Kayıt Tarihi: 8 Mayıs 2018 Salı 00:37
ZONGULDAK’IN DEĞERLERİ BU SEFER BURSA’DA ZONGULDAK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER..
Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Sanayi ve Ticaret komisyonun düzenlemiş olduğu Bursa Zonguldaklılar Derneği,Bursa Ereğli Öğberler Derneği, Zonguldak Valiliği,Zonguldak Sanayi ve Ticaret Odası,BAKKA ve ZONSİAD’ın katkılarıyla yapılan ZONGULDAK’ın DEĞEERLERİ BULUŞUYOR konferans ve çalıştayı Bursa Merinos Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla yapıldı.

Zonguldak’ın değerleri eğitimci ve iş adamlarının konuk olduğu etkinlikte özellikle gençler büyük bir ilgi gösterdiler.

İş adamı Ali Demirci, iş adamı Girol Kalaycı ve eğitimci Serkan Ateş’ın katıldığı konferansta önemli tespitler ve çözüm önerileri ortaya çıktı.

Ev sahibi olan Bursa Zonguldaklılar Derneği başkanı Abdullah Kavşur yaptığı konuşmada;

“bizler bu türlü bilgilendirici ve örnek alıcı etkinliklere hasretiz. Birlik ve beraberliğimizin özellikle de gençlerimize ufuk açıcı çalışmalardan dolayı ZONDEF başkanıma ve ekibine teşekkür ederim.” Dedi.

Sonrasında Bursa Ereğli Öğberler Köyü derneği başkanı Deniz Durhan;

“biz Bursa’da 20 bin Zonguldaklı olarak kocaman bir aileyiz. Siyası olarak, ekonomik olarak güçlenmeliyiz. Bu gün burada Zonguldak’ımızın önemli değerlerini dinleyeceğiz. Eminim ki bundan sonra yapacağımız etkinliğe bu salonlar yetmeyecektir. Emeği geçenlere, katılım sağlayanlara teşekkür ederim.” Dedi.

Ardından Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Gurbet Altay şunları söyledi:

“Bizler Zonguldaklılar olarak artık her yerdeyiz. Birçok kulvarda yerimizi almaya başladık ve bunu çok hızlı yapıyoruz. Biz birlikte güçlüyüz derken de bugün olduğu gibi salonlara sığmıyoruz. Bir etkinlik için şehir dışından kalkıp gelebiliyorsak birçok şeyi de başarmışız demektir. Özellikle gençlerimiz çok önemli. Aday Adayı olan değerli kardeşim Efekan Durhan’ı tebrik ediyorum.ZONDEF olarak tüm Zonguldaklıların özellikle gençlerin yanındayız. Ve destek vermeye devam edeceğiz. Yine ZONDEF sanayi Ticaret Komisyonu başkanımız Samet Eren’de genç bir kardeşimiz onun da yolunun açık olması için tüm gayretlerimizi göstereceğiz.İkincisini düzenlemiş olduğumuz Zonguldak’ın Değerleri Buluşuyor konferans ve çalıştayına katılımın yüksek olması da beni ayrıca sevindirdi. Bir Zonguldaklı hemşerimizin bakış açısını değiştirip,ufkunu açabilirsek kendimizi başarılı hissedeceğiz. İl Başkan yardımcımız değerli hemşerimiz Tuncay Kiraz’a ayrıca teşekkür ederim. Gönlü ve imkânlarıyla bizlerin yani Zonguldaklıların yanında olması bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı.Çok değerli dernek başkanlarım Abdullah Kavşur ve Deniz Durhan’a da göstermiş oldukları samimiyet ve çabalardan dolayı çok çok teşekkür ediyorum.Bursa’da kimseyi ayrıştırmadan destek vermeleri ve Zonguldaklıların gelişmesi adına yaptıkları hizmetlerden dolayı da birkez daha teşekkürlerimizi borç biliriz.Bizler ZONDEF olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bildirmek isteriz.Bizler ZONDEF olarak her daim doğrunun,dürüstlüğün yanında olmaya da devem edeceğiz.Burada az sonra 3 Zonguldak’ın değerini dinleyeceğiz.Ben de eminim ki çok şey öğreneceğim.Bizler ZONDEF sanayi ve Ticaret Komisyonunun önderliğinde Zonguldakın değerlerini sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.Dediğimiz gibi Zonguldak ve Zonguldaklı için daha gidilecek çok YOLUMUZ ve yapılacak çok İŞİMİZ var.” Dedi.

Ardından il başkan yardımcısı hemşerimiz Tuncay Kiraz selamlama konuşması için sahneye çıktı;

“Bizler çok zorluklar çektik.Çok sorunlar yaşadık.Allah’a hamd olsun ki şimdi konferans düzenleyecek kadar birliğe ve bilgiye ulaştık.Ben uzun yıllar önce çıktığım bu zorlu yolda tanıdık birilerinin olmamasından dolayı çok üzüntü çektiğim günler oldu.Şimdi ise hemşerimizin siyasette,iş dünyasında iyi yerlerde olması herkes gibi beni de çok sevidirdiyor.Başta ZONDEF başkanım Sayın Gurbet Altay’a ve ekibine gerçekten çok teşekkür ediyorum.Zonguldak Derğerleri Buluşuyor etkinliğinin, ikincisinin Bursa’da yapılması da bizler için ayrı bir gururdur.Ben şahsım olarak her daim hemşerilerimin yanında ve emrindeyim.Başkanımın da dediğimi gibi daha yapılacak çok işimiz var. Katılım sağlayan ve bizleri az sonra bilgileri ile aydınlatacak herkese çok teşekkür ederim.” Dedi.

