Kayıt Tarihi: 9 Mayıs 2017 Salı 20:50
FESTİVALLERE KARŞI OLAN, EREĞLİ SEVDALISI KAHRAMAN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ(!) NEREDESİNİZ?
POSBIYIK'ın belediye başkanlığı döneminde Muhalif Meclis üyeleri olarak başkana bayrak açan ve şuan da AK Partili Belediye Meclis üyesi olarak siyasi yaşamlarına devam eden Halil BOZKUŞ, Hasan PINARCIK ve Fevzi EKŞİ 2013 yılında yaptıkları basın açıklaması ile "Sevgi Dostluk Barış Festivali'nin Ereğli'nin ekonomik kaynaklarını tüketen bir organizasyondan öteye gidemediğini savunarak o günlerde gündeme oturmuşlardı. Şimdi meclis üyelerinin bu 3 günlük ama eski festivalerden pek de farkı olmayan organizasyon için ne diyecekleri merak konusu oldu!

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Osmanlı Çilek Şenlikleri programını açıklayarak, “19-20-21 Mayıs tarihlerinde konser, spor, sanat ve kültürel etkinlikler ağırlıklı şenliklere tüm bölge halkımızı davet ediyoruz” diyerek 3 gün sürecek olan adı "şenlik" olan festivalin startını verdi.

Bilindiği üzere AK Partili UYSAL ve meclis üyeleri önceki dönem Belediye Başkanı Halil POSBIYIK'ın Ereğli'yi festivaller kenti yapmaya çalışmasına aşırı tepki göstermiş, başkanlığı aldıktan sonra ilk icraatları tüm festivalleri iptal etmek olmuştu.

Kamuoyundan gelecek tepkileri göğüslemek için ise sadece Osmanlı Çileği festivalini 1 gün ile sınırlayarak adına da "Osmanlı Çileği Şenliği" diyerek her sene basit bir şekilde kutlamaya başlamışlardı.

Özellikle geçtiğimiz referandum sonrası şehir merkezindeki büyük oy kaybını önlemek adına olacak ki; tribüne oynamayı düşünen UYSAL ve ekibi bütçesi nerede ise 500 bin TL'ye mal olacak 3 güne yaydıkları Osmanlı Çileği Şenlikleri'nin startını verdi.

BİR TEK ADI FESTİVAL DEĞİL

Önceki dönem Belediye Başkanı Halil POSBIYIK'ın yaptığı festivalleri, çok para harcanıyor gerekçesi ile iptal eden UYSAL ve yönetimi sadece adı festival olmayan ama içeriği ile öncekilerden bir farkı gözükmeyen Osmanlı Çileği Şenliklerini 3 güne yayarak dün karşı olduğu şeyi bugün kendi yapmış oldu.

NEREDE KAHRAMAN, EREĞLİ SEVDALISI BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ!

Olayın daha da vahimi, POSBIYIK'ın belediye başkanlığı döneminde Muhalif Meclis üyeleri olarak başkana bayrak açan ve şuan da AK Partili Belediye Meclis üyesi olarak siyasi yaşamlarına devam eden Halil BOZKUŞ, Hasan PINARCIK ve Fevzi EKŞİ 2013 yılında yaptıkları basın açıklaması ile "Sevgi Dostluk Barış Festivali'nin Ereğli'nin ekonomik kaynaklarını tüketen bir organizasyondan öteye gidemediğini savunarak o günlerde gündeme oturmuşlardı.

Boş bira şişeleri, deste deste paraların önünde yaptıkları basın toplantısı ile yapılan festivaller çok sert şekilde eleştiren ve halen AK partide meclis üyesi olan Halil BOZKUŞ, Hasan PINARCIK ve Fevzi EKŞİ'nin 2013 yılından bu yana fikirlerinde ne gibi değişiklik olduğunu Ereğli kamuoyu merak ediyor.

2013 yılında, Festivalleri geride bira şişeleri, çekirdek kabukları ve sanatçılara verilen paralardan dolayı katı şekilde eleştiren bu üçlünün maliyeti nerede ise 500 bin TL'yi bulabilecek ve sadece adı değişerek "ŞENLİK" olan bu organizasyon için ne diyecekleri kamuoyu tarafından merak konusu olmaya başladı bile..

 
Gösterim : 2004
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21672060, Bugün: 1765 kez ziyaret edilmiştir.