Kayıt Tarihi: 5 Ekim 2017 Perşembe 18:39
KEDİ VE KÖPEKLER ÜCRETSİZ AŞILANDI
4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde örnek bir çalışmaya imza atan Kdz.Ereğli Belediyesi sahipli köpek ve kediler için ücretsiz aşı kampanyası düzenledi. Başkan Hüseyin Uysal, 90 kedi ve köpeğin aşılandığı kampanyaya çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımın olduğunu söyledi.

Her yıl değişik etkinliklerle ‘4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü kutlayan Kdz.Ereğli Belediyesi bu yıl da sahipli kediler ve köpekler için ücretsiz aşı kampanyası düzenledi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde düzenlenen ücretsiz aşı kampanyasında 67 köpek, 23 kedi aşılandı ve mikroçip takılarak kayıt altına alındı.

BAŞKAN UYSAL: ÖRNEK BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, beraberinde Başkan Yardımcısı Atilla Bulak ile birlikte aşı kampanyasını ziyaret ederek hayvan sahiplerine uygulamadan memnun kalıp kalmadıklarını sordu.

Çevre il ve ilçelerden de kampanyayı duyarak Ereğli’ye gelen hayvan sahipleri Başkan Uysal’a çalışmalar için teşekkür ettiler.

Veteriner İşleri Müdürlüğü aracılığıyla örnek bir çalışmanın yürütüldüğünü anlatan Başkan Uysal; “Hayvanlarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının tedavi, aşılama, kısırlaştırma ve işaretleme çalışmaları yapılıyor. Merkezde bulunan sokak hayvanlarının barınma ve gıda ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca merkez dışında sokakta yaşayan hayvanlar için her gün günlük bakım ve kontrolleri, mama ve su takviyelerinin yapıldığı 3 adet Sokak Kedileri Beslenme Evleri ve 14 adet Sokak Hayvanları Beslenme noktaları kuruldu. Bu çalışmalar kapsamında her türlü işbirliği içinde olduğumuz Kdz.Ereğli Gönülden Hayvansevenler Derneği üyelerine ve veteriner işleri ekibimize teşekkür ediyorum. Örnek bir çalışma yürütülüyor. Bugünde görüyoruz ki çevre il ve ilçelerden de Ereğli’ye gelerek hayvan sahiplerimiz aşı kampanyasına katıldılar” dedi. Kampanya dâhilinde köpek ve kediler için kuduz aşısı tatbikinin ardından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümleri gereğince mikroçip takıldı ve Belediye Sahipli Hayvan Kayıt Defterine kayıtları yapıldı.

Aşı kartı bulunmayan kedi ve köpeklere uygulamaların ardından aşı kartı düzenlenerek, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından tasarım ve basımı yapılan Kedi ve Köpek Bakımı ve Beslenmesi konulu kitapçıklar sahiplerine dağıtıldı.

 
Gösterim : 10583
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553347, Bugün: 3290 kez ziyaret edilmiştir.