Kayıt Tarihi: 2 Mayıs 2018 Çarşamba 17:11
18 Yaşındaki Zonguldaklı Genç Bursa’dan Milletvekili Aday Adayı "Zonguldaklılar Her Yerde…"
Bursa’dan 18 yaşındaki Zonguldaklı Dumlupınar Üniversitesitesi öğrencisi Milletvekili aday adayı oldu. Seçilme yaşının 18’e inmesi ile birlikte çok rağbet görmese bile yine de ülkenin siyasetinde yer almak adına gençler aday adaylığı ile ilgili başvurular yapmaktalar.

Tabii ki konu Zonguldak ve de hele de Zonguldaklı gençler olunca bizler de Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Gurbet Altay’a konuyla ilgili görüşlerini sorduk. Altay;

“Bizler Zonguldaklılar her yerde derken olabildiğince her yerde olmak adına çalışmaları tüm ekiple sürdürmeye çalışıyoruz.2013’ten beri ZONDEF olarak 4 konu belirledik. ZONDEF bir markaydı dolayısı ile bunu doğru yönetmek gerekiyorduk. İlk yaptığımız Zonguldaklı hemşerilerimizi Kültürümüzü tanımak tanıtmak adına yazarlarımızla tanıştırdık. Gençlerimizle bir araya onları getirdik. Buradaki en büyük amacımız onların ufuklarını açmaktı. Her gittiğimiz yerlerde Zonguldaklı hemşerilerimize gençleri de yanınızda getirin önerisinde bulunduk. Şükür ki şimdi Milletvekili adayı olmak isteyen genç dinamik ve ülkesi, memleketi için bir şey yapmak isteyen gençler bizleri gururlandırdı. Efekan kardeşimin babası Deniz bey beni aradığında çok duygulandım ve Zonguldaklılar her yerde söyleminin içi planladığımız gibi dolmaya başlamıştı. Bizler ZONDEF olarak Sanayi Ticaret Komisyonu başkanımızı, Gençlik ve spor Komisyonu başkanımızı ve daha birçok komisyon başkanımızı gençlerden seçtik. Fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gördük ve görmeye devam ediyoruz. Allah kısmet ederse 6 Mayıs Pazar saat 14 00’de Merinos Kültür Merkezinde Zonguldak’ın Değerleri Buluşuyor Konferans ve Çalıştayın başında da yine gençlerimiz var. Bizler ZONDEF Yönetim kurulu olarak şunu çok iyi biliyoruz. Bizler tecrübesi ve gençlerin enerjisi ile daha gidilecek çok yolumuz ve yapılacak çok işimiz var. Efekan kardeşimiz gibi birçok siyasi partiden gençlerin siyasete girmesi bizleri gururlandırır ve onların başarıları bizler yürekten sevindirir. Bu ülkeyi biz gelecek gençlikten emanet aldık. O halde onların da sözü olmalı. Genç beyinler bu ülkenin geleceğidir. Ben Efekan kardeşimizi tebrik ediyor, Allah yolunu açık eylesin diyorum. Bizler Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF ) olarak gençlerimizin daima yanındayız. Şunu çok iyi biliyoruz. Biz onların yüzyılında yaşıyoruz, Dolayısı ile onları anlamak için Efekan gibi gençlere ihtiyacımız var.” Dedi.

Efekan Durhan’ın babası Deniz Durhan;” oğlum küçüklüğünden beri lider ruhlu bir çocuktu. Şimdi genç oldu ve seçilme yaşının da 18’e inmesi ile birlikte bu ülkenin yönetiminde gençlerin de düşünceleri önem arz etmeye başladı. Bizler de oğlumuzun bu ülkenin yönetiminde olmasını çok arzu ediyoruz. Şunu anne ve baba olarak çok iyi biliyoruz. Oğlumuzu daha az göreceğiz, daha az sesini duyabileceğiz ama söz konusu VATANSA gerisi TEFERRUATTIR sözü boşa söylenmemiştir. Gelecek nesillere güzel bir gelecek için bizler oğlumuzun yanındayız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Özellikle bizlere yol gösteren cesaretlendiren Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Genel Başkanım Gurbet Altay’ya çok teşekkür ederim.” Dedi.

Aday Adayı Zonguldaklı genç Efekan Durhan;”değerli büyüklerim bu ülke nasıl ki sizlere gençlerden emanet kaldı ise bizlere de gelecekteki gençlerden kaldı. Ben halen üniversite öğrencisiyim ve 18 yaşındaki gençlerin sorunlarını yaşadığım için daha iyi biliyorum. İşte bu amaçla yani gençleri anlamak ve onların önlerini açmak adına devlet büyüklerime iletmek ve eyleme geçmek adına aday adayı oldum. Allah ailemden razı olsun. Annem bileziğini vererek aday adayı oldum ama birçok gencimize de gelecekte var olmak için bileklerine bileziklerini takmak için destek vereceğim. Bir Zonguldaklı olarak gurur duyuyorum. Babamdan sürekli duyardım sivil toplum kuruluşları ilgili çalışmaları. Özellikle ZONDEF’İn gençlere çok önem verdiğini gördüm. Siyasi partiler de bu ülkenin geleceğini şekillendiren bir yönetim şekli olduğunu düşünüyorum. Ve bu konuda da özellikle gençlerin sesi olmak adına bu göreve talip oldum. Çok yorulacağımız, aile daha az göreceğimi biliyorum. Lakin Genç Türkiye’yi daha ileriye taşıyacağıma inanıyorum. Beni destekleyen başta canım aileme, tüm sevdiklerime ve ZONDEF yönetimine teşekkür ederim.” Dedi

 
Gösterim : 2180
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644822, Bugün: 148 kez ziyaret edilmiştir.