Kayıt Tarihi: 4 Mayıs 2017 Perşembe 18:18
21 YILDIR İLÇE HALKINA HİZMET VERMİŞTİ... AKM SİNEMASI PERDESİNİ KAPATTI!
Ereğli’de 21 yıldır Atatürk Kültür Merkezi (AKM) sinemasının işletmeciliğini yapan Fehmi Budak, belediye ile kira anlaşmazlığı nedeniyle sinemayı kapattıklarını bildirdi. Kdz.Ereğli’de 1996 yılında ‘İstanbul Kanatlarımın Altında’ filmiyle kapılarını açan AKM sinema salonunun işletmecileri kapatma kararı aldı.

21 yıldır sinemanın işletmeciliğini yapan Fehmi Budak, gazetecilere yaptığı açıklamada kapatma gerekçelerinin belediye ile kira anlaşmazlığı yaşamaları olduğunu söyledi.

“BELEDİYE ESNEKLİK GÖSTERMEYİNCE KAPATMA KARARI ALDIK”

Karşılıklı görüşmelere rağmen belediye tarafından yıllık 87 bin 500 liralık kira bedelinin yarısının ödenmesinde her hangi bir esneklik gösterilmediği iddiasında bulunan Budak, “Biz de mecburen kapatma kararı aldık. Şuan makinelerimizin söküm işlemlerine başladık. Elimizdeki bu dijital makinelerin toplam bedeli 210 bin lira civarında, zarar etmiş olduk. Çok çırpındık devam edelim diye ama olmadı. Ayın 20’sine doğru tamamen fiili olarak anahtarlarımızı teslim edeceğiz. İnsanlar arıyorlar neden kapatıyorsunuz diye. 21 yıl hizmet ettik burada, zannetmiyorum ama bu süre içinde bir sinemaseverimizin kalbini kırdıysak da özür dileriz.”dedi.

KOLTUKLAR OKULLARA VERİLİYOR

Budak, gazetecilerin “salonlardaki koltuk takımlarını söküp alacak mısınız?” sorusuna ise “salon 2’deki 90 kişilik koltuk takımını Kestaneci Köyü İlköğretim okulunun spor salonuna hibe olarak verdik. Salon 3’te de 80 kişilik bir koltuğumuz var onları da arayış içindeyim ihtiyacı olan bir okula vermek istiyorum. Ana salondaki koltuklarımız ise kalacak. Çünkü zaman zaman burada kültürel etkinlikler yapılmak istenebilir.”diye cevap verdi.

 
Gösterim : 1910
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21645488, Bugün: 814 kez ziyaret edilmiştir.