Kayıt Tarihi: 2 Ağustos 2017 Çarşamba 20:10
OCAKCI: HANİ KÖY YOLLARI BİTECEKTİ?
Cumhuriyet Halk PatisiCHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, köy yollarının referandumda siyaset malzemesi yapılmasını eleştirerek, “Referandumdan sonra yol sorunu bitecek, hizmete boğulacaksınız diyenleri ve her fırsatta yol yaptık diye övünenleri, köylere ve köylerin sorunlarını hatırlamaya davet ediyoruz” dedi.

Ocakcı, yazılı açıklamasında 16 Nisan referandumunun üzerinden henüz 3 ay geçtiğini hatırlattı.

Referandum kapsamında gerçekleştirilen köy çalışmalarında iktidar partisi mensuplarının hep bir ağızdan “asfalt hazır, rotmiksler hazır, kaplanacak, parkeler geldi, döşenmeye başlayacak. Artık yol sorunlarınızın çözümü için, köy yollarımızın asfalt ihtiyacını bitirebilmemiz için, Evet oyu verin” vaatlerinde bulunduğunu ifade eden CHP İlçe Başkanı şunları kaydetti: “Kamuoyunun bilmesi gerekir ki, Ormanlı, Akköy, Karakavuz, Danışmentli, Çiğdemli, Osmanlar, Kurtlar ve daha onlarca köyümüzün yolları içler acısı. Bu köylerimizin bir çok bağlantı yolu ise yol kavramından uzak tarla gibi. Hatırlatırız… Referandumdan sonra hizmet ve yol sorunu bitecek diyenler, köyleri ve sorunlarını unuttular. Alacağını alan, kulağının üzerine yattı. Kısmetse bir daha ki seçime… Köy yollarımızda öyle çukurlar var ki; çukurlar, içerisinde balık tutabilecek derinliğe ulaşmış durumda. Neredeyse içine çocuk düşüp boğulabilir. Stabilize yollara “yol” demek bile imkânsız. Yollarımız can ve mal kaybına sebep olacak durumda. Ambulansın, itfaiyenin can kurtarmak için ulaşım sağlaması bile neredeyse zor görünüyor.

Akköy, Karakavuz köylerimizde, karakavuz, Gümeli bağlantısında ise yol yok desek yanlış olmaz. Bu köylerimizin, bu ülkenin bir köyü olduğunu hatırlamayan yetkililer adeta hizmetsiz bırakmak için çabalıyorlar. Bu köylerimiz hizmet alabilmek için çırpınıyorlar. 2017 yılına kadar hep yol yaptık diye övünenler, Ereğli’nin köylerine hiç gitmemişler anlaşılan… Fındık tarlalarının içindeki patpat yolları bile daha düzgün. Her fırsatta yol yaptık diyenlerin köylere giderken hiç görmedikleri hatta görmezden geldikleri ama kullandıkları bu yollar onlara hiçbir şey ifade etmiyor. Daha kötüsü ise her seçim döneminde olduğu gibi aynı sorunlara, aynı çözüm vaatleri ne yazık ki yine seçim sonrasında unutuluyor.

“REKLAM VAR HİZMET YOK...”

Köylünün, köy yollarında ağır tonajlı kamyonlardan dolayı çocuklarının başına bir şey gelmesi tehlikesi ile sürekli korku içerisinde yaşadığını öne süren Ocakcı şöyle devam etti: “Bu kamyonların tonaj denetimleri yok. İstiap hacimleri belli değil. Köylümüz isyan ediyor, yol kapatıyor ama kimsenin umurunda değil.

Referandum sürecinde gösteriş ve göz boyama için kullanılan rotmikslerin durumu ise tam bir şova dönüşmüş durumda. Sorunlar ortada, yol kenarlarında bırakılmış parkeler ortada. Ortada olmayan ise köylümüzün yol isteğine kulaklarını kapatan yetkililer. Bir de özellikle bazı köylere rotmiks yapılırken toplanıp fotoğraf çektiren siyasiler. Bir sonraki gün gazetelerde göreceğimiz siyasetçilerin hizmet demeçleri ve boy boy resimleri. Sonuç; Siyasi reklam var, hizmet yine yok…

Kamuoyu bilmelidir ki, köylerimize yapılması vaat edilen hizmetlerin, birilerinin şahsi kararlarına bırakılmayacak kadar önemli olduğu gerçeğidir. Unutulmasın ki, yapılan ve yapılması gereken hizmetler herhangi bir siyasi partinin tekelinde olmaz. Bu hizmetler devletin asli görevidir. Köylerimize yapılması gereken hizmet, hiçbir siyasetçinin, hiçbir İl genel Meclisi üyesinin keyfine bağlı değildir.

Referandumdan sonra yol sorunu bitecek, hizmete boğulacaksınız diyenleri ve her fırsatta yol yaptık diye övünenleri, köylere ve köylerin sorunlarını hatırlamaya davet ediyoruz.”

 
Gösterim : 8973
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552509, Bugün: 2452 kez ziyaret edilmiştir.