Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2017 Çarşamba 20:14
NİYAZI ÖZCAN TSO ADAYLIĞINI AÇIKLADI VE EKLEDİ; "EREĞLİ KAN AĞLIYOR..."
Kasım ayında yapılacak Kdz.Ereğli TSO seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Özcan'dan gövde gösterisi.... "Bütün illerde yatırımlar devam ederken Ereğlimize ise ciddi bir yatırımcı gelmemektedir. Ve maalesef bu sorunların üzerine de gidilmemiştir. Bu durum bir hastanın öleceğini kabullenip kaderine rıza göstermesi ve ölümü beklemesidir. Bu durum Ereğli'nin kaderi değildir, olamaz" "Kdz.Ereğli'de un, şeker, yağ var ama helvayı yapması gerekenler bir türlü bunu beceremiyor. Ereğli her alanda marka bir kent olmayı hak etmektedir. Ey Erdemir yöneticileri, Ereğli sizin ruhunuzu arıyor. Her yıl kar üstüne kar açıklıyorsunuz ama nasıl oluyor da size iş yapan bütün firmalar iflas ediyor? Dünyanın hiçbir yerinde Ereğli'de yaşanan bu tablonun başka bir örneği yoktur. Ereğli'de esnaf, sanayici, tüccar, nakliyeci, işadamı kan ağlıyor"

Kdz.Ereğli Mücadele Platforma Sözcüsü Niyazi Özcan, düzenlediği ve çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda Kasmı ayında yapılacak Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığına aday olduğunu yineledi, önemli mesajlar verdi. Bozhane Kafeterya'da düzenlenen toplantıda konuşan Özcan, göreve hazır olduklarını vurguladı.

"AĞLAYARAK TİYATRO..."

"Bugüne kadar yapmış oldukları bütün toplantılarda Ereğli'nin sorunları anlatılıyor ve bunlar ağlayarak tiyatro seyrettirilerek anlatılıyor" diyen Özcan, "Yahu biz sorunları biliyoruz, her toplantıda çıkıp bize sorunları anlatmayın. Bu sorunları çözmesi gerekenler sizlersiniz. 4 Yıl önce göreve gelirken, 'Biz sorunları çözmeye geliyoruz' demediniz mi? Ama maalesef 4 yıldır bu vatandaşın, müteahhidin, esnafın, sanayicinin, nakliyecinin, çarşı esnafının sorunlarına zerre kadar çözüm üretemeyenler oturdukları makamları adeta ağlama makamına çevirdiler" dedi.

"ERDEMİR YÖNETİMİ SIRTINI DÖNMÜŞ"

Karabük, Düzce, Bartın gibi il ve ilçelerin hükümetimizin teşvik ve desteklerinden yeterince yararlandığını, Ereğli'ye bakıldığında ise ilçenin kalbi durumundaki Erdemir'in yönetimin sırtını döndüğü, tersanelerin kapandığı, birinci Organize Sanayi Bölgesi'ni bile tam olarak aktif hale getirilemediğini, eğitimde gerekli yatırımların yapılmayışı nedeniyle geri kalmış durumda olduğunu vurgulayan Özcan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"HASTANIN ÖLECEĞİNİ KABULLENİP..."

"Bütün illerde yatırımlar devam ederken Ereğlimize ise ciddi bir yatırımcı gelmemektedir. Ve maalesef bu sorunların üzerine de gidilmemiştir. Bu durum bir hastanın öleceğini kabullenip kaderine rıza göstermesi ve ölümü beklemesidir. Bu durum Ereğli'nin kaderi değildir, olamaz. Kdz.Ereğli'de un, şeker, yağ var ama helvayı yapması gerekenler bir türlü bunu beceremiyor. Ereğli her alanda marka bir kent olmayı hak etmektedir. Ey Erdemir yöneticileri, Ereğli sizin ruhunuzu arıyor. Her yıl kar üstüne kar açıklıyorsunuz ama nasıl oluyor da size iş yapan bütün firmalar iflas ediyor? Dünyanın hiçbir yerinde Ereğli'de yaşanan bu tablonun başka bir örneği yoktur. Ereğli'de esnaf, sanayici, tüccar, nakliyeci, işadamı kan ağlıyor.

BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞ DURUMDA

Dünyanın hiçbir yerinde Ereğli’de yaşan bu tablonun başka bir örneği yoktur. Ereğli’de esnaf, tüccar, sanayici, nakliyeci, işadamı kan ağlıyor. Bıçak kemiğe dayanmış durumdadır. Ereğli TSO, bizimle birlikte bugüne kadar alışık olmadığı bir yönetim biçimi ile çalışacak. Her gün oturum ağlamayacak. Yönetim kurulu, meclisi, komite üyeleri proje üreterek sahaya katkı sunacak. Bürokratları, siyasetçileri zorlayarak işbirliği içinde kendi ekonomik faaliyetlerine neşter atacak. "ARTIK BİRLİK ZAMANI" Artık boş laflara, şehir efsanelerine, sokak edebiyatlarına, büyük ve ağabey rollerine, ağır roman edebiyatlarına bu şehrin esnafının karnı tok. İş, aş ve icraat istiyor. Artık kavga yok, boş atışma yok. Artık birlik zamanıdır, el ele verme zamanıdır.

"KADERİ DEĞİLDİR"

2 yıldır Ereğli Mücadele Platformu ile Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi olarak yapmış olduğum mücadelemi aktif olarak devam ettirmekteyim. Ereğli’nin sorunlarını ve sorunlarından çıkış yolarını uzun zamandır biliyor ve takip ediyorum. Ereğli’nin kötü yönetilmesi, kaderi değildir. O makamlar plaket alma ve verme yeri değil, fotoğraf çektirme makamı hiç değildir.

"TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONMAMIŞTIR"

4 senedir taş üstüne taş konmamıştır. 4 yıldır ‘TSO binası yaptım’ diye övünülmektedir. Bu nasıl anlayıştır? Kamuoyunun teveccühü ile geçmişte TSO komite üyeliği, meclis üyeliği ve yönetim kurulu başkan vekilliği görevini yapmış olup, birikimlerimi de hesaba katarak Ereğli’mize daha iyi katkı sunabilmek için Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimine talip olduğumuzu kamuoyunun takdirini de alarak ilan ediyorum. Ereğli’mize genç, girişken, aktif, katılımcı, mücadeleci ekibimle hizmet etmeye hazırım"

REĞLİ ARTIK GÜLEN YÜZ OLMALIDIR...

Biz Ereğli'de esnaf için ticaret anlamında ne iyi olacak ise ona talibiz...

Talibiz; Nakliyenin %50'sini taşımaya...

Talibiz; Ereğli'nin 2. ve 3. OSB'sini yapmaya...

Talibiz, sacın %50'sini satmaya...

Talibiz; talaşlı imalatın 5 75'ini yapmaya...

Talibiz; ERDEMİR'in yemeğini yapmaya...

Talibiz; Tersaneleri aktif hale getirmeye...

Talibiz; Ereğli'nin kaybolan marka değerini yeniden kazandırmaya...

Talibiz; kentimizde üniversiteli öğrencilerin daha fazla olmasına...

Talibiz; söz verilip te yapılamayan Metalurji Fakültesini Ereğli'ye kazandırmaya...

Talibiz, Futbolda 1. Lige...

Talibiz; Ereğli'nin İl olup nüfusunun en 300 bin olmasına...

 
Gösterim : 1916
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552077, Bugün: 2020 kez ziyaret edilmiştir.