Kayıt Tarihi: 9 Nisan 2018 Pazartesi 23:51
Fena Geliyorlar… Salon TSO Seçmenleri ile doldu taştı!
Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İşadamı Arslan Keleş, “Eğer biz hep beraber güçlenip ayağa kalkarsak Ereğli ayağa kalkar. Ereğli ayağa kalkarsa bölge ayağa kalkar, bölge ayağa kalkarsa ülkemiz ayağa kalkar. Bu nedenle ‘Gelenekten geleceğe Büyük Ereğli’ sloganı bizi tam anlamıyla yansıtan bir ifade” dedi.

Keleş, 15 Nisan’da yapılacak TSO organ seçimleri öncesinde Eski Bağlık Restoran’da tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Yemekli toplantıya Ereğli ve bölgeden katılım sağlayan yüzlerce iş adamı salonu tamamen doldurdu. Keleş ve ekibinin konuklarını turuncu renkli kravatlarla karşıladığı gözlendi.

Toplantının başlangıcında Efe Aydemir adındaki çocuğun seslendirdiği “Andımız” davetliler tarafından coşkuyla alkışlandı.

TSO Başkan Adayı Arslan Keleş, toplantıda yaptığı konuşmada Ereğli’nin yaklaşık sekiz aydır TSO seçimleriyle meşgul olduğunu, ancak sürecin sona ermek üzere olduğunu söyledi.

Ekip arkadaşlarıyla birlikte saha ziyaretleri ve çalışmalarının devam ettiğini, TSO üyelerine kendilerini anlattıklarını belirten Keleş, “Nasıl bir TSO, nasıl bir Ereğli hedeflediğimizi ve bunun için nasıl hazırlıklar yaptığımızı, üyelerimizin desteğine neden duyduğumuzu anlatıyoruz. Hedef ve projelerimizi ziyaretlerimiz esnasında üyelerimizle paylaşıyoruz. Ama ziyaretler kısıtlı olduğu için tümünü anlatma olanağı bulamıyoruz. Bu akşam sizlerle yol haritamızı paylaşacağız, neler yapmak istediğimizi, neyi nasıl yapacağımızı anlatacağız” dedi.

“BURADA BOŞ LAF YOK!”

Hedeflerinin tümünü üyelerimizin beklenti ve sorunlarını esas alarak hazırladıklarını belirten Keleş, “Burada boş laf yok. Öncelikle şunu söylemeliyim,bizim hava civa projelerle, olmayacak işlerle, gerçekleşmeyecek hedeflerle hiç işimiz olmadı, olmayacak. Ayaklarımız yere basıyor” dedi.

Arslan Keleş şöyle devam etti:

“Bir belediye başkanlığı seçimi ya da milletvekili seçimi değildir TSO seçimleri. Çünkü TSO’ların böyle bir misyonu yok. TSO demek esnaf demek, ticaret demek, ekonomi demektir. Size anlatacağım her konu yapılabilecek, ulaşılabilecek, en önemlisi önce üyelerimize, esnafımıza, sonra Ereğli ve bölgemize yarar sağlayacak,güç katacak gerçek hedefler ve projelerle karşınıza çıkıyoruz. Bizim için önemli olan Ereğli’de çalışan, Ereğli’de yaşayan, Ereğli’de kazanan Ereğli’de güçlenen insanlar ve onların çocukları. Eğer biz hep beraber güçlenip ayağa kalkarsak Ereğli ayağa kalkar. Ereğli ayağa kalkarsa bölge ayağa kalkar, bölge ayağa kalkarsa ülkemiz ayağa kalkar. Bu nedenle ‘Gelenekten geleceğe Büyük Ereğli’ sloganı bizi tam anlamıyla yansıtan bir ifadedir. “

“BEN DEĞİL BİZ DİYEREK”

“Gelenekten Geleceğe Büyük Ereğli için, ‘ben’ değil, ‘biz’ diyerek geliyoruz. Tüm üyelerimizin bilgi, beceri, deneyim ve iletişimine ihtiaycımız var” ifadelerini kullanan Keleş şunları söyledi: “ Sizler bizim için önemlisiniz. Sorunların çözümünde, karar aşamalarında, kurumlar arası diyalogun sürdürülebilmesinde ‘ben’ değil, ‘biz’ diyen bir TSO için geliyoruz. Gücünü üyelerinden alan—burada olduğu gibi—bir TSO olmak, Ereğli’yi güçlü yarınlara taşıyacaktır. Örgütlü bir kurumsal yapı içerisinde üyelerimizin haklarını koruyan ve kollayan bir TSO için yola çıktık.”

“EN BÜYÜK SORUN İSTİHDAM…”

Bölgenin ve ülkenin en büyük sorununun istihdam olduğunu ifade eden Keleş şu görüşleri ifade etti: “Bizim de başlıca çözmemiz gereken sorunun istihdam alanları olduğunu düşünüyoruz. Ereğli’ye yeni yatırımcılar kazandırmak, istihdam kaynağı oluşturmak, proje fikirlerini akılcı plan ve programlarla hayata geçirmek temel hedefimizdir. Gurbetteki Ereğli çocuklarının Ereğli’ye dönmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gurbete giden Ereğlili gençlerin memlekete dönmesi ve istihdam olanağı bulması öncelikli hedefimizdir.