18 yaşında üniversite öğrencisi Zonguldaklı genç heşerimiz Efekan Durhan’a da cesaretinden dolayı bir plaket verildi.Duygularını gizleyemeyen Durhan;

“bu benim ilk kürsüye çıkışım,nu benim ilk plaketim çok heyecanlıyım.Umarım başka Zonguldaklı genç kardeşlerimize de örnek olurum.Her daim hemşerilerimizin yanında olacağım.Başta aileme ve tüm destek verenlere ayrı ayrı teşekkür ederim.Biz gençlere de fırsat verildiği için ayrıca sevinçliyim.ZONDEF başkanım ve yönetim kurulunun da teşekkürlerimi bir borç bilirim.” Dedi.

Ayrıca etkinlikte ZONDEF genel balkan yardımcısı ve Siyaset Komisyonu başkanı Metin Kara’da söz alarak;

“bizler kocaman bir aileyiz.Tevafuk ki yıllar önce öğrencim olan sayın Serkan Ateş’i burada görmek beni ayrıca duygulandırdı.Bizler ZONDEF olarak Zonguldak için yapılacak tüm projelerde herkesin yanındayız.Siyasi olarak güçlenmeye başladık ve daha da güçleneceğiz.İş adamlarımızın,eğitimcilerimizin ve hasıl başarılı Zonguldaklıların çıkması için gece gündüz çalışlacağız.Biz bugün ZONDEF başkanım Sayın Gurbet Altay’la sabah namazını Çaycuma’da kılıp ve kahvaltı programına katıldıktan sonra buraya geldik.Ve diyoruz ki.Zonguldak için birlik ve beraberlik için hiçbir zaman MAZEREK yoktur.” Dedi

Ardından moderatörlüğünü ZONDEF Sanayi ticaret komisyonu başkanı,ZONSİAD Genel Başkan yardımcısı Samet Eren açılışı yaptı.

“bizler bu programı hazırlarken şu iki şeye dikkat ediyoruz. Birincisi samimiyet ve hoşgörü. Katılımcı arkadaşlarımı aradığımda başarılarındaki püf noktaların neler olduğunu yani tecrübelerini aynı zaman da Zonguldak’ımızın için neler yapabiliriz? Sorusunu yöneltiyorum. Ben burada başta ZONDEF başkanım sayın Gurbet Altay’a bana güvendiği için aynı zamanda da ZONSİAD başkanım sayın Halil İbrahim Ece’ye de her daim desteğini yanımda hissettiğim için teşekkür ederim.Çok verimli bir konferans ve çalıştay olacağını ümit ediyorum..” dedi.

Ardından ilk sözü Bursa’da özel okulları olan Zonguldaklı Serkan Ateş aldı.Konuşmasında özellikle;

“ben eğitimciyim yıllardı da doğruyu,dürüstlüğü ve özgüveni aşılamaya çalıştım gençlere.Lakin buradaki en önemli sorun ailedir.Özellikle sohbet ortamları olan kahvehanelere el atılmalı.Ve zamanın doğru kullanımı açısında projeler üretilmelidir.Ben kendi memleketim olan Zonguldak’a ihtisas alanım olan konularda yatırım yapmak isterim.”dedi.

Sonrasında iş adamı Ali Demirci;

“Zonguldak’ımızda özellikle tarım için çalışmalar yapılmalı.Ormanlarımızın fazla olmasından dolayı neden bir mobilya markası çıkartmayalım ? Yani mamulleri yarı mamulleri işleterek markalaştırabiliriz.Aynı şekilde özellikle ara personel için çalışmalar yapılabilir.Ben bir bilişim sektöründeki Zonguldaklı kardeşiniz olarak her daim yanınızdayım.Allah kısmet ederse ZONDEF ile beraber çok yakın zamanda özellikle meslek liselerindeki öğrencilere yönelik proje ile karşınızda olacağız.Her zaman Zonguldak hayali kurdum.Bu Zonguldak hayalinde her ilk sırayı gençler aldı.Bizlere bu fırsatı veren ZONDEF ailesine çok teşekkür eder,Bursa Zonguldaklılar Derneğine,Bursa Ereğli Öğberler Köyü derneğine teşekkür ederim.” Dedi.

Sonrasında otomotiv sektöründe başarılı bir Zonguldaklı iş adamı Girol Kalaycı;

“bizler birçok zaman Zonguldaklı hemşerimizin iş imkanlarında destek olmuşuzdur. Ve özellikle gençlerimize projelerinde destek vermeliyiz. Girişimcilik ruhları için destek olmalıyız. Bu konuda ZONDEF’e çok büyük görev düşmektedir. ZONDEF Başkanı Gurbet Altay’ın da eğitimci olması Zonguldaklılar açısında da büyük bir şanstır. Bizim hayat hikayemizde de memleket özlemi hep olmuştur. Yatırım için ben de Zonguldak’ımızı düşünmekteyim. Bizler her ne kadar Bursa’da olsak da hemşerilerimizin her daim yanındayız.” Dedi.

Çalıştay’da en önemli önerilerden bir tanesi de girişimcilik ruhunun verilmesiydi.

Bu konuda il başkan yardımcısı Sayın Tuncay Kiraz KOSGEB ve İŞKUR ile ilgili her türlü desteği vereceğiniz ve de ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay’da girişimcilik eğitimlerini hemşerilerine bizzat kendisinin vereceğiniz belirtti. Girişimci ruhunun aşılanması adına yapılacak bu çalışma salondan da büyük bir alkış aldı.

Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından etkinlik sona erdi..

 
Gösterim : 11751
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21641670, Bugün: 1655 kez ziyaret edilmiştir.