Kayıt Tarihi: 5 Haziran 2017 Pazartesi 19:23
İktidarsızlık Çağın Hastalığı mı?

Önceki yıllarda 50 yaş ve üzerinde görülmekte olan iktidarsızlık sorunu günümüzde 20’li ve 30'lu yaşlara düşmüş, adeta erkeklerin kabusu olmuştur.

Gelişmemiş ülkelerde böyle sorunlarla karışılmaması akıllara sağlıksız ve aşırı beslenme, katkılı gıda maddeleri ve teknolojinin yan etkilerini getirmektedir.

Erkeklerin büyük çoğunluğu bu gibi sorunlarını gizlemekte ve akabinde psikolojik sıkıntılar, aile içi huzursuzluklar zuhur etmektedir. Bu durumlar daha asgari olsa da kadınlarda da isteksizlik ve kuruluk olarak gözükür.

Son yıllarda ülkemizde de kısırlık vakalarında artış göstermiştir.

Kadın ve erkeklerde iktidarsızlığı artıran sebepler başlıca şehir hayatıyla beraber stres, düzensiz ve sağlıksız beslenme, sigara ve alkol, obezite, diyabet, güvensizlik ve huzursuzluk olarak görülmektedir...

Bu gibi nedenlerin yansıması birçok erkekte ise sertleşme sorununun yanısıra sperm kalitesinindeki düşüklük olarak göze çarparken, kadınlarda ise adet olamama ya da düzensiz adet şeklinde görülebilmektedir.

Bu sorunların üstesinden gelebilmek adına neler yapılabilir hususunda öncelikle özgüven tazelenmeli, sağlıklı ve mevsimsel gıdalar tüketmeye özen gösterilmesi gerekmektedir.

NELER YAPILABİLİR?

Erkekler İçin Güç Arttırıcı Besinler

Tarçın, vanilya, kereviz, susam, yumurta, enginar, badem, roka, fıstık, fındık, hindistan cevizi, bal, pekmez, fesleğen, goji, incir sayılabilir. Ayrıca kaliteli bal ve pekmez içine saf salep, ginseng extratı, turp tohumu, tere tohumu, şalgam tohumu, epimedyum extratı, çakşir extratı, arı sütü, polen, zencefil, zerdeçal karışımı yapılarak sabah akşam yemeklerden yarım saat önce bir tatlı kaşığı tüketilmesi kişide yeni bir çığır açarak genel sağlık durumunu düzenler, ayrıca iktidarsızlık sorunu da kalmayacaktır.

Kadınlar İçin Güç Arttırıcı Besinler

Yoğurt, tarçın, ahududu, çilek, çikolata, goji gibi besinler ise kadınlarda serofonin seviyesini artırdığından mutluluk hissi verir ve ayrıca bu besinlerin uyarıcı özellikleri de vardır.

Kadınlar için şehir şartlarının getirdiği hormonal bozukluğa (düzensizlik-tüylenme) sabah akşam bir tatlı kaşığı "hayıt extratı" içilmesi olumlu sonuçlar verecektir.

 
Gösterim : 2987
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21638073, Bugün: 7581 kez ziyaret edilmiştir.