Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2018 Perşembe 17:30
Gemi Maketçiliği Dalında Ereğli Yine Altın Madalaya Kazandı
21-22 Nisan 2018 tarihinde Modelcilik Kulübü Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve dünyanın her yerinden modelcilerin katıldığı beşinci "Ölçekli Dünyalar Model Yarışması" ödül töreni ve sergisi Yenikapı yapıldı. Altın Madalya'yı Ereğlili Maketçi Vahit UĞURLU üçüncü kez kentimize kazandırdı. Bilindiği üzere UĞURLU geçen seneki ve ondan önceki yarışmalarda da birinci olmuştu.

Türkiye'nin en büyük modelcilik buluşması özelliğine sahip olan etkinlikte 11 katagoride altın, gümüş ve bronz madalyalar verildi. Ereğlili Maketçi Vahit UĞURLU El Yapımı Modeller kategorisinde 1.olarak Altın Madalya ile ödüllendirildi. UĞURLU "L61 JUAN CARLOS DOKLU ÇIKARMA GEMİSİ" eseri ile birinciliği hak etti.

İspanyol menşeeli L61 JUAN CARLOS DOKLU ÇIKARMA GEMİSİ şu anda Sedef Tersanesinde TCG ANADOLU ismi ile kızaklarda inşaa halinde. Milli bir gemimiz olacak olan bu modeli 3,5 ay gibi uzun uğraşlardan sonra oluşturan UĞURLU Gazetemize şöyle dedi.

“Öncelikle 3, kez Ereğlimize altın madalyayı getirdiğim için çok mutluyum. Bu gemiyi çalışmamdaki asıl amaç şu an aynı geminin Türk Tersaneelrinde Milli Gemi olarak inşaa edilmesi. 2021 yılında donanmaya katılacak TCG ANADOLU gemisinin bir örneği ve aktif durumda olan İspanyol L61 JUAN CARLOS DOKLU ÇIKARMA GEMİSİ ni modelleyip yapmamda etkili oldu. 2021 yılında Türk Bayrağı ile denizlerimizde hizmet vermeye başladığında bende modeldeki İspanyol bayrağını ve isimlerini silip TCG ANADOLU olarak bu modeli sergilemeyi düşünüyorum. Önümüzdeki yılki yarışmaya ise şimdiden çalışmalara başladım. Altın Madalyayı kimselere bırakmaya niyetim yok. Tekrardan bu madalya Ereğlimize hayırlı olsun. “

 
Gösterim : 9087
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551009, Bugün: 952 kez ziyaret edilmiştir.