Kayıt Tarihi: 7 Nisan 2017 Cuma 14:19
OCAKÇI; "CUMHURİYET BUGÜNE KADAR KİME ZARAR VERDİ?"
16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesindeki propaganda çalışmalarını mahalle ve köylere gerçekleştirdikleri ziyaretlerle sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, 06 Nisan günü akşamını da Ova köy’de değerlendirdi.

Beraberinde bazı ilçe örgütü yöneticileri ve örgütün eski yöneticilerden Semih Özkök , önceki dönem il genel meclis üyesi Kenan Gündoğdu, eski yöneticilerden Hasan Turgut ile birlikte Ova köyündeydiler.

"CUMHURİYET BUGÜNE KADAR KİME ZARAR VERDİ?"

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı'na verilmek istenen yetkileri madde madde açıklamaya çalışan CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, tek bir kişiye bazı yetkilerin verilmesiyle ülkenin kolayca eyaletlere bölünebilir hale geleceğini iddia etti. Eyalet sistemi ile vatandan toprak bile verilebileceğini kaydeden Ocakcı; "Büyük Türkiye mi büyük tek adam mı? Bu değişiklikler Cumhuriyet'e zarar verir. Peki Cumhuriyet, bugüne kadar kime ne zarar verdi?", dedi. Ocakcı, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

"İŞ GÜVENCESİ KALMAYACAK."

"... Artık memurluk kalkacak, demeye bile başladılar. Memurlar sözleşmeli personel olarak çalışacak. Seni işten çıkaracak olanlar, o işe kendi arabalarını alacaklar. İşsizlik artmaya devam edecek.", iddiasıyla, ülkenin en önemli temel meselelerinden biri haline gelen işsizliğin 17 Nisan'dan itibaren ortadan kaldırılacağı söylemlerine itibar edilmemesi gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, referandumda sandıktan evet çıkması durumunda, Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlikenin kuvvetler ayrılığı ilkesinin yok edilme ihtimali olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı'nın hem devlet başkanı hem hakim hem savcı hem de avukat olmasını öngören bu anayasa değişikliği paketinin kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırarak ülkede güvensizlik ortamı yaratacağına vurgu yapan Ocakcı, kendisini dinleyen vatandaşlara; "Sizler, bir siyasi parti tarafından atanan hakimlere, savcılara nasıl güveneceksiniz?", sorusunu sordu.

“YARGI ZATEN BAĞIMSIZ, TARAFSIZ VE ADİL OLMALIDIR”

Özkök konuşmasında "Bu anayasa değişikliği paketinde göz boyayan, hiçbirimizin hayır diyemeyeceği maddeler var. Mesela, yargı bağımsız ve tarafsız olmalı diyor bir madde. Tıpkı, bir insanın imam olması için müslüman olması gerekir, der gibi. O insan Müslüman değilse imam olamaz ki zaten. Bu da böyle bir durum. Yargı bağımsız ve tarafsız olmadıkça o yargı, gerçek bir yargı olur mu hiç?", cümleleriyle düşüncelerini anlattı”

“HİÇ DEĞİLSE SURİYELİLERİN VAHŞETTEN KAÇABİLECEKLERİ BİR ÜLKE VAR”

Gündoğdu konuşmasına “Türkiye’nin Libya, Irak ve Suriye’de yaşanan türden katliamlara sahne olmasını önlemek için, ‘HAYIR’ diyecektir. Suriyelilerin sığınabilecekleri bir ülke var onun adı Türkiye Cumhuriyeti!dir. Fakat bizler aynı durumda kalırsak ne olacak? Ülkenin bir tek kişi tarafından Olağanüstü Hal, Sıkıyönetim ve savaş hali yasalarıyla yönetilmesinin önüne geçmek için, Türkiye Büyük Millet Meclisinin devamı ve hataların yanlışlıklada olsa bir kişi tarafından hatalı karar verilmesine engel olmak için hayır demeliyiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Türkiye Cumhuriyetimizi kuranlara ve Aziz Türk halkına saygı duyan her bir vatandaşımız, tek bir adam mantığının başında bulunacağı yönetim anlayışına ‘HAYIR’ diyecektir.

 
Gösterim : 1274
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21633824, Bugün: 3332 kez ziyaret edilmiştir.