Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2017 Cumartesi 14:25
KAZMAYI HEP TAŞA VURUYOR! Doktor bu ne? Tarihi çınarlara yazık değil mi?
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin UYSAL son zamanlarda yaptığı işlerde kazmayı hep taşa vuruyor. Geçen sene eski belediye binasının olduğu yere FETİH isimli iş merkezi yapımı sırasında binanın temelinden tarihi eser çıkması sonucu inşaat durdurulmuştu. Şimdi de İnönü Parkında yapacağı düzenlemeler için parktaki havuzları yıkarken asırlık tarihi çınarların köklerine zarar veriyıor!

UYSAL KAZMAYI NEREYE VURSA YA TARİHİ ESER ÇIKIYOR, YA DA TARİHİ ÇINARLARIN KÖKLERİ!

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin UYSAL son zamanlarda yaptığı işlerde baltayı hep taşa vuruyor. Geçen sene eski belediye binasının olduğu yere FETİH isimli iş merkezi yapımı sırasında binanın temelinden tarihi eser çıkması sonucu inşaat durdurulmuştu.

Şimdi ise tarihi çınarların bulunduğu kent merkezindeki İnönü parkı içindeki cam kafenin bulunduğu yerin yeni düzenlemesi sırasında yapılan çalışmalarda asırlık tarihi çınarlara zarar veriliyor.

İnönü Parkındaki havuzun yıkılması sırasında objektiflerimize yansıyan görüntüler tarihi çınarlara yapılan zulmü belgeledi.

Başkan UYSAL bu sefer de toprağı kazarken Tarihi Çınarların kökleri ile karşı karşıya geldi. Tarihi çınarların köklerini acımasızca koparan belediye çalışanları toprağı da o şekilde açık bırakarak paydos ettikleri görüldü.

ÇINAR AĞAÇLARI KÖKSÜZ KALDI!

Gazete Ereğli olarak Türkiye'deki sayılı tarihi anıt olarak envanterde kayıtlı, koruma altında bulunan çınarların köklerinin bu şekilde katledilmesi konusunda yetkili çevre örgütlerini göreve davet ediyoruz.

Bu tarihi çınarların bu çevre düzenlemesi sırasında daha büyük yaralar alarak kurumaya yüz tutmaması için bu umarsızca çevre düzenlemesinin bir an önce daha ciddi yapılması gerektiğinin altını çiziyoruz.

 
Gösterim : 7040
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552453, Bugün: 2396 kez ziyaret edilmiştir.