Gençlerimizin heyecanı ve enerjisi Ereğli’ye güç katacak… Geleneğimizi gençlerimizle geleceğe taşımak için çalışan bir TSO olacağız. Ereğli ekonomisi kadınlarımızın gücüyle büyüyecektir. Kadın girişimci sayısını arttıran, istihdamda kadına öncelik veren projelerin altında bizim imzamız olacak.”

“İŞBİRLİĞİNE AÇIK OLMAK GEREK”

Keleş, “Ereğli Hepimizin, TSO Hepimizin” diyerek şunları söyledi:

“ Dünya ile rekabet edebilmek için önce işbirliğine açık olmak gerekliliğine inanıyoruz. Birlikte iş yapmayı beceremeyenler rekabet edemezler. Türkiye’nin her tarafında insanlar birlikte iş yapabiliyorlar. En büyük hedeflerimizden biri Ereğli’de ortaklık kültürünü, birlikte iş yapabilme kültürünü bu şehre kazandırabilmek. Kişisel, ailevi beklenti ve hesaplardan arındırılmış yeni bir bakışı inşa edebilmek için yola çıktık. Bugüne kadar hep konuştuğumuz konular var. Kişisel ve ailevi beklentiler bizim yönetimimizde asla ve asla yer almayacak. Toplumu, üyelerimizin menfaatini ilgilendiren konular esastır.

Ulaşılabilir bir yönetim anlayışı ile geliyoruz. Bilgiyi ve sorumluluğu paylaşmak için ulaşılabilir olmak önceliğimizdir. Kapıları üyelerine açık bir yönetim, güçlü bir TSO demektir. TSO yönetimleri gücünü üyelerinden, esnaftan ve şehirde yaşayanlardan alır. Biz sizlerin gücüyle hareket etmeye çalışacağız. “

“ŞEFFAFLIK DUVAR YERİNE CAM DEĞİLDİR!”

Şeffaf bir yönetim anlayışıyla geldiklerini dile getiren Keleş şunları söyledi:

“ Şeffaflıktan kastımız duvar yerine cam veya dışarıdan bakınca içi gözüken odalar kastetmiyoruz. Ekonomik gelir kaynağını üyelerinin aidatları ve gelir gider analizini üyeleri ile paylaşarak bizimle şeffaf bir yönetime kavuşacaktır. Saha ziyaretlerimizde karşımıza çıkan en büyük sorun ‘üye aidatı veriyoruz, karşılığında TSO bize ne veriyor’ deniyor. Bu sorunun cevabını yeni yönetimde bulacağız. Tüm gelirini üyelerinin sorunlarının çözümünde ticaret hacminin büyütülmesinde kullanan, yerli ve dış kaynaklı proje fonları ile hibelerden üyelerini yararlandıran bir TSO, Ereğli’nin ekonomik kalkınması için olmazsa olmazıdır.

Adil bir yönetim anlayışıyla geliyoruz. Bugüne kadar 8 aylık zaman zarfında sahada karşılaştığımız sorunlardan biri… TSO yedi meslek grubundan oluşuyor, ama bugüne kadar birkaç konu üzerinde yoğunlaşılmış vaziyette. Biz hepimizin odası olmaya talibiz. Kişi ve iş kollarına göre değil, tüm üyelerini kucaklayan ‘adil’ bir TSO yönetimi ile Ereğli’nin yükselen sesi olacağız.

İnteraktif bir yönetim anlayışı ile geliyoruz. Üyeleri, komiteleri, meclisi ve yönetimi ile paylaşan, çalışan, üreten ve büyüyen bir TSO. Sadece 5 senede bir imza attırılan komiteler değil, çalışan, Ereğli’nin sorunlarını dile getiren, meclisi çalışmaya zorlayan ve bu anlamda sorunların çözümünde hep birlikte yer alabilecek bir yönetim anlayışıyla geliyoruz.”

Keleş, Eğitime, Üniversiteye, kültür ve sanata, sosyal sorumluluğa, etik ve değerlere, esnaflarımıza, sektörel teşvike, yan sanayiye, tersanelere, nakliyecilere, sac tüccarlarımıza, kısacası üyelere öncelik veren bir yönetim anlayışı ile göreve geleceklerini kaydetti.

EKİP BİR ARADA…

Keleş, ekibinde yer alan Faruk Yazıcı, İlhan Yazıcıoğlu, Celal Bozkuş, Mevlüt Özdemir, Ali Kaya, Turgut Tanyıldız, Cemal Yağmuroğlu, Eyüp Bayram, Taha Kuyumcuoğlu, Özer Direkçi, HarunGünönü, Mehmet Morcu, Salih Topaloğlu, Serdar Bakkaloğlu, Semih Çolak, Fevzi Turan, Muhsin Günel, Naci Yalçınkaya, Şeref Aslan, Kadir Özüçler, Buğra Aktimur, Yaşare Demirtaş, Dilek Başkurt, Murat Saka, Kemal Gülbay, Kemal Güney, Adem Çakır, Kaya Karatepe, Aybars Bayrak, Tahsin Tanyıldız ve ekibinin diğer üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Toplantının ardından Keleş ve ekibi, davetlileri kapıda uğurladı.

 
Gösterim : 16101
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548061, Bugün: 2166 kez ziyaret edilmiştir.