniden emeğin başkenti olacağız.” İfadelerini kullandı.

Önceki Dönem Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, “Çocuklarımız ve torunlarımız için çok sıkıntılı bir döneme girdik. Benzine yine zam geldi ama bunu hissetmeyeceksiniz. Seçime kadar sıkacaklar, seçimden sonra sadece benzinde değil, tüm konularda bindirme yapıldığını göreceğiz. Memleketi bu iktidar yönetemiyor. Eğer koyunları çoban iyi bir noktaya getiremiyorsa, onların nereye gideceği belli olmadığı gibi, aciz durumda kalan bu yöneticiler Türkiye’yi yönetemediği gibi, Türkiye’yi çok kötü bir noktaya götürüyorlar” dedi.

DEMİRTAŞ: “MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

CHP Zonguldak Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, “Genç bir kadroyuz, mesleklerinde deneyimli, başarılı birçok arkadaşınız içinden seçilen çok başarılı arkadaşlarımız. Bu kadroya giremeyen 30 aday adayı var. İnanın tamamı birinci sırayı hak ediyordu, hepsine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Demirtaş, parlamentoda 25. Ve 26. Dönemde birlikte görev yaptığı Şerafettin Turpçu’yu da partililere alkışlattı.

Bu kadronun başarılı olacağına inandığını ifade eden Demirtaş şunları söyledi:

“Her gittiğimiz yerde farklı bir hava var. 7 Haziran’dakinin çok çok üstünde bir hava var. Sokaklarda, pazaryerlerinde bu havayı görüyoruz. Çünkü Türkiye’yi yönetemiyorlar. Türkiye’nin AK Parti iktidarı dönemindeki temel sorunları çözemediğini, tam tersine derinleşerek devam ettiğini biliyoruz. Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. En önemli sorun demokrasi sorunu. Hak, hukuk, adaletin olmadığı bir baskı rejiminden Ortadoğu tipi bir diktatörlüğe evrilen bir süreçten geçiyoruz.”

Türkiye’nin huzuru olmadığı gibi Zonguldak ve Ereğli’nin de huzuru olmadığını belirten Demirtaş, dış politikada da itibar kalmadığını söyledi.

7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreci bir kez daha anlatan Demirtaş şöyle dedi:

“Rahmetli İsmet İnönü Türkiye’yi tek partili rejimden çok partili rejime geçirdi. Şimdi bakıyoruz, çok partili hayattan tek adam rejimine döndürmeye çalışıyorlar. Biz bunu elbette ki kabul etmeyeceğiz ve müsaade etmeyeceğiz, çünkü 24 Haziran’da iktidara biz geliyoruz, CHP geliyor” dedi.

Demirtaş, CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan, emeklilere, öğrencilere, asgari ücretliye yönelik vaatleri konusunda da bilgi verdi.

YAVUZYILMAZ: “24 SAAT HESABI YAPACAĞIZ”

CHP Zonguldak Milletvekili Adaylarından Deniz Yavuzyılmaz, “Ortak bir hikayemiz var, 7 Haziran, 1 Kasım. Birinci İnönü’yü geçtik, ikinci İnönü’yü geçtik, 24 Haziran’da büyük taarruzdayız. 16 yıllık AKP iktidarının artık sonuna geldik, hem tarihin içindeyiz, hem tarihe şahitlik ediyoruz, hem bize verilen rolün hakkını vermeye çalışıyoruz,” dedi.

Atatürk’ün Türkiye’yi çağdaş bir ülkeye dönüştürdüğünü ifade eden Yavuzyılmaz şöyle dedi:

“İnsanın hayatını anlamlı kılan tüm kavramları yerle bir etmeye çalışan bir anlayışın değişeceği bir döneme geldik. Şu anda hepimizin, partili partisiz hepimizin bu iktidarı değiştirmesi gerekiyor. Önümüzde bir ay yok. Herkes sekiz saatten söz ediyor. Büyük değişimleri gerçekleştiren sizin gibi yürekli insanlar için 24 saat hesabı geçerli. Bu hesaba göre üç ayımız var. Herkesi hareketlendirmek zorundayız. Bizim hedef kitlemiz fanatik şekilde bir partiyi tutanlar değil. Onlarla zamanımızı geçirirsek bir ay, üç ay değil, beş yıl da yetmez. Çevremizde gördüğünüz tüm kararsızları sanki büyük Taarruz’da ön safta mücadele eder gibi ama okşayarak, ama elini tutarak, ama küçük iyilikler yaparak kazanmak amacımız. Ötekileştirme yaparak, iterek değil, mücadele sadece 24 haziran’dan ibaret değil. Mücadelemiz iyi insan olmak, çağdaşlaşmayı sadece bir seçime değil önümüzdeki onlarca yıla yaymak. Ama 24 Haziran olmadan bunların hiçbiri olmayacak.”

Yavuzyılmaz, partililerden sosyal medyada bol bol fotoğraf çekerek CHP Vizyonunu yansıtmalarını ve yaymalarını istedi.

BAŞOĞLU, KIR VE ŞEKERCİ…

3. Sıra Adayı Umut Başoğlu, Zonguldak ekonomisinin emekli jenerasyonu üstünden yürüdüğünü söyledi. Başoğlu şöyle dedi:

“Emekli jenerasyon eşine bakıyor, çocuğuna bakıyor, çocuğunun karısına bakıyor, torununa bakıyor. Allah gecinden versin, bundan on yıl sonra emekli jenerasyon bu dünyadan göç vermeye başladığında köylerdeki evlere kilit vurulacağından kimsenin şüphesi olmasın. Zonguldak’ın alacağı var. Zonguldak ülke ekonomisine her daim katkı veren bir il oldu. Zonguldak’ın yaptığı katkılarla her yere yatırım yapıldı, iki tane il çıkaran Zonguldak’a bakın, ayrılan iller Zonguldak’ı dörde beşe katladı. Zonguldak hak ettiği desteği alamadı.”

4. Sıra Milletvekili Adayı Merve Kır, “Benim bir derdim var. Memleketimin derdini dert ediyorum. Milletimin derdini dert ediyorum. Ekonominin bitme noktasına geldiği bugün, işçinin, memurun, emeklinin derdini dert ediyorum. Demokrasiyi yok ettiler, kadının sesini, sözünü kestiler. Hukuku yok ettiler. Baskı altındaki savcımın, hakimin, hapisteki gazetecinin derdini dert ediyorum” dedi.

5. Sıra Milletvekili Adayı Çiğdem Şekerci, “Atatürk’ün kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkını kullanarak CHP’den milletvekili adayı oldum. Kadınların artık her alanda daha aktif olabilmesi adına, siyasi arenada temsil gücümüzün artması adına ben buradayım, kadınlarımız burada. Ülkemizin geleceği için dönüm noktası niteliğindeki 24 Haziran seçimlerinde CHP adayı olmaktan onur duydum” diye konuştu.

TAM KADRO PAZARYERİ GEZİSİ

Adaylar toplantı öncesinde partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi, sohbet etti. Konuşmaların tamamlanması ile tüm adaylar, beraberlerinde aday adayları ve parti yöneticileri ile Karadeniz Ereğli Köylü Pazarı’nda ziyaretler gerçekleştirdi.

 
Gösterim : 1665
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551768, Bugün: 1711 kez ziyaret edilmiştir.